MASKE CEZASI İPTAL EDİLİR Mİ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman takacaktınız maskeyi çok da iyi olmuş ceza kesilmesi, ben küçücük çocuğuma taktım yazın o sıcağında eşim yine öyle ağır şartlar altında çalışmasına rağmen hiç maskesiz çalışmaz. Bizde meraklı değiliz takmaya çok zorlanıyorum takarken ama takıyorum. Herkes tam manası ile kurallara uysa şu an bu konumda olmazdık. Madem kendi canınızı ve milletin canını hiçe sayıp takmıyorsunuz maddi durumunuzun olmaması da sizin sorununuz. Sizin gibi sorumsuz insanlar yüzünden kaç kişinin canı yandı.

N nezesali haklarim varsa bunu tabikide ogrenmeliyim. Sonucta maske takmak ozgurlugede aykiri bir olay. Maske takma zorunlulugu yerine o zaman bu surec bitene kadar karantina zorunlulugu gelseydi. Hic cikmasaydik evlerimizden. Bana devlet yardimda bulunsaydi da bende calismasaydim o zaman. Sizin gibiler yuzunden yoluyolar bizleri zaten sesinizi cikarmadiginiz icin.

Kardesim gunde 12 saat calisiyor ve maske takmak zorunda , cok üzülüyorum onun icin ama hem kendi sagligi icin hem musterilerinin sagligi icin takmak zorunda ve takiyor
Anlıyorum durumunuz yokmus ama bari yuzunuzde olsaydi o maske , insanlik hali daraliyoruz arada cevrede kimse yoksa bir nefes almak icin indirilir vs ama cantanizda duran maskenizin kime ne faydasi var ?

15 gün içinde itiraz edebilirsiniz Sulh Ceza Hakimliğine.
Yetkisiz makam iddiasında bulunabilirsiniz belki.
Bir anlık çıkarmıştım vs gibi iddianız varsa kamera kaydı sunabilirsiniz belki ama hiç takmıyorsanız bu kayıtlarda anlamı yok tabi ki.
Ayrıca bir de vekalet ücreti ödemeniz gerekir itirazınız reddedilirse. Bunu da göz önünde bulundurun.

15 gün içinde öderseniz indirimli 675 TL.

Burda beni suclayin diye acmadim bu konuyu. Bana yardimi olabilicek biri varsa diye actim. Zaten ben hatamin farkindayim.

Sesinizi çıkarana kadar önce maskenizi taksaydınız da biz de aylarca eve tıkılmak zorunda kalmasaydık. Şaka gibisiniz. Devlet başka önlemler almalıydı katılıyorum ama bu kadar kendinizi haklı görmeniz çok komik.

5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 22. maddesinde sayılan 'Kabahat dolayısıyla idari yaptırım kararı vermeye ilgili kanunda açıkça gösterilen idari kurul, makam veya kamu görevlileri yetkilidir.' hükmüyle 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 294. maddesinde sayılan 'Bu kanunda yazılı olan idari para cezaları mahalli mülki amir tarafından verilir.' Hükmü doğrultusunda koronavirüsün Türkiye'de yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirlere aykırı davrananlara idari yaptırım uygulanması hususunda mahkeme tarafından iptal edilen habere konu karar incelendiğinde, idari yaptırım karar tutanağının mülki amire onaylatılması sonrasında kişiye tebliğ edilmesi gerekirken, tutanağın mülki amire onaylatılmadan ilgiliye tebliğ edilerek, teslim edildiği ve bu şekilde mahkemeye taşındığı anlaşılmıştır. Bu tür usul eksikliklerinin yapılmaması konusunda tüm personel uyarılmıştır.
Haberde böyle diyor. Anladığım kadarıyla da zaten size ceza kaymakamlıktan yeni tebliğ edilmiş. Bir usulsüzlük yok gibi görünüyor sizin durumunuzda.

Halamin biyiklari olsa, amcam olurdu.

Benden size tavsiye o kadar özgürlüğünüze düşkünseniz hiç takmayın maske de kasada zaten para yok biraz sizin gibiler sayesinde kasa para dolmuş olur, ekonomiye katkılarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum(!) Kendinizi hâlâ nasıl da savunuyorsunuz? Paşalar gibi ödeyeceksiniz ayrıca şunu da belirteyim sizin özgürlüğünüz başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter bunu da öğrenin bir zahmet....

Burda beni suclayin diye acmadim bu konuyu. Bana yardimi olabilicek biri varsa diye actim. Zaten ben hatamin farkindayim.
Siz hatanızın farkında fln değilsiniz, siz maske takmak özgürlüğe de aykırı hem, bu cezayı nasıl iptal ettirebilirim diye konu açtınız. Siz kendinizi gayet haklı buluyorsunuz.

Ben o an yaptigim seyi savunmuyorum zaten takmam gerekirdi tabiki de. Ben zaten maske takmaya dikkat eden bi insanim ama oncesinde ihtar gibi bisey yollanabilirdi. Bu kadar dikkat et bi hatanda 900 tl ceza ye.
Niye bi hatan gibi düsünüyorsun ki ceza oldugunu sağır sultan duydu kimseyi uyarmak zorunda değiller maalesef

Ben o an yaptigim seyi savunmuyorum zaten takmam gerekirdi tabiki de. Ben zaten maske takmaya dikkat eden bi insanim ama oncesinde ihtar gibi bisey yollanabilirdi. Bu kadar dikkat et bi hatanda 900 tl ceza ye.
Her yerde bas bas bagırılıyor maske takın diye, azıcık kafanız calısıyorsa zaten onları ihtar gibi anlar takardınız maskenizi. Bin defa anlatmaya gerek yok normal bir insan beyni tek seferde anlayabilecek durumda. İyi ki kesmişler, nicelerinize de keserler umarım.

keske maske takmayanlar covid olduklarinda doktorlarin da onlari tedavi etmeme imkani olsaydi, boyle bir tespit mekanizmasi gelistirilebilseydi.

bizim annemiz babamiz sizin gibi basit bir isi bile yapamayanlar yuzunden 70 yasinda hasta bakip bir de enfekte olup yogun bakimlarda surunuyor hanimefendiye bak ozgurlugune aykiriymis. yerim ben senin ozgurlugunu. sinir bozucu bu ne ya okudugunu anlamaktan, soyleneni idrak etmekten aciz.

Ilk pandemi surecinde siz evinizde yatarken iyemeginizi yerken ben yine calismak zorundaydim. Karantina zamaninda bile calistim. Onayli bi is yerinde. Malesef evimin kirasini odeyebilmek icin o surecte bile calismak zorundaydim virus bile gorebilcek gozumuz yoktu. O surecte doktorlar kendi hastalarini kurtarmak icin de bende ailemi kurtarmak icin calistim. O kadar acimasizsiniz ki.

Biraz önce aslında sürekli maske takan biriydiniz sonra birden maske zaten özgürlüklere de aykırı oldu , bir de millete saldırıyorsunuz sizin yüzünüzden bizi yoluyorlar diye . Hayır ortada bir hastalık var inanmayanlar olsa da şu bir gerçek normal gripten ağır. Iyi beslenen ,vitamin vs takviye alanlar kendini koruyor ama bağışıklığı düşük olanlar ölüyor farkında mısınız o zaman güçsüzler ölsün kalan sağlar bizimdir mi diyelim . Maskeye özgürlük kısıtlaması derken nasıl komple yasağı savunuyorsunuz o daha da ilginç. Şartlar ortada ,kurallar ortada devlet onu yapmamış da bunu yapmış madem buna uyun o zaman .

Taksaydınız da ödemek zorunda kalmasaydınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…