- 27 Mart 2014
- 3.623
- 1.781
- 198
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
E değilmiyorlar takma bari canını sıkma bu ülkede böyle !!! Sen iyi ol sana bi şey olmasın :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sizede geçmiş olsun.Çok geçmiş olsun cidden insanın sinirlerini zıplatıyorlar. Benim de bu ara en büyük derdim bu.
Atamayla bir şehire geldik ki aman Allah yani.
Kimse ses etmeye etmeye tepelerine çıkarmışlar bu tip arsızları.
Kaldırımlarımız komple araba dolu gece gündüz can tehlikesinde yürüyoruz, çünkü sitenin ortasında bomboş duran otoparka koyarlarsa beş dakika kaybeder, üç adım fazladan atarlar. Apartmandan çıkıp hemen binmeliler! Maazallah üç adım bahçeye yürürler incileri dökülür!
Geçende yayaya yeşil yandı karşıya geçecektim adam üstüme sürdü ben yeşil ışığı gösterince arabadan inecek gibi yapıp ne oluyor falan dedi, sindirecek aklınca. Polisi aradım plakayı verdim ama sanmıyorum bir şey yapılsın.
Marketler de hele her girişim de hemen hemen bir mevzu oluyor. Buranın mı insanı tuhaf ben mi tuhafım çözemedim. Geçen markete gittim, üç beş elimde malzeme var yaşlıca bir kadına siz geçin isterseniz dedim kadın bana bir çemkirdi, tabii geçeceğim bir tane soda için seni mi bekleyecektim bir de sanki lütfetti dedi. Ağzım açık kaldı gerçekten kimseye iyilik de yaramıyor dedim. Ki ben normalde kasa kuyruğu varsa kimseye öne geç demem. Sıra beklemek istemeyen gitsin bakkala, markete giren sırayı göze alacak, elaleme güvenmeyecek hele bana öne geçeyim mi diyenlere asla evet demiyorum. Ona rağmen kırk yılın başı bir iyilik edelim dedik kadın bağırdı, dedim en doğru kararmış kimseye de iyilik etmeyecekmişsin aynen devam edeceğim artık.
Şu yol ortasındaki arabalara da sticker bastırıp camlarına yapıştırmayı düşünüyorum üstüne de "çek arabanı kaldırım yayanındır" yazacağım çok eskiden İstanbulda yapıyorlardı ben de deneyeceğim burada.
Çünkü sınırımdayım ben artık kendi adıma insanların hep bana'cılığından, bencilliğinden. Kendisinin olan bir şey için her tür bencilliği yapmalarından sıkıldım
Prenses paşa olarak yetiştirilme konusunda gayet haklısınız. Bizden kaynaklı sorunlar oluyor haliyle ilerleyen dönemlerde.Bu tur yazilari okuyunca halime sukrediyorum. ABD'de yasiyorum ve bu tur kabaliklarla cok nadir karsilasiyorum. Hic diyemem, ama nadir yani. Halk icinde de kabul edilen, alisilan davranislar degil zaten, biri saygisizlik yapsa hemen sivriliyor toplumda. Birkac hafta once bir yerde ayinin biri onune bakmadan ustume yurudu, geri kacmasam uzerime basip gececek deve. Ne bir pardon, ne bir ozur. Amerikali olsa 10 kere ozur diler, izin ister. Sonra konusmasindan anladik ki Amerikali degil yabanciymis zaten. Orada onu rezil etmedigime yaniyorum halen. Yabanci mabanci, kendi ulkesinden buraya geldiyse medeniyet ogrensin. Neyse, bu da boyle bir animdir.
Ben Turkiye'ye geldigimde bu kadar numunelik insanlara rastlamasam da, buradaki hayatimda alisik olmadigim bir suru kabaliga sahit oluyorum. Bana gore de ulkemiz toplum icinde saygi ve medeniyet olarak cok geriden geliyor. Maesef. Analar "pasa"lar, "prenses"ler dogurmaya devam ettigi surece bunun degismesine ihtimal vermiyorum bile.
Birde Atm'de dibine kadar girip bekleyen tipler var,bi git uzakta bekle,ben seninle özelimi paylaşmak zorundamıyım.Ohoo bir de bunların özel kasa açtıran versiyonları var.Kuyruk olan kasanın en sonundan seslenip "kasa açın" derler,sonra da utanmadan hemen yeni kasaya koşarlar.Prenses ya,ona özel kasa açılıyor.Herkes bekleyecek,O beklemeyecek.
Market arabasını kasa yolunda önünüze bırakıp çıkanlar ayrı bir terbiyesizlik örneği.Git arabanı kenara bırak,sıradaki mecbur mu senin bıraktığını toplamaya ?
Yürüyen merdivenden sözetmişken Allah aşkına arada bir basamak boş bırakın,insanların dibine girmeyin.Bazen eşimle merdivende aramıza birisi atlıyor veya tam yanımda bir yabancı beliriyor şaşırıp kalıyorum.Samimiyet dizboyu lakin samimi değiliz,ayıptır.
kul hakki yiyenler malum odullendirilince ülkede halkta dinlemiyor artıkbenim farkettiğim artık toplum olarak ahlak yönünden iyice yozlaştığımız. kimse kul hakkını önemsemiyor. kimse kimseye saygı duymuyor kibar davranmıyor. toplum olarak düşüncesiziz kabalaşıyoruz. gidişimiz iyi gidiş değil hayırlısı
tepki çeker diye yazmamıştım ama işin özü tam olarak bu. herkes görse keşkekul hakki yiyenler malum odullendirilince ülkede halkta dinlemiyor artık