Masraflari kim üsteleniyor

Septemby90

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2014
108
4
11
Almanya
Merhaba,
Yakinda dügünüm olacak insallah. Ama iki ayri sehirde yasiyoruz sehirlerin arasinda bir bucuk Saat var asagi yukari.
Malum benim oturdugum sehirden otobüs kalkicak dügün olacak yere. Akrabalar komsular icin. Sorum otobüs masraflarini damat tarafimi yoksa kiz tarafimi üsteleniyor bu durumda?

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

Merhaba,
Yakinda dügünüm olacak insallah. Ama iki ayri sehirde yasiyoruz sehirlerin arasinda bir bucuk Saat var asagi yukari.
Malum benim oturdugum sehirden otobüs kalkicak dügün olacak yere. Akrabalar komsular icin. Sorum otobüs masraflarini damat tarafimi yoksa kiz tarafimi üsteleniyor bu durumda?

Hayirli Ugurlu olsun mutluluklar dilerim...
Kiz tarafininkini kiz erkek tarafininkini erkek üstlenir bizde...
Öylede oldu...

Merhaba,

bizde adet böyle de ödesin damat tarafı :D

Merhaba,

Sanirim kiz tarafi. Kiz evi misafir goturuyosa onlar karsilar

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sakin erkek tarafi karsiliyormus gibi seyler söylemeyin daha ilk bastan adiniz yalanciya cikar ve papaz olursunuz...
Yasanmis bi olaydan örnek vereyim ; bizde kinada kina elbisesini damat alir arkadasimda esine aldirmis...
Suan 6 yillik evliler Adam hala bizde o adet yokmus sizde olmamali bana 500 tl ödettin elbiseye diye hala basinin etini yiyiyor...
Siz siz olun üzerinize ne düserse onu yapin sonrasi icin onlarin agzina yem olmayin....
Suan hersey toz pembe cünkü ;)

Hayirli Ugurlu olsun mutluluklar dilerim...
Kiz tarafininkini kiz erkek tarafininkini erkek üstlenir bizde...
Öylede oldu...

Sagol canim...

Bizde birde söyle bir durum var. Benim ailem yurt disindan geliyor(bilet parasi...) ve zaten cogu masrafi üstelendiler.
Simdi aileme sunu da siz yapacaksiniz demek istemiyorum. Ki adaletli olur mu onuda bilmiyorum. Benim ailem ilk basindan beri hic bir istek de bulunmadi. Yok su kadar altin yok bu kadar taki demediler. Damat tarifda ellerinden ne kadar gelebiliyorsa onu takacaklar. Zaten gözüm altinda felan da degil ama ne bilim karsi taraf ailemi arayip ne yapabiliriz felan gibi birseyde sormadi. Bizimkilerde arayip birsey demedi. Ne bilim böyle degil mi aileler kendi aralarinda konusup anlasmazmi? Benim ailemden ilk dügünü olacak benim onlarda da ilk dügün. Artik iki taraf toymu ondan mi böyle davraniyorlar bilmiyorum.

Sakin erkek tarafi karsiliyormus gibi seyler söylemeyin daha ilk bastan adiniz yalanciya cikar ve papaz olursunuz...
Yasanmis bi olaydan örnek vereyim ; bizde kinada kina elbisesini damat alir arkadasimda esine aldirmis...
Suan 6 yillik evliler Adam hala bizde o adet yokmus sizde olmamali bana 500 tl ödettin elbiseye diye hala basinin etini yiyiyor...
Siz siz olun üzerinize ne düserse onu yapin sonrasi icin onlarin agzina yem olmayin....
Suan hersey toz pembe cünkü ;)

Zaten ilk basdan biz herseyi esit olarak ödicez dedik ama planladigimiz gibi olmadi. Sorun da degil Benim icin, ben zaten cogu seyi üstelendim ailemde cogu seyi karsiladi. Zor oluyor bizim durumumuzda cünkü Ben almanyada o türkiyede yasiyor. Otobüs de annemle babamin türkiyede kaldigi kasabadan kalkcak. Ben zaten adet ve gelenekleri fazla bilen biri degilim ondan böyle bir ortada kaldim gibi hissediyorum.

Zaten ilk basdan biz herseyi esit olarak ödicez dedik ama planladigimiz gibi olmadi. Sorun da degil Benim icin, ben zaten cogu seyi üstelendim ailemde cogu seyi karsiladi. Zor oluyor bizim durumumuzda cünkü Ben almanyada o türkiyede yasiyor. Otobüs de annemle babamin türkiyede kaldigi kasabadan kalkcak. Ben zaten adet ve gelenekleri fazla bilen biri degilim ondan böyle bir ortada kaldim gibi hissediyorum.

Benim esimin ailesi de Almanyadan geldiler antalyalilar...
Bize de sorulmadi hicbirsey...
Herkes herseyini kendi istegine göre yapti...
Ne altin istedik ne bisey...
Iyi ki de istememisiz gönüllerinden ne gectiyse onu taktilar...
Diyecegim o ki siz de elinizden geleni yapin iki taraf birbirine karismasin...
Birakin son olarak otobüs parasini da aileniz ödesin...
Sonradan bunlarin yararini zararini göreceksin ve hak vereceksin canim ;)
Bizde bilmezdik adet cünkü ailemin ilk cocuklari benim o yüzden birakin herseyi kim nasil isterse öyle yapsin...

Son düzenleme:
Benim esimin ailesi de Almanyadan geldiler antalyalilar...
Bize de sorulmadi hicbirsey...
Herkes herseyini kendi istegine göre yapti...
Ne altin istedik ne bisey...
Iyi ki de istememisiz gönüllerinden ne gectiyse onu taktilar...
Diyecegim o ki siz de elinizden geleni yapin iki taraf birbirine karismasin...
Birakin son olarak otobüs parasini da aileniz ödesin...
Sonradan bunlarin yararini zararini göreceksin ve hak vereceksin canim ;)
Bizde bilmezdik adet cünkü ailemin ilk cocuklari benim o yüzden birakin herseyi kim nasil isterse öyle yapsin...

Zaten elimden geleni yaptim yapiyorumda. Üzerine fazla gitmemeye calisiyorum cünkü görüyorum ne kadar zor sekilde calisdigini. Ama ne bilim surda dügüne ne kaldi ama halen daha aileler hic birsey konusmadi dügün hakkinda. Ben bu durumda stresse giriyorum. Hicbirsey mi planlanmaz konusulmaz?

Zaten elimden geleni yaptim yapiyorumda. Üzerine fazla gitmemeye calisiyorum cünkü görüyorum ne kadar zor sekilde calisdigini. Ama ne bilim surda dügüne ne kaldi ama halen daha aileler hic birsey konusmadi dügün hakkinda. Ben bu durumda stresse giriyorum. Hicbirsey mi planlanmaz konusulmaz?

Dedigim gibi rahat ol canim beni istemeye bile gelmediler...
Kina gecemden bir gün önce formalite icabi oldu isteme...
Ve ailelerde o Zaman tanisti...
Zannimca sizinkiler tanisiyor en azindan yine sanslisiniz...
O yüzden birak hersey olacagina varir kendine bunlari sorun yapma...
Esimin ailesi disaridan misafir gibi geldi gittiler...

Dedigim gibi rahat ol canim beni istemeye bile gelmediler...
Kina gecemden bir gün önce formalite icabi oldu isteme...
Ve ailelerde o Zaman tanisti...
Zannimca sizinkiler tanisiyor en azindan yine sanslisiniz...
O yüzden birak hersey olacagina varir kendine bunlari sorun yapma...
Esimin ailesi disaridan misafir gibi geldi gittiler...

Dügün yaklasdikca stresse giriyorum birde burdan dogru organize edemiyorum istedigim gibi bazi seyleri. Sagol canim sözlerin icin

Dügün yaklasdikca stresse giriyorum birde burdan dogru organize edemiyorum istedigim gibi bazi seyleri. Sagol canim sözlerin icin

Rahat ol canim dedigim gibi...
Hersey bian da olup biticek inan..
Rabbim mesut Bahtiyar etsin...

Erkek ustlenir bizde oyle olmustu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba,

düğünü erkek tarafı yaptığı için erkek karşılar :51:

Merhaba,

Bizde damat tarafi oder

Back
X