mastit olan göğüs bebeğe verilirmi

my_angel_87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2012
291
3
118
3 martta doğum yaptım ve mastit oldum.antibiyotik kullanıyorum ve sütüm sarı ve sünüksü geliyordu.bugün doktora gözüktüm ve bebeğe sütü verebilirsin dedi.eve gelince sağdım ve ilk sütü bebeğe vermedim ikinci sütü bebeğime verdim.bugün sütüm beyaz renkte sünüksü akmıyor ve çatlaklıklar azaldı.bebeğime mama vermek istemiyorum ama iltihaplı olduğu için kafamda karışık bilgisi olan var mı?

rahat bi şekilde verebilirsin bebeğe hiç bir zararı yok. tam tersi mastit olan göğsünü daha çok emzir daha çabuk iyileşmesini sağlar ve o göğsüne sıcak havlu sar ılık suyla masaj yap çok faydası oluyor. benim 4 kez oldu.

ben de olmuştum ve veriyodum doktor da ver demişti 1 hafta sonra iyleşmişti.sürekli emzirip ve sağdım sadece emzirmek yetmiyo kesinlikle sağmakda lazım.

kendimi çok kötü çaresiz ve çookk cahil hissediyorum geçen hafta hastalandım bende meğersem mastik olmuşum yeni duyuyorum bebeğimi emziremedim kan akıyordu zarar verir diye doktora gittim antibiyotik verdi tabi bende aç kalmasın diye mama aldım verdim annem dedi sütü boşalt yada ver o acıyla yapamadım bigün verdim birgün vermedim çarşambadan beri süt yok anlamıyorum aklımda almıyor ben ne yapacam şimdi gögüsler iyileşti ama süt yok ağlamaktan bir hal oldum keşke iyleşmeseydi de süt olsaydı diyorum yavrum daha 32 günlük:((((

bendede olmuştu 6 kutu antibiyotik kullandım sonra yumuşama yaptı doktor oraya bi kesi açtı o renkli bölgede yarım cm kadar o anki ağrıyı doğumda bile yaşamamıştım.. oğlumu emziremedim sürekli içini boşaltmak için doktora gittim hep o kesiden şırıngayla çektiler iltihabı... şuan oğlum buçuk yaşında doktorun kestiği yerin rengi kayboldu bi taraf renksiz ve arada sızlama oluyo doktora gittim emzirmediğim halde tekrarlayabilir dedi :(( kol altından ağrılarım oluyor zaman zaman..
meğer ne zormuş anne olmakk :(

bendede olmuştu 6 kutu antibiyotik kullandım sonra yumuşama yaptı doktor oraya bi kesi açtı o renkli bölgede yarım cm kadar o anki ağrıyı doğumda bile yaşamamıştım.. oğlumu emziremedim sürekli içini boşaltmak için doktora gittim hep o kesiden şırıngayla çektiler iltihabı... şuan oğlum 5buçuk yaşında doktorun kestiği yerin rengi kayboldu bi taraf renksiz ve arada sızlama oluyo doktora gittim emzirmediğim halde tekrarlayabilir dedi :(( kol altından ağrılarım oluyor zaman zaman..
meğer ne zormuş anne olmakk :(

çok geçmiş olsun. ben de 6 kez mastit oldum. 4 kutu antibiyotik içtim. en sonunda iltihap dışarı çıktı. bi doktor ameliyat dedi. diğeri 20 tane iğne verdi. ALLAH ın izniyle geçer dedi. iğnelere yeni başladım inşallah geçer. gerçekten çok zor bir hastalık. ben 2. kez mastit oldugumda benim de sütüm azalmıştı. 2-3 gün ağlaya ağlaya kızıma mama verdim. sütüm ollsun da tek yine hastalanayım diye eksik dua ettim. şimdi anlıyorum ne aptallık etmişim. kızımın süte oldugu kadar anneye de ihtiyacı var. 20 gündür mastitle ugrasıyorum bu sonuncu çok canımı acıttı. kucagıma bile alamıyorum kızımı daha 2.5 aylık. anneannesinde duruyor sürekli. beni unutacak diye korkuyorum. sütüm geri geldi. hiç merak etmeyin Allah ın izniyle emzirdikçe süt geliyor. hem ALLAH IM verdi bebeklerimizi. onların rızkını da bizden iyi düşünür zaten. yeter ki sağlık olsun.

berrom arkadaşım sizde iğne tedavisi olmadı mı?

Back
X