elif23 kusura bakmayın arkadaşlar cahilliğime verin ama ben 2+2 5.gün blastokisti ne demek anlamadım blastokistin anlamını biliyomda bu 2+2 5. gün ne demek
canlarım öncelikle merhaba hepinize .blastokist için ufak bir alıntı yapıyorum ''
(Son dönemlerde geliştirilmiş medium sistemleri kullanılarak embryo canlılığı laboratuvar ortamında daha da uzatılmış ve buna bağlı olarak günümüzde tüp bebek merkezlerinde, daha yüksek gebelik ve implantasyon oranlarının elde edildiği 5. ya da 6. gün transferleri yaygınlaşmaya başlamıştır.Buna blastokist transferi adı verilir. Embryonun ana rahmine tutunmadan önce ulaştığı enson aşamaya blastokist aşaması denir. Bizim merkezimizde de 500''den fazla blastokist transferi yapılmış ve 2-3. gün transferlerine göre daha iyi sonuçlar alınmıştır.)
benimde yazdığım 2+2 5.gün blastokist demek 4 ad.embriyom 5.güne kadar geldi 2ad+2ad olarak donduruldu.2 tane embriyomda 6.güne kadar geldi onlarıda dondurdular.şimdi transfer için regl olmayı bekliyorum.regl olduktan sonra merkeze tekrar gidicem ve ilaçlara başlayıp uygun rahim kalınlığına gelindiğinde transferim gerçekleşecek.