Mars'ta Yaratık Var İddiası

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
131
688
63

NASA'nın Mars'ta hayat izleri aramak üzere gönderdiği Spirit adlı keşif aracının geçtiği görüntü uzmanları şaşkına çevirdi.
Geçilen fotoğrafları uzun süredir inceleyen uzmanlar, sanki yürüyormuş ya da bir tepeciğe oturmuş gibi görülen bir "yaratık" tespit etti.

Uzay aracının Mars'tan geçtiği şaşırtıcı fotoğrafta, sanki öylesine dolaşan "çıplak yaratık", bir tepeceğe tırmanmış ve oturuyormuş gibi görülüyor. Sipirit'in geçtiği fotoğrafları 4 yıldır en ince ayrıntısına kadar inceleyen uzmanlar, fotoğraflardan birisinde küçük yeşil bir "yaratık"ın olduğunu farketti. Görüntüde insan fizyonomisini de andıran "yaratık", dağlık alanda yürüyüp, tepciklerden birisindeki kayanın üzerine oturmuş gibi görünüyor. Gayet rahatmış gibi bir pozisyonda kameralara görüntüsü yasıyan "yaratık"ın kolu, iki ayağından birisinin üzerindeymiş gibi algılanıyor.
02.jpg

Görüntülere kuşkuyla yaklaşanlar, objektiflere yansıyan bu görüntünün, sadece eski bir kaya oluşumu olabileceği görüşünde ısrarlı.

01.jpg

İngiliz Dailymail'in haberine göre uzun süredir fotoğrafları inceleyen uzmanlardan biri görüntüyle ilgili olarak, "Bu fotoğraf çok şaşırtıcı. Mars'ta çıplak bir "yaratığın" gezindiğini görünce gözlerime inanamadım" dedi.

03.jpg

NASA'nın Mars'a gönderdiği Sipirit adlı keşif aracı şimdilerde yeni görevini sürdürüyor. Sipirit keşif aracı, 5 yıl önce gönderilmişti.

(Hürriyet)

Ben inanmıyorum açıkçası bu bilgilere..Yani zamanında(yıl 1969) NASA velvele kopardı,AY'a biz gittik,bayrak diktik,ilk keşfeden biziz diye daha sonra stüdyo çekimleri olduğuna dair bi sürü kanıt bulundu..Gitmişlerdir ama dediklari tarih de değildir yani..İnanmıyorum...

Bu da asparagas ve her zaman ki gibi ilgi odağı olma amaçlı bir uydurma bilgi..

Yani bütün ufolar,uzaylılar,yaratıklar,gökte patlayan,çatlayan,kaçan,sıçrayan ne kadar şey varsa nedense hep abd'ye denk geliyor..Onlar kanıt buluyor,onlar güya ispatlayıp,son noktayı koyuyorlar..

Ortaya külahımı koydum,bu tür rivayetlerini ona anlatsınlar..

Bilgi için teşekkürler realist'im:)))

poz vermiş bide artissssss kuğul takılıyo
gerçekten enteresan şahsen ben uzaylıların varlığına inanıyorum
paylaşım için tkr:))))))))

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ulupınar Gözlemevi ve Astrofizik Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, ulusal basında yayımlanan Mars'a ait bir fotoğraftaki insana benzer görüntünün fotomontaj olduğunu açıkladı.
Basında yer alan fotoğrafın kendilerinin de ilgisini çekmesi üzerine NASA'nın web sitesinde bir araştırma yaptıklarını belirten ÇOMÜ Ulupınar Gözlemevi ve Astrofizik Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, ‘Sprit’ adlı uzay aracının Mars'tan dört yıl önce geçtiği fotoğrafların orijinallerini NASA'nın internet sitesinden incelediklerini, ancak insana benzer bir varlığa rastlamadıklarını söyledi.

‘MARS'TA CANLI YAŞAMASI MÜMKÜN DEĞİL''

Prof. Dr. Osman Demircan, Mars'taki basınç ve sıcaklık gibi fiziksel parametrelerin çok farklı olduğuna dikkati çekerek, “İnsanı oraya oturttuğunuzda iç basıncın dış basınca göre fazlalığı nedeniyle vücut dışa doğru parçalanıyor. İnsanı yaşatmak mümkün ama ancak özel giysilerle. Orada oksijende yok. Yüzde 95'i karbondioksit ve basınç çok düşük. Örneğin bir kap su koysanız basınç düşük olduğu için bir anda kaynayarak buharlaşır'' dedi. 2 yılda bir Mars’a uzay aracı gönderildiğini, binlerce fotoğraf çekildiğini hatırlatan Demircan, şunları söyledi:
“Mars'ta hayat olsa canlıların yaşam merkezleri olmalı, evleri, binaları olmalı. Böyle yapılara şimdiye kadar rastlanmadı. Mars'ta bir canlının izine gerçekten rastlansa bunu ilk önce NASA duyurur, doğru yorumları yapar, o yönde adımlar atılır. Bu fotoğrafı bir inşaat alanında da çekmek mümkün. Mars'ta var olduğu iddia edilen canlı türü, NASA'nın yayınladığı orijinal fotoğraflarda yer almıyor. Fotoğraflar, sadece insanların kafasını karıştırmak için uydurulan bir görüntü.''

‘YAŞAM OLABİLECEĞİ ŞÜPHESİ VAR’

Mars'ta, hala yaşam türlerinin olabileceği şüphelerinin olduğunu da belirten Demircan, bu yönde de çok ciddi deneyler yapıldığını ifade etti. Mars'ta su olmadığını vurgulayan Demircan, “Ama suyun aktığını gösteren kurumuş dere ve nehir yatakları var. Buralardan su akmışsa bir zamanlar, orada su varsa, çok az miktarda da oksijen olduğunu bildiğimize göre geçmişte oralarda yaşam türleri olmuş olabilir. Peki şimdi nerede o yaşam türleri sorusunun cevabını bulmak için de biri Mars'ın etrafında dolanan, biri de deney yapan iki uzay aracı var. 4 yıldır orada. Yörüngede dolanan uzay aracı sürekli fotoğraflar çekiyor. Diğeri de deneyler yapıyor toprakta. Hem fotoğrafların arşivi var. Hem de deneylerin sonuçları yayınlanıyor. Ama henüz yaşam türleriyle ilgili bir bulguya ulaşılmış değil. Mars'ın kutup bölgelerinde oksijen biraz daha fazla ve su da var. Henüz daha burada deneyler yapılmadı. Belki gelecekte, böyle bir şeyler bulunabilecek'' diye konuştu.

basbayağı kaya işte...ama bilinmeyen şeyler insanların hayalgücünü uyanık tutuyor, keşke orada olsalar, keşke uzaydaki hayat bizim ulaşabileceğimiz bir yerde olsa, ama bize çok uzaklar...

Konuyu okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.Marsta değilse bile ben başka yerlerde,başka alemler olduğuna gerçekten inanıyorum.Belki teknolojilerimiz farklı,belki boyutlar!...Ama gerçekten inanıyorum evrende yanlız olmadığımıza!.....

Back
X