- 31 Temmuz 2024
- 262
- 375
- 18
- 34
- Konu Sahibi mayala katar
- #19.541
Küçülme olduğunu bilmiyorum ama gebelikte küçülme oluyormuş. Bakalım zamanla gidecek mimerhaba doğum kontrol kistinizde küçültme yaptı mı ? bende de benzer sorun var

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Küçülme olduğunu bilmiyorum ama gebelikte küçülme oluyormuş. Bakalım zamanla gidecek mimerhaba doğum kontrol kistinizde küçültme yaptı mı ? bende de benzer sorun var
Parol iç dedi doktorum ama ama çok acilse
Merhaba papatyalar. 10 gün önce 2 tane 5.gün embriyo transferi oldum.
Bugün test günümdü transfer günü hariç 9 gün oldu.
Sonuç pozitif ama BETA HCG değerim 33.
Çok düşük diye korkuyorum Forum’da bakıyorum sağlıklı doğum yapanların hepsi ilk testlerinde 100 ve üstü çıkmış.![]()
Doktoruma yazdım şimdi sorun yok dedi. Sabr edicem artık. İnşallah hepimiz için en iyisi olur.Doktorunla görüştün mü canım önemli olan iki gün sonra ki test sonucun eğer iki kat üzeri artarsa sıkıntı yoktur herkesin değeri ve gebeliği bir olmaz onun için canını sıkma Allah büyüktür Rabbim yüzüne baksın inşallah Amin![]()
dayanabildiğin kadar dayan bence. Baktın artık psikolojine zarar veriyor o zaman içSağol canım benim çok ağrıyoriçerim galiba
![]()
Merhaba Mayala ve Sevgili arkadaşlar ,benimde yarın randevum var acaba kalp sesi duyulcak mi fetal pol oluştu mu kafamda deli sorular var
Bu arada buraya yazan arkadaşlar hep midemiz bulaniyor yazıyordu ben de Allah Allah benim neden böle bı semptomum yok derdim ,demeseydim keşke ,4 gündür gecem gündüzüme karıştı ama şu an bunu bile düşünemiyorum
Tek odaklandığım yarın ben ve bekleyen herkes dilerim çok güzel haberler alır
Mayala senin kese günün ne zaman duamdasin
dayanabildiğin kadar dayan bence. Baktın artık psikolojine zarar veriyor o zaman iç![]()
Doktoruma yazdım şimdi sorun yok dedi. Sabr edicem artık. İnşallah hepimiz için en iyisi olur.senin içinde öyle
Amin![]()
Tabiki. İyiki varsınız vallahi. Bütün kaygılarıma su serptin mayalacım. Bende senin durumu takipdeyim çok güzel bir başlık olmuş eline sağlıkAmin Ecmain inşallah hepimiz güzel sağlıklı haberler alalım
Önemli olan sağlıcakla artması sonuçta gebelikgerçekleşmiş bundan sonraki testin çok önemli buraya yazarsın canım merak ettim
![]()
Tabiki. İyiki varsınız vallahi. Bütün kaygılarıma su serptin mayalacım. Bende senin durumu takipdeyim çok güzel bir başlık olmuş eline sağlık![]()
Hayırlı güzel haberlerde buluşalım canım MayalaMerhaba canım hoşgeldinAllah’ın izniyle duyarsın inşallah Rabbim nasip etsin sağlıklı şekilde inşallah Amin
ah ah size dedim en güzel gebelik mide bulantısız geçen her şeyi yemek konforlu gebelik diğer türlü su içsen çıkartsan daha kötü Rabbim kolaylıkla atlatmanı nasip eylesin inşallah
Amin amin yarın yüzün gülsün inşallah beni de haberdar edersin inşallah
Benim de perşembe günü randevum bugün fitil yazdırdık tüp bebek doktoruma yarın için tek kalmıştı üç büyük kutu yazmışlar aldık![]()
Hayırlı güzel haberlerde buluşalım canım Mayala
Çok geçmiş olsun. Rabbim sizi kızınıza bağışlamış. Dediğiniz gibi herzaman hayırlısını isteyelim. Peki bunda bi ihmal yok mu?Merhaba arkadaşlar size sürecimden bahsetmek istiyorum bilenler var biliyorum ama yinede en başından detaylı yazmak istedim ki sonucu negatif çıkanlar üzülmesin çünkü gerçekten daha kötüsü var… 19 Nisan da embriyo transferim yapıldı 1 Mayıs test günümdi değerim 240 çıktı 3 Mayıs tekrar test yapıldı 557 tabi çok mutlu oldum Herşey yolunda derken 6 Mayıs sabahı kanama geldi korktum ve doktora gittim acaba düşükmü oluyor diye tüp bebek doktorum uzakta olduğu için bulunduğum ilçede başka ve gerçekten güvenilir iyi bir doktora çıktım keseyi göremediğini tüplerin birinde sıkıntı gördüğünü ve dış gebelik olduğunu ameliyat olmam gerekebileceğini söyledi.. daha sonra ben hemen kendi tüp bebek doktoruma gittim o da baktı evet dış gebelik gibi görünüyor ama kese yok 2 gün bekleyelim iğneyle sonlandıralım dedi. Bunu görüşme Salı günü yapıldı ve beni perşembe günü çağırdı. Tabi ben çok kötü oldum sürekli ağladım ertesi gün çarşamba günü akşam aşırı şiddetli bir ağrım oldu önce gelip gidiyordu sonra bir anda çok şiddetlendi oturup kalkamıyordum bile doktora gitmeliyim dedim lavaboya girdim önce lavabodan çıkarken tüm vücudum uyuştu sanki yanmaya başladı karıncalandı gözlerim karardı yerler kaydı ve ölüyorum dedim içimden, uyuyan kızımı gördüm yatağında bulanık bir şekilde son kez görüyorum onu dedim odanın kapısını açtım eşime seslenmek için ve gerisi yok. Sonra eşimin sesini duydum İyimisin deyip beni kaldırmaya çalışıyordu uyandım bi an yatağımdayım sandım bayılmışım üstelik başım merdivenin ilk basamağındaymış yani 2 adım daha atsam merdivenden yuvarlanıcam. İyi değilim doktora gitmemiz lazım dedim ama aşırı bir mide bulantısı bulanıklık halsizlik tuhaf bir haldeydim annemi ara gelsin dedim çünkü kızımın başında birinin durması gerekiyordu. Annemle babam geldi onlar içeri girerken biz çıkıyorduk sonra yine bi uğultu birileri beni çekiştiriyo. Bişeyler söylüyor beynimin içinde sesler var kendime geldim bayılmışım yine hemen ambulans çağırdılar ben arabaya binip gidebileceğimi sanıyordum. Aradan 5 dk geçmeden ambulans gelene kadar tekrar aynı şey aynı karmaşa ve tekrar bayılmışım yani 20 dk içinde 3 kez bayıldım ve ayılma anı o kadar kötü o kadar rahatsız edici ki. Annemin ve eşimin anlattığına göre göz bebeklerim kaybolup bi anda düşmüşüm… neyse ambulans geldi hastaneye götürdüler tansiyonum 6-4 bu arada. sorular tahliller ultrason muayenesi tüpün biri delinmiş iç kanama geçiriyorum… doktor kan değerlerim iyi bir gece bekleyelim belki bu delik kapanabilir ameliyata gerek kalmaz dedi gece boyunca hemşireler saat başı değerlerimi kontrol ettiler yarım saatte bir tansiyonum ölçüldü bütün gece neredeyse başımdaydılar ama çok şiddetli ağrı çektim yatağı tekmeledim verilen ağrı kesiciler asla fayda etmedi bu süreçte de betam 1225 ten 765 e düştü. Sabah doktor geldi kan değerlerim yine iyi verilen antibiyotik ve diğer ilaçlar iyi gelmiş. Tekerlekli sandalyeyle odasına götürürlerken işte yine o an başımda birileri uğultular beni kaldırmaya çalışıyorlar kocaman suratlar uğultular ben yine bayılmışım bunun üzerime tabi yine ultrason kontrolünden sonra ben apar topar ameliyata alınıyorum. Giderken eşime dedim ki nolur bana bişey olursa evlenme kızıma sen bak çünkü ona en iyi sen bakarsın ona üvey anne getirme. Çünkü ben gerçekten ameliyattan çıkabileceğimi düşünmedim… ameliyatım 2 saat sürmüş 2 tüpümde alınmış. Laporoskopi sırasında farketmişler ki diğer tüpte de enfeksiyon varmış ve şuan için ultrason da görünmeyecek kadar küçükmüş. İkiside alındı ben ameliyattan çıktım. Perşembe günü ameliyat oldum cumartesi taburcu ettiler. Şimdi evdeyim ilaçlarımı kullanıyorum ağrılarım azaldı kızıma kavuştum. Fiziken iyimiyim iyiyim zaten ameliyat ağrısı yarası ne ki geçer gider ama ruhen derseniz bilmiyorum. Taburcu olup evime girdiğimde şükürler olsun dedim çünkü ben o evde geri dönemem diye çıkmıştım. Eğer bu ameliyatı olmasaydım enfeksiyonlu diğer tüp 4-5 aylık hamileyken sıkıntı yaratabilirmiş yada sezeryan esnasında farkedilebilirmiş. Yani şunu da diyorum bunları yaşamayıp hamileliğim devam etseydi belki ilerleyen aylar daha problemli olabilirdi. Kısacası arkadaşlarım lütfen negatif çıkarsa üzülmeyin ilaçları bırakır normal düzene döner 3 ay 5 ay sonra tekrar denersiniz ama bu süreci allahım kimseye yaşatmasın ama yine her şerde bir hayır vardır diyorum. Çünkü ben hep allahım benim için iyi olan güzel olan hayırlı olan neyse o olsun demiştim. Çok uzun yazdım sıktıysam sizi kusura bakmayın![]()
Dinlenince geciyo hamilelik + diye bi uygulama var cok minnos indir onu telefona gebelik takibi yapiyoEvet artık verme haftaya zaten kontrolün var benim de başta baya kramplar giriyordu regl olacak gibiydi ama hepsi normal endişe etme bende bel ağrısı da var aşağı kısım her daim değil ama biraz fazla ayakta kalınca hissediyorum ağrısını![]()
Yaaa cok mutlu olduummmMerhaba arkadaşlar ben de güzel haberlerle geldim 2. Kez kan sonucum 2104 geldi çok şükür betam 2 kattan fazla arttık kese ve kalp atışı için doktorum 26 mayısa randevu verdi ama dayanamadım keseye başka bir hastanede baktırdım ve gördüm çok şükür 4.71 mm kese olmuş miniğimdarısı kalp atışına ve bekleyen herkeslere olsun inşallah
![]()
Gelmiş geçmiş olsun çok şükür siz iyi ve hayattsınız en mühimi de bu çok şükür bir evladınız da varmış Allah sizi ona bağışlamışMerhaba arkadaşlar size sürecimden bahsetmek istiyorum bilenler var biliyorum ama yinede en başından detaylı yazmak istedim ki sonucu negatif çıkanlar üzülmesin çünkü gerçekten daha kötüsü var… 19 Nisan da embriyo transferim yapıldı 1 Mayıs test günümdi değerim 240 çıktı 3 Mayıs tekrar test yapıldı 557 tabi çok mutlu oldum Herşey yolunda derken 6 Mayıs sabahı kanama geldi korktum ve doktora gittim acaba düşükmü oluyor diye tüp bebek doktorum uzakta olduğu için bulunduğum ilçede başka ve gerçekten güvenilir iyi bir doktora çıktım keseyi göremediğini tüplerin birinde sıkıntı gördüğünü ve dış gebelik olduğunu ameliyat olmam gerekebileceğini söyledi.. daha sonra ben hemen kendi tüp bebek doktoruma gittim o da baktı evet dış gebelik gibi görünüyor ama kese yok 2 gün bekleyelim iğneyle sonlandıralım dedi. Bunu görüşme Salı günü yapıldı ve beni perşembe günü çağırdı. Tabi ben çok kötü oldum sürekli ağladım ertesi gün çarşamba günü akşam aşırı şiddetli bir ağrım oldu önce gelip gidiyordu sonra bir anda çok şiddetlendi oturup kalkamıyordum bile doktora gitmeliyim dedim lavaboya girdim önce lavabodan çıkarken tüm vücudum uyuştu sanki yanmaya başladı karıncalandı gözlerim karardı yerler kaydı ve ölüyorum dedim içimden, uyuyan kızımı gördüm yatağında bulanık bir şekilde son kez görüyorum onu dedim odanın kapısını açtım eşime seslenmek için ve gerisi yok. Sonra eşimin sesini duydum İyimisin deyip beni kaldırmaya çalışıyordu uyandım bi an yatağımdayım sandım bayılmışım üstelik başım merdivenin ilk basamağındaymış yani 2 adım daha atsam merdivenden yuvarlanıcam. İyi değilim doktora gitmemiz lazım dedim ama aşırı bir mide bulantısı bulanıklık halsizlik tuhaf bir haldeydim annemi ara gelsin dedim çünkü kızımın başında birinin durması gerekiyordu. Annemle babam geldi onlar içeri girerken biz çıkıyorduk sonra yine bi uğultu birileri beni çekiştiriyo. Bişeyler söylüyor beynimin içinde sesler var kendime geldim bayılmışım yine hemen ambulans çağırdılar ben arabaya binip gidebileceğimi sanıyordum. Aradan 5 dk geçmeden ambulans gelene kadar tekrar aynı şey aynı karmaşa ve tekrar bayılmışım yani 20 dk içinde 3 kez bayıldım ve ayılma anı o kadar kötü o kadar rahatsız edici ki. Annemin ve eşimin anlattığına göre göz bebeklerim kaybolup bi anda düşmüşüm… neyse ambulans geldi hastaneye götürdüler tansiyonum 6-4 bu arada. sorular tahliller ultrason muayenesi tüpün biri delinmiş iç kanama geçiriyorum… doktor kan değerlerim iyi bir gece bekleyelim belki bu delik kapanabilir ameliyata gerek kalmaz dedi gece boyunca hemşireler saat başı değerlerimi kontrol ettiler yarım saatte bir tansiyonum ölçüldü bütün gece neredeyse başımdaydılar ama çok şiddetli ağrı çektim yatağı tekmeledim verilen ağrı kesiciler asla fayda etmedi bu süreçte de betam 1225 ten 765 e düştü. Sabah doktor geldi kan değerlerim yine iyi verilen antibiyotik ve diğer ilaçlar iyi gelmiş. Tekerlekli sandalyeyle odasına götürürlerken işte yine o an başımda birileri uğultular beni kaldırmaya çalışıyorlar kocaman suratlar uğultular ben yine bayılmışım bunun üzerime tabi yine ultrason kontrolünden sonra ben apar topar ameliyata alınıyorum. Giderken eşime dedim ki nolur bana bişey olursa evlenme kızıma sen bak çünkü ona en iyi sen bakarsın ona üvey anne getirme. Çünkü ben gerçekten ameliyattan çıkabileceğimi düşünmedim… ameliyatım 2 saat sürmüş 2 tüpümde alınmış. Laporoskopi sırasında farketmişler ki diğer tüpte de enfeksiyon varmış ve şuan için ultrason da görünmeyecek kadar küçükmüş. İkiside alındı ben ameliyattan çıktım. Perşembe günü ameliyat oldum cumartesi taburcu ettiler. Şimdi evdeyim ilaçlarımı kullanıyorum ağrılarım azaldı kızıma kavuştum. Fiziken iyimiyim iyiyim zaten ameliyat ağrısı yarası ne ki geçer gider ama ruhen derseniz bilmiyorum. Taburcu olup evime girdiğimde şükürler olsun dedim çünkü ben o evde geri dönemem diye çıkmıştım. Eğer bu ameliyatı olmasaydım enfeksiyonlu diğer tüp 4-5 aylık hamileyken sıkıntı yaratabilirmiş yada sezeryan esnasında farkedilebilirmiş. Yani şunu da diyorum bunları yaşamayıp hamileliğim devam etseydi belki ilerleyen aylar daha problemli olabilirdi. Kısacası arkadaşlarım lütfen negatif çıkarsa üzülmeyin ilaçları bırakır normal düzene döner 3 ay 5 ay sonra tekrar denersiniz ama bu süreci allahım kimseye yaşatmasın ama yine her şerde bir hayır vardır diyorum. Çünkü ben hep allahım benim için iyi olan güzel olan hayırlı olan neyse o olsun demiştim. Çok uzun yazdım sıktıysam sizi kusura bakmayın![]()
Benim de çikolata kistlerim var hem de her iki tarafta daKüçülme olduğunu bilmiyorum ama gebelikte küçülme oluyormuş. Bakalım zamanla gidecek mi![]()
Sıkmayın canınızı benim tek taraflı 8cm kadar. Lucrin ile baskıladık bizde. Şu an hamileyim bir sorun yok Rabbim sonumuzu güzel eylesinBenim de çikolata kistlerim var hem de her iki tarafta da9 embriyomdan sadece 1’i benimle ve o da orta kalite. Doktor transfer yapalım olmazsa lucrinle baskılayıp tekrar deneriz dedi. Çarşamba transferim var çok gerginim. Bana umut oldunuz. Kistiniz tek taraflı mı? Çift taraflı olması çok kötüymüş
![]()