• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Market alışverişim sorun oldu

yani ben sorun yapılacak birşey görmedim bunda. her zaman mı böyle eşiniz? eğer değilse o gün canı birşeye sıkılmıştır hırsını kaşardan almış oldu. yok hep böyleyse buda pintilik olur başka ne olur ki. ben tek başıma alışveriş yapmam eşimle birlikte yaparız toplu bir alışveriş bizde 2 kişiyiz. hatta benim aksime eşim evde olsa bile al stokta kalsın der. yoka düşmeyi sevmez o. bense tam tersi bitsin öyle alalım derim o dinlemez beni.

Az önce sanırım konuyu yanlış yere açtım sorryyy bebeyimler

Merhaba kızlar ben içimi dökmekten ziyade varsa bi sorun bana yol göstermenizi rica ediyorum, belkide hatalı benimdir sizde bi bakın istedim

Bu akşam markete gittim malum ev alışverişi
Aldıklarımda pek bişey yok yani toplasanız bir haftalık yemek malzemesi ancak cıkar toplam 200 lira hacadım
Et
Sebze
Meyve
Peçete
Peynir
Makarna
Bide kahve ve su
Eve geldim tabi üç beş poşet var elimde
Eşim hemen gerildi bune böyle kıtlıktan mı çıktın iki kişiyiz kaç poşet böyle dedi
Eee dedim lazımki aldım yarı akşama güveç istedin kek götürücem şirkete yaparmısın dedin
Bi sonraki güne dolma istedin bende çıkmışken aldım hepsini dedim
Poşetlere baktı kaşar peyniri gördü bune bu dedi,
Güveç için lazım dedim açtı dolabı hakikaten yarım kaşar var ve ben unutmuşum onu bi tane daha almışım
Söylendi biraz bu saate kadarda tek kelime konuşmadı benimle şimdide gidip yattı

Şimdi gercekten soruyorum benmi fazla harcamışım siz markete gittiğinizde bazen ni kaç poşet döndüğünüz olmuyo mu
Yoksa eşim mi abartıyo durumu

Şimdiden çok teşekkür ederim hepinize
Size önerim, yazın bir listeye ne gerekiyorsa verin eline, eşiniz gitsin yapsın alışverişi. Bu ne ya böyle, hem yemek siparişi veriyor hem de neden aldın diyor?
Herkesin kendine göre maddi sıkıntısı olabilir tabi ki, hepimiz ev geçindiriyoruz. Ama bunun için kızmak çok saçma.

Kendi ayaklarımın üstünde durmak için, işte tam da bu konu yüzünden çalışıyorum. Bir market alışverişine laf eden kocan varsa çalışacaksın, öyle hayat geçmez çünkü.

Merhaba kızlar ben içimi dökmekten ziyade varsa bi sorun bana yol göstermenizi rica ediyorum, belkide hatalı benimdir sizde bi bakın istedim

Aldıklarımda pek bişey yok yani toplasanız bir haftalık yemek malzemesi ancak cıkar toplam 200 lira hacadım
Et
Sebze
Meyve
Peçete
Peynir
Makarna
Bide kahve ve su
Eşim hemen gerildi bune böyle kıtlıktan mı çıktın iki kişiyiz kaç poşet böyle dedi
Eee dedim lazımki aldım yarı akşama güveç istedin kek götürücem şirkete yaparmısın dedin
Güveç için lazım dedim açtı dolabı hakikaten yarım kaşar var ve ben unutmuşum onu bi tane daha almışım
Söylendi biraz bu saate kadarda tek kelime konuşmadı benimle şimdide gidip yattı

Şimdi gercekten soruyorum benmi fazla harcamışım siz markete gittiğinizde bazen ni kaç poşet döndüğünüz olmuyo mu

Canım ınan oluyor. Evdekı malzemeyı unutup bıdaha aldıgımda oluyor. Eşimin aynen bıyle kızdıgıda oluyor ama konusmayıp küs yattıgı olmuyor. Abartmıs

Ev idareni begenmıyor sana tabi olmamıs
Zor olur. Onlar anca annelerını begensınler.
Para harcayan sucludur ben lıste yapıyorum o harcıyor tavsıye ederım.
Sıkma rahat ol takma. Nevzat tarhanın bı lafı var evlenmeden once gozlerınızı dort acın evlendıkten aonra 3 unu kapatın dıye. Cok severım o lafını

Kendi ayaklarımın üstünde durmak için, işte tam da bu konu yüzünden çalışıyorum. Bir market alışverişine laf eden kocan varsa çalışacaksın, öyle hayat geçmez çünkü.
Konusan gene konusur kendın calısmak cozum degıl. Sadece ben kazandım ben harcadım dersın ama onda da sen ben dıyr biz duygusunu bölmüş olursun onunda bedeli agır cnm

Size önerim, yazın bir listeye ne gerekiyorsa verin eline, eşiniz gitsin yapsın alışverişi. Bu ne ya böyle, hem yemek siparişi veriyor hem de neden aldın diyor?
Herkesin kendine göre maddi sıkıntısı olabilir tabi ki, hepimiz ev geçindiriyoruz. Ama bunun için kızmak çok saçma.
Kızlar ben ılk evlılıgımde 30 kurus dark yuzunden ıstedıgım peynırı almazdı benım koca kafa. Ah ama cok sey degıstı. Zamanla hersey oturuyor bence sabır edın ve dedıgınız gıbı lısteyı verın o harcasın

Et
Sebze
Meyve
Peçete
Peynir
Makarna
Bide kahve ve su

Eşin abartmiş net
Aldiklarinda bir sey yok sanki abur cubur almissin gibi davranmasi cok yanlis
Yiyorsunuz ki aliniyor yani ayrica kasari fazla almissan ne olur ki hic acma dolabin kosesine indir ya da acip dograyip buzluga at illaki yenir sanki cöpe atacaksiniz.
Hem kek güvec dolma ister hem de harcanan paraya karisir bunlar hep parayla yapiliyor esine söyle bilmiyorsa öğrensin.

Saçma yanı,o yarım kaşar hiç bitmeyecek miymiş? Fazla alınsa dursa dolapta,evdeki bitince açılıp kullanılsa ne olur yani,sanki gidip alakasız birşey almışsınız gibi tavırlara gerek yok. Kolay bozulacak birşey değilki o.
Dolabı açıp bakması zaten bambaşka bir olay. Ne gerek var.
Birde küsmüş.
Hiç alttan almayın. Mutfağa girip yemek yapmayacaksa karışmasın yani.

Gerçekten inanılmaz pahalı herşey
Ben eşime o konuda hak veriyorum geldin beraber sövelim zamlarada yahu benim suçum ne ☺
Hani baksa poşetlere ne bi aburcubur var nede kendim için bişey gıda işte yani

Abur cubur olsa ne olacak ki
Canınız abur cubur isteyemez mi?
Siz bu adamın kölesi misiniz?
Tercihleriniz olamaz mı?

Google'a "ekonomik şiddet" yazıp aratır mısınız lütfen?
Eşinizin size uyguladığı şeyin adı ŞİDDET çünkü

Hiç bir İNSAN alışveriş yaptığı için suçluluk duymamalı (50 ayakkabısı varken 51. alan hariç tabi). Maddi durumumuz da orta demişsiniz.

Eşiniz size merhamet etse, size güvense bu hareketi yapmazdı. Kaşar denen şey zaten uzun süre son kullanma tarihi olan şey. Siz koskoca kadınsınız, onun hayat arkadaşısınız, o evin hanımısınız. Size 10 yaşında çocuk muamelesi yapması, "parayı verdim gene çarçur etmişsin" BASKIsı yapması çok merhametsizce.

Eşinizi alın karşınıza konuşun.

Aylık belli bir miktar size market için versin. Atıyorum 1200 tl. Artık siz onu sonuna kadar harcar mısınız, arttırıp biriktirir misiniz ona karışmasın.

Temizlik malzemelerine de KARIŞMASIN. Evin kadını gibi davranmasın. Eve hangi temizlik malzemesi alınacağına kadın karar verir. Farzedelim ki veremiyorsunuz, kendinizi kaybediyorsunuz, çok alıyorsunuz. Bu da onun sorunu değil. Size bu şekilde davranmasının sebebi değil. Ucunda ölüm yok ya. 3 yerine 6 deterjan almak gerçek KARI-KOCAlar arasında asla sorun olmaz, olmamalı.

Konu kaşar değil, eşinizin bakış açısı. Bugün kaşar, dün deterjan, yarın kimbilir ne

Eşinizle konuşun, haddini bilsin.

Et
Sebze
Meyve
Peçete
Peynir
Makarna
Bide kahve ve su

Yani canım okuyunca çok şaşırdım bir kaç şey için denir mi öyle. Sen ne güzel her şeyi onun isteğine göre almaya çalışmışsın bir de. Buna rağmen bi teşekkür etmek yerine bir şeyleri bahane etmesi hele de ufak para meseleleri, bana pek garip geldi. Pintilikten olur diye düşünüyorum. Bizde de aksine eşim alır alır koyar ben alma derim artık :işsiz:

Yemin ediyorum bi yandan poşetleri yerleştirdim ya bi yandanda aynen böyle dedim kendime salak bunun neyine havuçlu kek ıssız adam sanki ver önüne lahmacunu yeter
:D
Cok guldumde ben ne guvec yaparim boyle bir tepkiye ne kek aldiklariniz bitince yemekte yapmayin sorarsa sebebi belli makarna cok bile.
Nasil sizin aldiginiz gidaya karisir anlamiyorum 200 tl et varsa az bile.

Bence çok değil. Eşiniz abartmış. Hem evde kaşar varsa ne olur. O bitince yenisini zaten almayacak mısın? Varsın dolapta dursun. Bu erkek milleti de ota moka bağırıyor.

eşinizle birlikte gidin alışverişe. neyin fiyatı neymiş görsün, eğer bilmiyorsa..

Ben çalışmıyorum durum kısmıda orta halli diyelim yani öyle geçim sıkıntımız çok yok herkes gibi işte bu devirde ☺yuvarlanıp gidiyoruz
Bu aldıklarınızda hiç bir şey yok. Normal şeyler almışsınız. Bir tane ekstra, evde kullanılmama, bozulma ihtimali olan şey göremiyorum. Çok biliyor güveç istiyorum, kek istiyorum demeyi. Madem alışverişe sizinle gelsin, beraber yapın, beraber alın. Çok çirkin buldum eşinizin davranışlarını.
Et kaç para oldu zaten, sadece et alsan kaç para...

Et
Sebze
Meyve
Peçete
Peynir
Makarna
Bide kahve ve su

Ayyyyy en uyuz olduğum erkek tipi. O ne öyle posetlerime bakacak sonra gidecek dolaptan kontrol edecek var mı yok mu diye . Kafasına geçiririm poşetleri yemek diye de önüne taş koyarım buyur ye diye.

Benim esimde gitmez alisverise gelsede sadece oyle durur yanimizda.
Aldiklarim bisey demez de .
Gecenlerde markete sonrada pazara hidecektik hesap yapiyo
-markette 50 60 yetr dedi oldum gülmekten.O market nerdeyse hep oraya gidelim diye.

200 çok tutmuş bu saydıklarınıza. et kaç kg tabi o da önemli ama çok fazla ürün almamışsınız aldığınız için de ödediğiniz miktar çok geldi. şok bim a101 den alışveriş yapıyorum ben, sebze meyve için de manava gidiyorum. 200 2 haftalık sebze meyvemizi çıkarır. makarna peçete zaten 3-5 lira ancak. sebze meyve çok tutmuş gibi duruyor 2 kişi için. ama neden kaç poşet aldın demesi saçma. eve alınmış şeyler, kendinize aldığınız kişisel ürün mü ki? bu ne saçma tepki? bundan sonra yazın listeyi verin eline , kendi alsın bakalım kaç poşet oluyormuş!

dün bir yumurta bir de kağıt havlu ile peçete aldım 2 poşete sığdı 3 ürün. poşet sayısı arttıkça ürün mü artıyor sanki.

Bu alışveriş standart iki kişilik zaten.
Mutfaktan çok anlıyorsa liste verin alışverişe eşinizi yollayın.

Back
X