Markette dolandırıldım

Bende daha 18 yaşında baska şehire okumaya gittiğimde mağazadaki kadın bana cüzdan aldırtmıştı param çıkmadı kızım diyerek😂neyse ki o zaman cogu sey ucuzdu

Pazarda da var bunlardan.
Geçen pazarcı abi 30 liradan günde 5-10 kişiye salatalık domates aldırıyor bunlar dedi.
Birde fırının önünde çok görüyorum ben hem para hem ekmek aldiriyorlar.
Geçen gün gördüm kenara oturmuş yoğurtlu köfte yiyorlardı nasıl canım çekti param da yoktu içimde kaldı 😬
Ben daha fakirim fak fakirim 💃

Merhabalar
Ayrıntıya girmiycem. Ama bunu alışkanlık yapıp markette bana bunu alır misin, şunu alır misin diye diye bir ton şeyi manipüle edip aldıran insanlar peyda olmuş. Dikkat edin, ben yandım. Siz yanmayın 😅 bugünün derdi ve dersi bu 😅
bir aılede marketlerin onunde ınsanları durdurup "para ıstemıyorum evde ac cocuklarım var sunu sunu alırmısın" diyerek iyilik yapan herkesi sömürüyor
Aldırdıkları seyler muz cılek yag, kahvaltılık vsvs, pahalı ne varsa aldırırlar bir alana 3 aldıran var :)

Okul yaz tatilinde bir mağazada part time çalışıyordum adamın biri gelip şu montlardan ver karşılığında sana parfüm vereyim dedi. Yurt dışından geldi normalde çok pahalı ama ben gemiciyim sana gelişine vericem dedi ve o şekilde montu giydi gitti. Bende parfümleri aldım. Montuda nasılsa indirimli ödiycem diyerek seviniyorum tabi. Bu arada mont orijinal deri :D parfümler orijinal kutu ve jelatinliydi. Sonra parfümleri bir açtım içi su dolu çok az bir belli belirsiz koku var. Suyun içine bir damla damlatmışlar muhtemelen. Aylarca odamda tutmuştum atamamıştım :D Kimseye de anlatmadım şu an ilk kez burda anlatıyorum :D

ben kedi tarafından dolandırıldım. :-)marketin etrafında sürekli dolanan bir kedi vardı. dedim gel sana mama alayım kaptım yaşa mamayı. bakıyorum peşimden geliyor mu diye geliyor kasaya geldim parasını ödedim kedi yok. baktım etrafa kedi gitmiş. acelemde vardı çıktım artık. ertesi gün gittim kedi yok. 3-4 gün çantada taşıdım mamayı baktım kediyi göremedim. bizim evin ordaki kediye verdim afiyetle yedi. :halay::halay:
insanlara hiç inanmıyorum hep aynı numara. param yok diyorum geçip gidiyorum.

Kışın manavdan birkaç parça bir şey alacağım mevsim sebzelerinden kadının biri geldi bana patlıcan alır mısın kızım dedi. Patlıcanın da kilosu 40 tl ben kendime almıyorum. Pırasa ıspanak da istemiyor patlıcan 😁 acelem var dedim almadım tabiki. Dilencilere falan böyle ağzıyla isteyene asla kuruşumu vermem. Ben kolay mı kazanıyorum sabahın karanlığında sıcak yatağımdan çıkıp yollara dökülüyorum bütün gün ayaktayım kolay mı? Ama bir gün bende tongaya düştüm 🤭 İstanbul’da metrobüsün ordan bankamatikten para çektim genç üstü başı düzgün bir çocuk yaklaştı bozuk on tl var mı dedi. Ben de para bozdurmaya çalışıyor zannettim 😁 çıkardım verdim.hakkını helal eder misin dedi. O an anladım böyle 😳 kaldım 😁 helal olsun dedim ne diyeyim on lirayı geri mi alayım.neyse ki çok fazla bir miktar değildi.

Merhabalar
Ayrıntıya girmiycem. Ama bunu alışkanlık yapıp markette bana bunu alır misin, şunu alır misin diye diye bir ton şeyi manipüle edip aldıran insanlar peyda olmuş. Dikkat edin, ben yandım. Siz yanmayın 😅 bugünün derdi ve dersi bu 😅
Salakmiyiz biz niye alalim al diyen insana

Markette aynı olay denk geldi ihtiyacım var bez alır mısın bebege iyi tamm dedim baktim kadin araba aldi yag un seker dolduruyor deterjanda alayim dedi reyona girince caktirmadan biraktim kactim pisman degilim 😃😃😃😃

Suan cok ciddi ekonomik sıkıntı var aslinda uzucu bir durum. Yoksa cebinde parasi olan niye bi sakiz icin boyle salak hareketler yapsin ki
Ekonomik sıkıntı ile ne ilgisi var ki. Bildiğiniz arsizlik. Böyle tipler hep vardı. Benim bir arkadaşım da yerlerden para arardı. Biz bisiler ismarlayalim diye manipüle ederdi. İşte şu kadarim var ama şu kadar daha olsa diye diye. Önceleri arkadaş diye konduramaz verirdik. Sonra sonra huyunu anladık. Yine öğretmen arkadaşlarımızdan biri iyi de kazanıyordu özel derslerle falan. Herkese borç takmıştı. İki kişiden üst üste duyunca temkinli oldum. Kitapçıya da baya bir para takmıştı. Neyseki ben dolandırılmadim arkadaşımın biri beni uyarmıştı. Diğer para kaptirani da ben uyardım bir şekilde baskı ile parasını alsın diye. Kaç yıl öncenin olayı. Çevremizde dolandırıcı olmaz zannediyoruz ama hastalık gibi bazısı için. Veya online kumar falan mı oynuyor artık nedir bilmiyorum yoksa para yetirememesi gibi bir durum söz konusu bile olamazdı.

Haha😂 beni de böyle kandırdılar. Dedim ki çöpten yemek arıyor bak ne gururlu. Eşim de yardım etti sonra farkettik ki her gün aynı yerde özellikle insanlar geçerken çöpten yiyecek çıkartıyor 🤭
Evet bir de böyle gururlu dolandırıcılar var. Okula böyle bir çocuk geldi. Çekingen mahcup. Ben de ücretli öğretmenlik yapıyorum o dönem. İşsizlik nedir bilirim. Ek gibi okullarda diş macunu satıyormuş. Kartını verdi gitar dersi veriyormuş aynı zamanda. Çok mahcup girdi. Gözlerindeki o mahcubiyete üzüldüm. Okula da soktukları için dolandırıcı olduğu aklıma gelmedi. Sattığı diş macunu için de diğer hocalardan biri iyi marka dedi. Ben de o dönem biraz daha diserime bakım yapmak istiyordum. Sene 2009 falan. 1 TL lik dış macununa 10 TL verdim. Bir milyoncuda satılan dandik diş macunuymus. Kullanmadım da korktum nedir ne değildir. Kartında numarası vardı geri aradım işte arkadaslarda istiyor macunu begenmisler falan diye..gelirse paramı alayım diye. Gelmedi tabi ki. Google'dan öğrenmiştim zaten dolandirildigimi. Macunun markasına bakayım derken bu yöntemin dolandırıcılık yöntemi olduğunu anladim

Genelde hep aynı yontemi kullanıyorlar önce google a yazın mutlaka :)
Eşimi biri aradı. Falanca iş yerinde çalıştik x abi bilmem ne. memleketteyim altın boncuk buldum. İşte zor durumdayım bırakamıyorum yardım et falan. Eşimi öylesine ikna etmişti ki eşim çocuğu tanıdığını düşünüp sohbet etmeye başlamıştı. Ben zaten gerçek olsa da müsaade etmezdim de yine de hemen anladım dolandırıcılık olduğunu. Google a yazdığım gibi çıktı.. kelimesine kelimesine aynı..altın boncuk bilmem ne. sonra bir şekilde para istiyorlar altını bozdurmak için falan filan.

Back
X