Markette Trip Atan Kadın ve Diğerleri

choccywhoccydoodah

Nirvana
Pro Üye
19 Kasım 2013
18.872
34.072
798
Merhaba,
Kadınlar gününüz kutlu olsun.
Sorunum sabırsız insanlar ve maalesef heryerdeler.
Başıma gelende en basit örneği;
Sabah yürüyüşümü yaptım eve giderken markete uğradım,hemen çıkmak istiyorum zira yürümüşüm ,bir an önce eve gidip duşa atmak istiyorum kendimi,neyse 2 parça birşey aldım ve kasaya geçtim. Sıra var,tek kasa çalışıyor,önümdeki 2 kişinin işlemi bitti ve tam sıra bana gelmişken hoooop elinde poğaçası ile bir hanımefendi hiç beklemeden geldi ve en nefret ettiğim cümleyi kurdu"benim tek parça geçebilirmiyim" bende "benimde iki parça zaten" dedim. Kasiyer ürünlerimi geçirmeye başladı,kadin ne yapsa beğenirsiniz poğaçayı bıraktı kenara giderkende bana trip attı "çok naziksiniz "diyerek. Sanki marketin sahibi benim ve o poğaçayı almazsa batacağım. Banane yahu banane,almazsan alma.
Ben mecburmuyum sıramı sana vermeye? Bir sepet ürün almış olsam zaten arkamdakine ben teklif ederim"buyrun geçin"diye ama benim önümde 2 parça ürün var yahu ,bu mudur sana benim önüme geçme hakkını tanıyan. Ayrıca arkamda bekleyen 3 kişiyide gayet hiçe sayıyorsun,onlarda bekliyor.
Genel anlamda bu duruma sinir oluyorum ben. Herkesin acelesi var.
Trafikte sola döneceksin ,atıyorum ışıklarda sol şeritte sıranı bekliyorsun,orta şeritteki kaynak yapıyor,araya girmeye çalışıyor.
Yoğun trafikte önünde 1 araçlık boşluk olsun ,kazara o an yürüme, hemen araya kaynayıp,sonra o şerit tıkanınca yine kendi şeridine geçen. Yahu akmıyor ki trafik. Gidemiyoruz işte hiçbirimiz,sen istersen her şeridi dene ak-mı-yor.
Avm'de bebek arabasıyla asansör çağırırsın,eli kolu tutan,sapasağlam,gencecik insan senden önce biner ,sen kalakalırsın. Tekerlekli sandalyesi ile bekleyene müsade etmeyen gördü bu gözler. Bırakın önce o binsin,yürüyen merdivenle çıkıverin ne olacak,ama yok,herkesin acelesi var yada incileri dökülüyor bekleyince yada yürüyen merdivene binince.
Otoparkta engelli,hamile otoparkına utanmadan parkeden adam gördüm geçen gün ,yanimdakine duyacağı şekilde "zihinsel engelli herhalde "dedim adam utanmadı,bırak utanmayı bozulmadı dahi. Utanması olsa zaten yapmaz.
Bu ve bunun gibi birçok örnek sayabilirim,artık tahammül edemiyorum insanların bu sabırsız hallerine.
Hep mi acelesi var bu insanların?
Nedir bu sabırsızlık?
Akıllı mı oluyorlar başkasının önüne geçince,uyanık mı oluyorlar? Kar mı sayıyorlar?
Ben cidden insanları anlamıyorum.

evet haklısınız..
biraz tezcanlı bi milletiz her konuda öyleyiz bir de maalesef saygısızlık diz boyu..

biz kendimizi düzeltcez çocuklarımızı düzeltcez.. diğerlerine de böyle sıramızı vermicez işte başka yapılacak bişey yok gibi

Haklısın ben de sinir oluyorum. Bebek arabası ve asansör meselesini geçen gün başka bir konuda yazdım asansörler babanın malı mı tarzında bir cevap aldım :)

Saygı sıfır toplumda. Artık sinirlenmiyorum bile diyebilirim.
Aynen öyle. Genceciksin,gezmeye gelmişsin bebek arabası yürüyen merdivene binemeyeceģine göre müsade et,tekerlekli sandalye kullananda binemez dolayısıyla haline şükret ki ayağın var,iki adım yürü merdivenle çık ama nerde.
Birde sabah trip atan kadın bakmadı bile banda ne kadar ürün var diye o kadar benimsemiş ki öne geçmeyi,araya kaynamayı. Resmen şansını deniyor.
Ben sinir oluyorum cidden ya.

benim farkettiğim artık toplum olarak ahlak yönünden iyice yozlaştığımız. kimse kul hakkını önemsemiyor. kimse kimseye saygı duymuyor kibar davranmıyor. toplum olarak düşüncesiziz kabalaşıyoruz. gidişimiz iyi gidiş değil hayırlısı
Aynen öyle ki zaten kibarlık değil olması gereken bu. Ama unutuyoruz maalesef.
Sizi çok iyi anlıyorum. Bütün bunlar gözümde o kadar büyüdü ki bizde burdan taşınmaya karar verdik. Umarım bir gün toplumca insana saygıyı öğreniriz.
Inşallah.
evet haklısınız..
biraz tezcanlı bi milletiz her konuda öyleyiz bir de maalesef saygısızlık diz boyu..

biz kendimizi düzeltcez çocuklarımızı düzeltcez.. diğerlerine de böyle sıramızı vermicez işte başka yapılacak bişey yok gibi
Öyle muhakkak.

İnsanlar kendi çevresindekilere veremediği tepkiyi dışarıda tanımadığı insanlara veriyor gibi geliyor bana..
Nasılsa tanımıyor ya..
Nasılsa bir daha görmeyecek ya..
Nerde kalmış kul hakkı, görgü kuralları, toplum ahlakı..

O kadar tahammülsüzüz ki..
Artık korkar olduk, trafikte yolda izde birine bişey söylemeye, hak aramaya. Çekip vursa, dayak atsa diye.. Olmuyor mu, her gün oluyor.

Aslında toplum olarak sessi kaldigimiz icin türüyorlar böyle tipler

Mesela düşünunce sizin yerinize kendimi koydugumda ben o kadina sirami verirdim ama dogru olan benim degil sizin yaptiginiz davranis

Kimsenin sırasını almam hic bir yerde ornek misal markette onumdeki sirasini teklifvettigi zamanlardada kabul etmem ama onumdeki ısrar ediyorsa kimseye zaman kaybi olmasin diye o sirayi alirim

Ama asıl dogru sadece dogruyu bizim yapmamiz degil yanlisi yapanin yanlisinada musaade etmememiz olacak ama biz insanlar ne dusunur bizi yanlis anlar tedirginligiyle hep bos ver ne olacak diye yaklasiyiruz

Böyle davranmasak sıranın onune gecmeye kalkani yere cop atani engelli otopatkini kullanani uyarsak hakkimizdan vazgecmesek 100%100 olmasada belki 100%10 duzelecek bu toplum

İnsanlar kendi çevresindekilere veremediği tepkiyi dışarıda tanımadığı insanlara veriyor gibi geliyor bana..
Nasılsa tanımıyor ya..
Nasılsa bir daha görmeyecek ya..
Nerde kalmış kul hakkı, görgü kuralları, toplum ahlakı..

O kadar tahammülsüzüz ki..
Artık korkar olduk, trafikte yolda izde birine bişey söylemeye, hak aramaya. Çekip vursa, dayak atsa diye.. Olmuyor mu, her gün oluyor.
Yanlız bir gün öyle birine denk gelir ki böyle insanlar,feleğini şaşırtırlar adama.
Yanındaki yöresindekine catsa can güvenliği açısından daha doğru. Kimin ne olduğu belli değil yani.

Marketteki tripli prensese bayildim ya.
Deli midir nedir? :KK70:
Insallah kk uyesidir de ondan taktik alirim. Ben prensesim diye geciniyorum kadin beni fersah fersah gecmis. :KK70:
Hahahahaha, nesine bayıldın. Bildiğin çakma prensesti. Bir hışımla bindi arabasına,bastı gitti. Bir tripler,bir havalar sanki babamın kızı:KK70: Bananeyse onun tribi

kadına trip atınca seslenseydiniz "ayyy noolur döööön böyle gidemezsiin:KK3:" die kadına bak yaa gerçekten çok sinir bozucu

tüm dediklerinizde katılıorum insanımız insanlıktan uzaklaşmaya başlamış gerçekten.
geçenlerde burda da bi konu vardı hatta yaşlı insanlar bedava kartla halk otobüslerinde fellik fellik geziomuş da neymiş efendim evlerinde otursalarmış da, hatta bebek arabalı, çocuklu kadınlar da işe gidiş geliş saatlerinde binmesinmiş de, asonsörde öncelik hamile, bebek arabalı, engellilerin öncelik hakkı yokmuş da nezaketen öle oluomuş muş da muş muş. bi ton laf:KK57: şok olmuştum gerçekten. çok yazık...

hayat enerjimizi düşürüyor bu tip insanlar resmen.
benim de bu aralar derdim, oğlumla birlikte karşıdan karşıya geçmek.
öyle saçma yerlerden de geçmeye çalışmıyoruz, yaya yolunda bekliyoruz da bekliyoruz, biri insaf edecek de duracak diye.
çocuk olmasa daha gözü kara takılırım da çocuk olunca yanımda anca el-kol ediyorum.

Aslında toplum olarak sessi kaldigimiz icin türüyorlar böyle tipler

Mesela düşünunce sizin yerinize kendimi koydugumda ben o kadina sirami verirdim ama dogru olan benim degil sizin yaptiginiz davranis

Kimsenin sırasını almam hic bir yerde ornek misal markette onumdeki sirasini teklifvettigi zamanlardada kabul etmem ama onumdeki ısrar ediyorsa kimseye zaman kaybi olmasin diye o sirayi alirim

Ama asıl dogru sadece dogruyu bizim yapmamiz degil yanlisi yapanin yanlisinada musaade etmememiz olacak ama biz insanlar ne dusunur bizi yanlis anlar tedirginligiyle hep bos ver ne olacak diye yaklasiyiruz

Böyle davranmasak sıranın onune gecmeye kalkani yere cop atani engelli otopatkini kullanani uyarsak hakkimizdan vazgecmesek 100%100 olmasada belki 100%10 duzelecek bu toplum
Ben vermem,
Neden mi vermem,çünkü önüme bakmıyor dahi o kadın,o denli kanıksamış öne geçmeyi,zaten baksa 2 ürünü olan birinden sıra istemez. Alışmış,kar sayıyor. Ha yaşlı biri olurdu verirdim sıramı,veriyorumda ama kendini akıllı,herkesi enayi yerine koyana vermem.
Geçen gün orta şeritten önüme girmeye çalışana yol vermedim mesela,yolumu uzattım,düz devam ettim ama oda giremedi sola,kaynak yapamadı. Ben orada ikinci yeşil ışığı beklemişim sen gel yandan gir,izin vermedim.
Bencede zaten olmasi gereken bu. Biz veriyoruz bu yüzü maalesef

Ben markette öne geçme işini anlamıyorum. Sen bir kişinin önüne geçmiyorsunki o sıradaki herkesin önüne geçiyorsun. Neden sadece en öndekinden izin alıyorlar. Benim çok sıra varken birçok kez aldığım tek ürünü bırakıp çıkmışlığım var. Beklemek istemiyorsan alma. Bu hayatta hepimizin acelesi var işten çık çocuğu al eve git yemek hazırla ortalık topla veya bunun gibi pek çok şey. Herkes yoğun tempoda çalışıyor veya yaşıyor. Olay yoğunluk değil sabırsızlık.

Ben markette öne geçme işini anlamıyorum. Sen bir kişinin önüne geçmiyorsunki o sıradaki herkesin önüne geçiyorsun. Neden sadece en öndekinden izin alıyorlar. Benim çok sıra varken birçok kez aldığım tek ürünü bırakıp çıkmışlığım var. Beklemek istemiyorsan alma. Bu hayatta hepimizin acelesi var işten çık çocuğu al eve git yemek hazırla ortalık topla veya bunun gibi pek çok şey. Herkes yoğun tempoda çalışıyor veya yaşıyor. Olay yoğunluk değil sabırsızlık.
Olay alışkanlık bence. Ben bu tiplerin hep aynı kafada olduğunu düşünüyorum. Öyle bir alışmış ki umurunda değil kaç kişi bekliyor,herkes salak sıra bekliyor bir o akıllı.

Marketteki tripli prensese bayildim ya.
Deli midir nedir? :KK70:
Insallah kk uyesidir de ondan taktik alirim. Ben prensesim diye geciniyorum kadin beni fersah fersah gecmis. :KK70:
Icin rahat ilsun kesin kk uyesidirde iste teyzenin nikini bulmak problem:KK70:

Acep pogacalarini markette birakip trip atarak giden teyze:KK31: diye topik acsak o bize ulasir mi ki bize Premses teyze:KK73:

Back
X