Mastit için ilaç

Minediz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2017
5
0
1
34
merhaba 13 günlük bir bebeğim var ve doktorum mastit olduğumu söyledi. Ama yazdığı ilaçlar çok kafamı kurcalıyor Alfasilin, flagyl ve bemiks 3 adet ilaç verdi ve prospektüslerinde emziren annelerin kullanmaması yazıyor çoğu mastit şikayetinde sadece augmentin yazıldığını okudum bu ilaçların bebeğime zararı olur mu?

Canım ilaçları çok bilmiyorum ama sık sık sağ memeni.bebek küçük olunca boşaltamıyor demekki sütün de bol sanırım.
Allahım şifa versin.

Doktor emzirme bebeği hasta eder o göğüs, dedi fakat araştırdım zararının olmadığını görüyorum elektrikli pompayla sağıyorum artık o da kurutur mu süt kanallarımı çok endişeliyim

1. Ben oglum 1 yasındayken mastit oldum. Korkunç bir ağrı. Ben de amoklavin kullandım. O ifadelere aldanma gebe ilaclarının icinde bile hamilelikte doktorunuza danışın der. O süreçte sağamazsan tavsiyem elle sıcak su altında banyoda yumusatıp sağman. Ben ancak öyle sağıp rahatladım. Sıcak bez de koyabilirsin.Çünkü bazı mastit durumlarında sağma aleti yetersiz kalıyor. Ama rahatsızlıgın gecse de çocuğun emdikten sonra memeni bosalana kadar sağ. Hem sütün bollaşır,hem de bebek memeyi bosaltamayacak kadar zayıf oldugundan mastit tekrarını önler.

Doktorun emzirme önerisini pek mantıklı bulmadım. Bir de üzerine emzirmezsen göğüslerin zaten daha tam açılmamış bebek de emmezse daha kötü olabilir. Seni yanlıs yönlendirmek iatemem. Ben emzirmistim onu diyeyim sadece. Ama bebek seni de bırakmasın.

Sagma makinesi sütü bitirmez, bilakis meme tam bosalırsa süt daha iyi dolar aldırma. Hele ki ilk kırk gün saat başı bosalsın saat başı dolar süt. Denedim oradan biliyorum.

Çok teşekkür ederim tecrübe o kadar kıymetli birşeymiş ki şimdi daha iyi anlıyorum. Sizlerin yaşadığı ve uyguladığı şeyler benim içimi öyle rahatlatıyor ki umarım kurtulurum bu illetten. Kullanıcaz ilaçları mecbur

Bebeğim bugün çok huysuz toplamda tam 6 saat emdi uyku yüzü göremedik bugün ilaçlar sebep olabilir mi onun için çok üzülüyorum neden böyle yapıyor :(

İlaclarla alakası yoktur bence. 13 günlük olduysa gaz sorunu tam bu günlerde baslıyor. İlk on onbes gün anne karnında devraldıgı enzimler falan nedeniyle gaz olmuyormuş. Bir de siz huzursuzsanız hisseder. Hep derler ya büyükler üzülme sütine geçer diye. Eline ayağına masaj akşam yatmadan yıkamak masaj yaparak yardımcı olur. Fön makinesi , aspiratör veya süpürgenin uğultulu sesleri biraz yatıstırıyor. Bir de stressten sütün azalmıs olabilir, önce seni emmek ve özel biberon kullanmak sartıyla mama takviyesi dene.

Ama İlacları kullanmak zorundasınız. Kullanmasanız daha da ilerlerse iltihabı cerrahi olarak bosaltmak zorunda kalıyorlar. Cerrahi olunca da ilac kaçınılmaz. Hem ilerledikce agrı ates de oluyor.

Back
X