[h=2]
Kayınvalidemin karısıyım[/h]
Merhaba arkadaşlar burada çok aktif değilim bi süredir takip ediyorum. Sizlerle bende dertleşmek istiyorum.
Derdim gerçekten çok büyük :2: kayınvalidemde beraber oturuyorum . Zaten kocamla değil kayınvalidemle evlenmişim. En ufak örnekle kuaföre giderken bile ondan izin ve harçlık alıyorum. Çünkü kocam işe gitmeden tembihliyo bu kadına sahip çık işi belli olmaz diye.küçük yaşta evlendim cahilde kaldım tabi. Pazara bile gidip kaybolmuşluğum var o yıllarda . Şimdi bakkala kuaföre hep tek gidebiliyorum aslında sorun olmuyor becerebiliyorum. Bazen kayınvalidemin beni takip ettiğini hissediyorum.bu benim özgüvenimi iyice yok ediyor çok yıpranıyorum. Kocamda bile dışarı çıkarken ondan izin alıyoruz .yani sırf ben değil kocam da benim gibi ezik. En azından onun annesi anlayabiliyorum ama bana niye bu kadar karışıyorlar . Sanki ne 
Düzenleyen: Gecmemisgunler1
bu konunuzu hatırlıyorum. yaşınız kaç sizin.
kocanda anneden izin alıyor,dışarı çıkarken.
siz neden evlendinizki. kocanızda sizde olgunlaşmamışsınız ..
yapacağınız tek şey ayrı eve çıkın. eşiniz çıkmıyorsa,evden ayrılın ,anne babanızın evine dönün,ben ayrı ev olmadan geri dönmem deyin..ayrıca özür dilenmeden.ültimatom çekmek zorundasınız. böyle hayat geçmez.
hırsızlıkla suçlanmak öyle kolay kaldırılacak bir şey değil.
bir sorum daha,eşiniz annesinin elinemi bakıyor. paramı alıyor ondan.
aslında yukardaki mesajıyla konu sahibi içinde bulunduğu durumu çok iyi özetlemiş.
ben de bir iki sayfa önce şu aşağıdaki yorumumu yapmıştım.
gerçi geri dönmedi ama bugün bakarsa bir yorum yapabilir belki.
çünkü aslında içinde bulunduğu durumu kavrayabiliyor.
ama çıkış yolunu göremiyor henüz.
"Kayınvaliden seni saymıyor.
Açtığın bikaç konudaki örnekler bunu gösteriyor.
Tamamen seni ezmek ve yok saymak üzerine kurulu bir davranış içinde.
eğer bu davranışlara başkaldırabilecek özgüvenin varsa-eğitiminle-yaşınla-eşinle
ilişkinle - bu kadına bir an önce dur demeli ve senin de bir birey olduğunu
kişiliğini bu şekilde ezemeyeceğini ona anlatmalısın.
ama aynı evde yaşıyorsun ve ona başkaldıracak gücün yoksa ve eşin arkanda değilse
işin zor gerçekten.
örnekler üzerinde konuşup yoruma gerek yok.
çünkü hepsinin amacı aynı.
kayınvaliden tek bir şey peşinde.
seni sindirmek ve tam kontrolü altında tutmak.
bu başarana kadar da ve hatta sonrasında da davranışlarını değiştirmeyecektir. "