• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık MART 2022 GEBELİK PLANLAYANLAR

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Resmen cinsel hayatına müdahale bu. Utanmıyorlar da. Ve ne kadar cahiller, korunmayan herkesin hemen çocuğu oluyordu zaten.

Bizim acımız bize yetmezmiş gibi bunlarla uğraşıyoruz.
Ananem yengeme neler neler oneriyodu kucugum o zmnlar bilmiyorum tabi. O da takiyodu baya kafasina olmuyo diye yapmadıkları sey kalmadi sonra olmuyo diye uzuldu. Simdi anliyorum. Yumurtlama gununu takip etmeden hamile kalma ihtimali yok ki. Ama onlar da bunu bilmiyo kafalarina gore deneyip olmuyo diye neler cekti

Resmen cinsel hayatına müdahale bu. Utanmıyorlar da. Ve ne kadar cahiller, korunmayan herkesin hemen çocuğu oluyordu zaten.

Bizim acımız bize yetmezmiş gibi bunlarla uğraşıyoruz.
neyse kurtuldum o aileden şükürler olsun. isteyen herkese bebişler nasip olsun inş. en kolay haliyle en kısa zamanda🙏🏻

Ben bi de seyi gordum.... tamam istemiyo olabilirsin ama bi dene bi bak bakalim oluyo mu sonra yine isteme. ya olmuyosa bilmis olursun 😂😂Ya oluyosa nolcak dedim. Ama ya olmazsa diyo hala🤪
calikusu_ist calikusu_ist Cordessa Cordessa Papatyamveben-Mavi Papatyamveben-Mavi Eflatun1Kelebek Eflatun1Kelebek

Keşke bir kamu spotu çekilse; çocuk konusunun özel olup sorulmaması gerektiği, bazi insanların uzun yıllardır korunmamalarına rağmen çocuğu olmadığı, bu soruyla çok üzüldükleri anlatılsa 😅

Aynen o 3 yumurta demek 3 farkli bebek demek ki iclerinde de bölünüp 6 bebege cikabilir canim. ALLAH bakabilecek gucun varsa 3 evladini da versin inşallah ama zorlanirsin....
.
Kendi tarafımda ikiz yok hiç eşimin tarafta var ihtimal olarak düşük yani ama Allah nasip edersede diycek bişe yok 😊 hayırlısı olsun 🙏

Biz eşimle iki sene düşünmedik. Şimdi istiyoruz. Ama o iki sene boyunca tanımadığım kişiler bile anneme lafını yapmış. Yaşı geçmeden yapsın. Ne bekliyor bilmem ne bilmem ne bir sürü tatava yapmışlar. Anne bana böyle şeyleri söyleme kim ne derse desin dedim konu kapandı. Çiftlerin kendi kararlarına bile kimsenin saygısı kalmamış. Herkes koca burnunu başkasının hayatına sokmaya ne meraklı yahu.
Benim annemede böyle diyen çoktu en son çok istiyolarsa kendileri yapsın die sert yaptım biraz konu kapandı oluyor yada olmuyor size ne illa sorcaklar illa yorum yapcaklar

calikusu_ist calikusu_ist Cordessa Cordessa Papatyamveben-Mavi Papatyamveben-Mavi Eflatun1Kelebek Eflatun1Kelebek

Keşke bir kamu spotu çekilse; çocuk konusunun özel olup sorulmaması gerektiği, bazi insanların uzun yıllardır korunmamalarına rağmen çocuğu olmadığı, bu soruyla çok üzüldükleri anlatılsa 😅
kesinlikle ihityaç var 😅
Daha dun bile dusunmuyoruz ikinciyi dedim 🙈😂😂 bu grupta yoklar neyse ki🤪
jahsjahshahs biz de herkese öyle diyoruz 🤣 yaz sonuna belki falan diyorum anneme de, o da acaip torun diye tutturuyo çünkü

kesinlikle ihityaç var 😅

jahsjahshahs biz de herkese öyle diyoruz 🤣 yaz sonuna belki falan diyorum anneme de, o da acaip torun diye tutturuyo çünkü
Bizmkiler biliyo huyumu sormazlar hic sadece bizim ufaklikla mesaj yolluyolar arada abi ol sen fln😂😂
Istemek istememek hikaye bi yerde. Her kuzunun gelme zamani var hayirlisiyla. O vakit gelince hepsi gelecek insallah. Yeni katildim ama nedense fazla hamile cikacak gibi bi enerji aliyorum bu gruptan🤭

Bu baskı her yaşta var sanırım 😅 ben 21 yaşındayım ve 5 aylık evliyim,ilk gebeliğğm Aralık ayında kimyasal oldu,ve sürekli soran bir kesim var,hamilemisin,olur olur zamanı gelince,vs vs 🤦🏼‍♀️

Bu baskı her yaşta var sanırım 😅 ben 21 yaşındayım ve 5 aylık evliyim,ilk gebeliğğm Aralık ayında kimyasal oldu,ve sürekli soran bir kesim var,hamilemisin,olur olur zamanı gelince,vs vs 🤦🏼‍♀️
Yaa hem yasin genc hem evliligin yeni... insan sormaya bile cekinmeli de nerdee... bnm de ilk gebeligimde kalbi durdu. Sonrasinda bi kesim uzulme yine olur deneyin siz derken bi kesim de aman haa uzun sure ara ver bak yine ayni sey olmasin dedi durdu. Kimse esinle sen ne istiyosun demez🤷‍♀️

ayynen öyle :işsiz: mesela biz de bu ay doldurucaz tam 2 seneyi. yani maddi sebeplerden düşünemedik, yoksa gönül ister hemen yapalım. ben haziranda 34ü dolduruyorum, eşim 36yı. neden istemeyelim ki... her kafadan bi ses çıkıyo herkes hadi hadi yaşınız geçiyo vs. biz de salak değiliz biliyoruz yaşımızın geçtiğini ama ben çocuğumu neden zorluklara doğurayım ya🙄
bir de bu benim 2.evliliğim ayrıca bir baskı var üzerimde benim taraftan. ilk evliliğimde eşimin çocuğu olmuyordu onun yükü vardı hep üzerimde, belki bunda da olmayacak, ne biliyosunuz da baskı yapıyosunuz yani..

Aminnnnnn. İlk sene çocuk istemiyordum kendimi asla hazır hissetmiyordum. Tutturdular çocuk yap da çocuk yap diye. İlk başta hiç etkilenmediğimi düşünsem de bir süre sonra acaba bende bir sorun mu var, neden çocuk istemiyorumki ben diye düşünmeye başladım. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Biz eşimle iki sene düşünmedik. Şimdi istiyoruz. Ama o iki sene boyunca tanımadığım kişiler bile anneme lafını yapmış. Yaşı geçmeden yapsın. Ne bekliyor bilmem ne bilmem ne bir sürü tatava yapmışlar. Anne bana böyle şeyleri söyleme kim ne derse desin dedim konu kapandı. Çiftlerin kendi kararlarına bile kimsenin saygısı kalmamış. Herkes koca burnunu başkasının hayatına sokmaya ne meraklı yahu.

Bende yasımdan dolayı dusunmuyordum sonradan gecen sene Ramazan ayına 1 ay vardı bırakalım korunmayı dedim baktık olmuyor uzuldum bi herkes soruyor ediyordu herkese yasımız kucuk dedik simdi de olsun diye cabalıyoruz yas gecmeden.. herkesin imtihanı farklı aklıma hep bunu getirmeyi calısıyorum kızlar Allah hepimizin yardımcısı olsun bu yolda 🤍🌸🤲🏻

Amin kuzummm, hepimizin olsun❤️
Bugün görümcemin kızının doğum gününe gittim oda bnden sonra evlendi,bir iki kişi daha var bnden sonra evlenen hamile falan, işte herkes inşallah seninde olur, olur ya zamanı gelince falan dediler .aslında kötü bişey yokda ben çok değişik hissettim kendimi ağlamaklı oldum ama çaktırmadim

Hepimizin ortak sorunu bende 2 buçuk yıllık evliyim ilk 2 yıl istemedik ama sorup duruyolar zamanı geldi çocuk yokmu falan diye bendrn sonra evlenen kuzenlerimin oldu diye kıyaslama yapıyolar ama onlar evlenmeden çocuk hayali kuruyodu ben istemedim evlenir evlenmez insanların ağzı torba değil büzemiyoruz malesef
Böyle insanlara hiç kulak asmayın malesef ülkemin insanlarında gereksiz özel hayata karışma gibi bir özverili çaba var. Liseyi bitirirsin ünv. yi sorarlar, onu bitirirsin kpss sorarlar onu kazanır atanırsın evlilik sorarlar ,evlenirsin yatak odana karışma cüretine kadar gidip çocuk yap çocuk iyidir derler kısmet olur 1.yi yaprsın başlarlar bir tane daha yap diye böyle böyle devam eder susmazlar. Aslında tek hak ettikleri ağızlarının ortasına şöyle kürek ile bir güzel oturtmak sana ne benim hayatımdan diyerek, ama yine edep bizde kalır susarız. Ki ben çok geç öğrendim susmamam gerektiğini hayatımın ailemin bana ait olduğunu. Sizde susmayın değmiyor.

Bu elalemin bekarlara evlilik baskısı, evlilere çocuk baskısı hayatta bitmez..1 tane dogursan 2.nciyi sorarlar, 2nciyi dogursan 3.ncuyu sorarlar velhasıl sorarlar da sorarlar bosverin
Benim 3 tane var hala beklentisi bitmedi bu elalemin şimdi de 1 tane daha doğur kızın olsun diyorlar sanki siparişle oluyor 🤦‍♀️

Böyle insanlara hiç kulak asmayın malesef ülkemin insanlarında gereksiz özel hayata karışma gibi bir özverili çaba var. Liseyi bitirirsin ünv. yi sorarlar, onu bitirirsin kpss sorarlar onu kazanır atanırsın evlilik sorarlar ,evlenirsin yatak odana karışma cüretine kadar gidip çocuk yap çocuk iyidir derler kısmet olur 1.yi yaprsın başlarlar bir tane daha yap diye böyle böyle devam eder susmazlar. Aslında tek hak ettikleri ağızlarının ortasına şöyle kürek ile bir güzel oturtmak sana ne benim hayatımdan diyerek, ama yine edep bizde kalır susarız. Ki ben çok geç öğrendim susmamam gerektiğini hayatımın ailemin bana ait olduğunu. Sizde susmayın değmiyor.
O kadar haklısınki iyice insanları strese sokuyolar bide insanca istemiyoruz diyincede anlamıyolar.

Back
X