masadamı yemek yiyiorsunuz yer sofrasında mı?

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
evet kızlar tv de zenginlerin masada, yoksul ailelerin yerde yemek yediklerini gösteriyorlar, resmen sınıf ayrımı için.

siz nerde yiyiorsunuz.

biz çok kalabalıksak yer sofrasında yiyioruz, bazen oğlumla oturup yerde yiyioruz genelde masada yiyioruz.

şuda varki yer sofrası çok daha samimi geliyor bana.

bızde esımle masada yıyoruz fakat annemler bazen yer sofrası kurarlar tadından yenmez gecen sabah duraga dogru yururken evlerden bırınde bayanlar yer sofrası kurmuslar bıde kalabalıklardı bı yandan kahvaltı bı yandan sohpet bı yandan gulusmeler ay ıcım gıttı durun banada yer acın gelıyom dıcektım nerdeyse tanımadıgım ınsanlara ev bırıncı kat ve balkon kapısı ve perdesı acık oldugu ıcın gordum yolda nasıl gordun butun bunları dıye dusunenız olursa belırteyım dedım

yer sofrasının tadı gerçekten başka oluyor.

özellikle kalabalıksa tadından yenmez ve herşey hemen tükeniverir.

evde eşinle kendine yemek yapsan uyuz uyuz yiyosun ve çıt yok...
[/B]

masada yiyoruz. küçükken kalabalıktık yer sofrasında yerdik. doğrusu masaya da sığabilirdik acaba neden yerde yiyorduk bilemiyorum :1::1:yer sofrasının tadı yok hiçbir şeyde.ben akrabalarımız misafir gelince kalabalık olursa oturacak yer yok bahanesine sığınıp yere kuruluyorum, elime de pastamı böreğimi alıyorum. yer sofrası ile aile ortamını birleştiriyorum :1::1:

küçükken yer sofrasını çok severdim..ilkokulda falan annem sofrabezini yere serer arkadaşlarımla beni etrafına oturtur bişiler yedirirdi hepimize:))))
şimdi ise senelerdir masada yiyoruz yere oturamıyorum ben ayaklarım uyuşuyor hemen:)

Masada yiyoruz.
Hayatımda hiç yer sofrasında yemek yemedim.
Akrabalarımda,tanıdıklarımda yer sofrası kullanan yok.

Aynen benim durumum da bu. Yere oturmayı da pek beceremem zaten, alışmadığım için herhalde.

Yemek yenen yerin zenginlik ya da fakirlikle alakası olduğununu sanmıyorum, alışkanlıklarla ilgili diye düşünüyorum.

Küçükken senede bir kez babamın köyüne gittiğimizde bir misafirliğe gittik mi hemen bakardım yer sofrası mı masa mı diye. Yer sofrasıysa çok mutlu olurdum. Anneme noluur bizde yerde yiyelim diye yalvardığımı hatırlıyorum. Ama hep masada yerdik evde.
Şimdi o yer sofrası yine çok sevimli geliyor ama alışkın olmayınca zorluyor. Bazen kalabalık bir misafirliğe gittiğimizde oturuyoruz mecburen. Bacaklarım uyuşuyor, iki büklüm çok zorlanıyorum.

çoğu zaman yerde eşim masada yemeği pek sevmiyor :)
Ama ben artık koca göbişten dolayı oturamıyorum yere . Alıorum tabağımı elime .Bakıorum keyfime

Son düzenleme:
Back
X