Üniversitelerde üst düzeyde ingilizce öğrenmek zaten hiçbir zaman mümkün değildir.
Ha bunu çok iyi kotaran bir iki vakıf üniversitesi, bir de eğitim dili tamamen ingilizce olan önde gelen Odtü gibi üniler vardır, onun dışında en fazla kendi çabanızı da katarak gelebileceğiniz seviye orta düzeydir.
Ama advance seviyesinden bahsediyorsak burada hiç zannetmiyorum ingilizce bölümünü kazanmış olsanız da tam anlamı ile öğrenebileceğinizi.
Zaten yoğun Arapça varken bunu nasıl ingilizce olarak anlatabilirler orası ayrı da kafamı kurcalamadı değil.
Açıkcası okumak istediğiniz şey zaten ağır ve öncelikle kendi dilinizde karşılığının oturtulması büyük bir zaman alacak.
Gerçekten inanmıyorum hiçbir ilahiyat fakültesinin de yüzde yüz ingilizce eğitim dilini barındırdığına.
Olanaksız yani bu, sizlerin o zaman hem Arapça hem de İngilizce hazırlık görmeniz gerekir ki bu da en az 2 yıl demektir.
Bunca dilin arasında boğuşmak yerine, boş zamanınızda bir serfifika programı çok daha mantıklı göründü bana.
Hem kazanmanız daha olası hem de bölümde başarınız açısından ingilizce eğitimli olanı tercih etmeyin derim.