Markette dolandırıldım

İkimiz de kartla alacaktık zaten durumumuz da aynı sayılır ama geçen gün de aynısını sodada yaptı marketten bisiler alıyorduk ben de su alıcaktım. Sen gec ben aliyorum dedim dur o zaman bi tane daha alıyım akşam da içiyorum tekrar inmem markete dedi :O hani alt tarafı soda ama ben alınca mı aklına geliyor cidden anlamadım. Sakız bir bu da iki olunca bi garip hissettim
Bı daha benden olsun deme. Bu yaptığı dolandırıcılık. Bugün konu sakız olur yarın fırsatını bulsa neler yapar neler.
Kimseye para gökten yağmıyor

Buna benzemiyor ama biz de bir arkadaşın evine doğumgünü bahanesiyle gidiyorduk, elimiz de boş değil hediyemiz var. Doğumgünü kızı börek mörek hazırlamış bizi çaya çağmisti.
Bu arada ben işsizim, beraber gittiğim arkadaşım plazada çalışıyor.
Giderken 'eli bos gitmek olmaz,bir seyler alalim' dedi, tabii dedim. Gittik yenimoda pastanelerden birine. Hem tatlı aldı hem tuzlu, hem minik şekilli pasta aldı hem tartoret, dolu görünsün diye. Kasaya gittik diyor ki 'canim , benim maaşım daha yatmadı. Sen öde ,ben sonra yarısını sana oderim'
😂😂 Senin maaşın yatmadı ama ben de issizim yani, seni yanımda bu kadar para olduğuna inandiran şey neydi?
Neyse ki kartım vardı ödedim.
Bir de pasta mumu için çakmak aldık, o zaman gördüm. Evden on lira ile çıkmış kiz 😂
Madem paran yok niye tüm pastaneyi aldın, ya bende de olmasa 'abi geri birak' mi diyecegiz kasada...
İlginç ilginç insanlar var:)
Ama tabii ki benimki dolandırmak sayılmaz. Sağolsun sonraki buluşmada verdi parayi
Gerçekten bu dediğim arkadaşımla marketteki sakız ve sodadan sonra sizinkiyle benzer bişeyi daha yaşadım. Sanırım fazla samimiyiz diye bunlara takılmayacağını düşünüyor hoş takılmıyorum da ama insan bir garip hissediyor ben ona hiç böyle bir emrivaki yapmıyorum mesela

İstanbul marmarayi acildigi gunden beri kullanirim yaklasik 5 senedir. Standart dilenci anonsu 7-9 yasinda oglum balat hastanesinde yatiryor beline celik korse takilacak ihtiyacim var. İnsanlarda inanip para veriyor. Bir kere biri itiraz etti yalancisiniz diye kadina kufur edip kacti.
Ankara metroda da böyle bir kadın var, onun da kızı başkent hastanesinde yatıyorMUŞ senelerdir

Farklı insanlar aynı numaralar…

Ya kizlar ben de biseye cok sasirdim. Marketteydik arkadasimla ikimiz de bişeyler almistik ellerimizdeydi sonra arkdasim sakız 20 tl olmuş yuh falan dedi. Ürünleri koyuyorduk işte sen ilerle canım bunlar benden olsun dedim dur o zaman 2 kutu sakız alayım dedi. Bişey demedim ama içimden şoka girdim sizce normal mi? Monoceto Monoceto Turunc chemist Turunc chemist
Yok devenin nalı

almadin dimi? Yapmis olamazsin bu safligi? Aldiysan da devenin nalı çünkü. Yüzsüzlükte dunya markasi biriymis o arkadas, kes görüşme.
Aldım tabi ki. Hatta sonra markette ben su alacaktım o soda alacaktı sen geç geliyorum alıp dedim. Dur bi tane daha alayım akşam da içiyorum. tekrar inmem markete dedi… şu an her şeyin farkındayım ama o an hiçbir şey demedim tabi ki

Bizim burda da var marketlerin önünde abla birşey alır mısın aynı taktik hatta bitanesi bugün yemek istedi hiç oralı olmadım bile dönüp bakmıyorum

Neyse ki pintiligim vicdanimin önüne geçmiş halde, asla bir anlık gaza gelip herhangi bir seye para vermem 😂
Ben öğrenciyken bir adam "günde bir lira neye vermiyorsunuz, kitaba mi vermeyeceksiniz" diye ikna edip bir kitaplık dolusu iğrenç kitabı bana 1,5 KYK kredisi edecek fiyata satmıştı.
Öyle pişman oldum ki, artık bir şeyi begensem bile kendime emin olmak için süre verir oldum.
Yıl 2010- ilk ve son dolandirilisim oldu
Ay ben hemen veririm

Benim babam da 40 yıllık avukat ama onu da dolandırdılar. Kızılay’da yaşlı bi amca yere yatıp sara krizi geçirmiş ağzından çıkan köpüklere kadar detaycı bir tiyatro. Babam da acımış koşmuş yanına gitmiş. Elektriğim kesik ödeyemiyorum ona üzüntümden kriz geliyo bugün böyle demiş adam. Babam da fatura parasını vermiş üzülüp. Ertesi hafta bi bakıyo ki aynı yerde aynı adam, yine sahte faturasından sahte köpüğe kadar aynı. Babam bozuntuya vermeden geçip gitmiş sonra bize de gelmiş diyo ki çok iyi oynadı rolünü, çok inandırıcıydı o yüzden kızamadım parasını hak etti😂

Geçen sokakta kadının biri bakar mısınız diye yaklaştı yönümü değiştirdim. Arkadan hala bakar mısınız diyordu. Yine geçen gün de oğlumu bebek arabasına koydum güneşliydi hava yürüyorum. Yaşlı bir adam önümden geçti o bebeğin kafasını ört ört güneş rahatsız eder gece uyumaz dedi. Duymamış gibi yaptım. Ben böyle değildim bu hale koyanlar utansın. Korkuyorum artık. Bu yüzden dışarıda böyle insanlarla hiçbir şekilde iletişim kurmam. Almak istediği birşey varsa başkasına desin param yok derim.

Bugün devlet hastanesinde randevum vardı. Çıkışta tam arabaya bindim bi adam geldi bişeyler diyo. Genç de üstelik. Camı açtım "hanfendi buralara yeni geldim durumum yok bla bla". E gelmeseydin dedim 😁 Yani bilmediğin işin olmadığı bi yere niye geliyon 😒

Hayır sanayi şehriyiz, azıcık gezsen yanlışlıkla iş bulursun zaten. Ben yutmam. Benim adım kül yutmaz 😄

Yolda kaldim 1 lira verir misincilerden sonra sira buna mi gelmis?
Yolda kimseyi dinlemem. Mahallede bi kadin sigara isteyip duruyor, esim de veriyormus. Bi kere ben varken denk geldi. Vermiyoruz teyze dedim yolladim

Bir ara Adana’da yürüyüşe çıktığım bulvarda çocuğun önüne tuzla buz olmuş tartıyı koymuşlar çocukta boynunu bükmüş oturuyor bir iki üç gün baktım aynı yer aynı sahne, hala o tuzla buz tartıyı nasıl öyle yeni kırılmış gibi dizebildiklerini merak ederim :kahve:

Dilenene hiç para vermedim veya bir sey almadim oyle kendini acındırma hareketleri şeyleri bende işe yaramaz. 😁
Aynı ben.bazen vicdansız falan mısın kızım diyor içimden bir ses.ama enayi de değilim yani.baksan gayet genç sağlıklı adam dilencilik yapıyor.onlara inanmakta bile bile lades yani.

Kız bu 150 yıllık mesele yeni mi uyandın 😂 Sana bişey aldırır arkandan girip iade edip parasını alırlar veya gidip bakkala markete satarlar onu genelde kardeşim hasta (dilendirilen çocuktur) mama alır mısın evde yağımız yok açız falan yaparlar hatta 😂
Ay evet yaa bunu bende yaşadım . İstanbul avcılarda yürüyüşe çıkmıştım oğlumla . Bir çocuk yanıma gelip abla kardeşim çok hasta mama alamıyoruz nolur mama al dedi . Bende gittim beraber mamasını aldım . Sonra o çocuğu hep orda gördüm . Markete birileyle girip insanlar gittikten sonra markete tekrar girdiğine şahit oldum . O zaman anladım dolandırıldığımı . 😁😁😁

Back
X