Mastit

• Konu Sahibi Konu Sahibi Rgn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Rgn

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2025
6
0
1
27
Emziriyorum ve gögsümde sertlik oluştu yumurta büyüklüğünde hiçbir şekilde yumuşamıyor başına gelen var mı 😔😔

Emziriyorum ve gögsümde sertlik oluştu yumurta büyüklüğünde hiçbir şekilde yumuşamıyor başına gelen var mı 😔😔
Merhaba benim de benzer birşey olmuştu hatta burdan birisinden okuyup dediklerini yapmıştım Allah ondan bin defa razı olsun . Doktora da gitmiştim soğuk kompres yap demişti ama taş gibi oldu memem herneyse elime telefonu alıp flaşını açtım dikkatlice bakınca iğne ucu kadar bembeyaz bir minik nokta görecek olursanız işte o nokta veya noktaları hafifce sıkın aynı sivilce patlatır gibi bir anda süt fışkıracak akıtın onu elinizle sağarak ve emzirmede sıcak kompres uygulaması yapmayın her zaman soğuk kompres yapın

Merhaba benim de benzer birşey olmuştu hatta burdan birisinden okuyup dediklerini yapmıştım Allah ondan bin defa razı olsun . Doktora da gitmiştim soğuk kompres yap demişti ama taş gibi oldu memem herneyse elime telefonu alıp flaşını açtım dikkatlice bakınca iğne ucu kadar bembeyaz bir minik nokta görecek olursanız işte o nokta veya noktaları hafifce sıkın aynı sivilce patlatır gibi bir anda süt fışkıracak akıtın onu elinizle sağarak ve emzirmede sıcak kompres uygulaması yapmayın her zaman soğuk kompres yapın
Her mastitte süt incisi olmuyor ama 😔

Yaa hemen denicem benim de taş gibi asla yumuşamıyor emzirirken aglıyorum resmen

Evet bende yok baktım tekrar doktora gidicem sanırım başka çarem kalmadı
Eger ateşiniz çıkmıyorsa doktora gitmek gereken aşamada değilsiniz.
Sağma makineniz varsa sutunuzu sağın

Zorlayarak Tam bosalim saglayinca geçiyor bende çok cektim🥹

• Beğen
Reactions: Rgn
Sütyen vs takmayın olabildiğince soğuk uygulama yapın uçlarda tıkanıklık yoksa masaj yapın göğsünüze. Sütyen takmak acayip şekilde mastit yapıyor.

• Beğen
Reactions: Rgn
Eger ateşiniz çıkmıyorsa doktora gitmek gereken aşamada değilsiniz.
Sağma makineniz varsa sutunuzu sağın

Zorlayarak Tam bosalim saglayinca geçiyor bende çok cektim🥹
Bakın bu büyük hata işte tam 7 ay sadece sağımla besledim iyi biliyorum. Tıkanıklık vars makine açmaz çünkü zaten orayı tıkayan makinenin kendisi tıkanıklığı açıp içerideki sütü dökmeden sağıma devam etmek sadece yeni süt üretimi için sinyal gönderir .

Bakın bu büyük hata işte tam 7 ay sadece sağımla besledim iyi biliyorum. Tıkanıklık vars makine açmaz çünkü zaten orayı tıkayan makinenin kendisi tıkanıklığı açıp içerideki sütü dökmeden sağıma devam etmek sadece yeni süt üretimi için sinyal gönderir .
Üçüncü haftam olucak hala aynı taş gibi naptıysam geçiremedim

Üçüncü haftam olucak hala aynı taş gibi naptıysam geçiremedim
Tıkalı kanal uçlarını bulmanız lazım onları boşaltılmanız lazım tüm memeyi sğarak değil sadece tıkalı kanalı bulmanız lazım telefonun flaşını açın tıkalı yerler minnacık iğne deliği kadar beyazdır onları sivilce sıkar gibi ama çok hafif sıkın sonra soğuk kompres sıcak asla değil soğuk uygulama yapın geçmiş olsun

Back
X