Matematik öğretmenim??

Arkadaşlar dershanede bir tane matematik öğretmenim var adama resmen asigim yani o anlamda değil ama çok seviyorum ve bu onun farkında bile değil onun zaten favori öğrencileri var onlarla her yere gider gelir benim yüzüme bile bakmaz sırayla öğrencilere neler yaptıklarını soruyordu cigim cicim dedi önceki kıza bana gelince adımla hitap etti diğer kızlara güzelim vs diyo baya kıskanıyorum neden böyleyim bilmiyorim hocanın dersinde gülme krizine giriyorum kafamdan senaryo yazdım ne yapsam dikkatini çekerim diye ama hepsi nafile bir kağıda imza atmıştı onu hala saklıyorum gerçekten benim bir sorunum mu var neden böyleyim gözümde çok büyütüyorum ve full o kişiyi düşünüyorum başkasını bulana kadar öğrenirse rezil olurum onun hayatında yerim bile yok zar zor konuşan biriyim ztn lutfen beni yargılamayın ailemle çok problemim var o yüzden benden yaşça büyüklerden ilgi bekliyorum :KK43:
Valla canım bırak öğretmen sevdasini okumaya bak ,iyi yerlere gel . Bunlar boş işler yarın oburgun pişman olursun . Derslere odaklan ,başarılı olmaya bak .

Bunlar gelip geçici hisler. Asıl önemli olan ve dikkat etmeniz gereken husus şudur ki; ailenizden görmediğiniz ilgi boşluğunu yanlış şekilde doldurmamak. Bu ilgi eksikliği bazı gençlerimiz tarafından yanlışları kapatmak için üzgünüm ama bir bahane olarak çok kullanılıyor. Keşke anne babalar ilgi ve sevgisini çocuklarından esirgemese. Ancak ilgi ve sevgi görmedik diye bu boşluğu başka insanların dolduracağı fikri tamamen bir yanılsamadan ibaret. Seni ancak sen seversen, sen ilgi gösterirsen iyilesirsin. Bunu unutma..

Benimde lise zamanimda çok yakın arkadaşım bir matematikçiye aşık olmuş gibiydi resmen ama adam evli ve çocuğu vardı ama o duygunun aşk olmadığına emindi yani farklı bir sevgi bağ var gibi anlatıyordu bir aşk gibi değildi bende farkediyordum , sanırım böyle çok kişi var ama derslerine odaklaninca geçer bu tarz şeyler zaten mezun olunca falan üniversite heyecanı derken unutur gidersin ama bunlara kafa takıp derslerini de aksatma zaten çok çalışkan degilmissin sınıfta falan kalma genelde ya en çok başarılı öğrenciler hatırlanır ya da en tembel yaramaz tipler sen bunlardan 1. Si ol 😇
Haklısın sessiz bir tipim ztn adamın umrunda bile değilim derslerim de çok kötü asılmam gerekiyo bı an önce

Benim de vardı, harika bir adamdı. Ve o ne anlattiysa bugün bile hala kafamda. Adama iki balık alıp onun dersiyle alakalı iki isim koymuştum öğretmenler gününde. O da benim sınıfımda sınav yapıp bonus sorulara (yani bilen puan kazanıyor,bilmeyen kaybetmiyor) balıkların ismiyle ilgili olan soruyu sormustu, bana jest olsun diye 😇😇😇
Gerçekten harika bir öğretmendi, ikimizin bir resmini odama asmistim hatta😂😂😂
Doğal şeyler bunlar. Ama tembel olma, yazık o dersaneye boşuna mı para veriyor ailen. Adamın dediklerini anlamaya çalış, anlayamadığın yerde sor. Etüdlere katil. Bu hoslantini faydaya çevir,matematik öğren

Haklısın sessiz bir tipim ztn adamın umrunda bile değilim derslerim de çok kötü asılmam gerekiyo bı an önce
Boşver umrunda olacağını insanlar olacaktır emin ol işini eline aldıktan sonra her şey olur sonuçta o senin hocan senin tek gayen ondan ne kadar bilgi alıp kendine neler katabilceğindir 😇

Çok çalış o zaman kız gözüne gir ... iyice çalış, sorularını çıkar sonra soru sormaya git etüdü var mı :KK200:
Dershanede matematik hocama hayrandım adamın gözüne girmek için aşırı matematik çalışırdım. Sağ olsun sayesinde fulle yalın yapmıştım. Uniyi kazanınca tüm hayranlık bitiyor .

Benim de vardı, harika bir adamdı. Ve o ne anlattiysa bugün bile hala kafamda. Adama iki balık alıp onun dersiyle alakalı iki isim koymuştum öğretmenler gününde. O da benim sınıfımda sınav yapıp bonus sorulara (yani bilen puan kazanıyor,bilmeyen kaybetmiyor) balıkların ismiyle ilgili olan soruyu sormustu, bana jest olsun diye 😇😇😇
Gerçekten harika bir öğretmendi, ikimizin bir resmini odama asmistim hatta😂😂😂
Doğal şeyler bunlar. Ama tembel olma, yazık o dersaneye boşuna mı para veriyor ailen. Adamın dediklerini anlamaya çalış, anlayamadığın yerde sor. Etüdlere katil. Bu hoslantini faydaya çevir,matematik öğren
Ben de matematik öğretmeniyim.Sinav sorularında ben de daha içe dönük öğrencilerimin ismini sınav sorularında kullanırım zaman zaman.Farkinda olduklarimi ve sevildiklerini bilsinler diye.Demek ki uzun yıllar sonra bile hatırlaniyormus.Mutlu oldum.

Arkadaşlar dershanede bir tane matematik öğretmenim var adama resmen asigim yani o anlamda değil ama çok seviyorum ve bu onun farkında bile değil onun zaten favori öğrencileri var onlarla her yere gider gelir benim yüzüme bile bakmaz sırayla öğrencilere neler yaptıklarını soruyordu cigim cicim dedi önceki kıza bana gelince adımla hitap etti diğer kızlara güzelim vs diyo baya kıskanıyorum neden böyleyim bilmiyorim hocanın dersinde gülme krizine giriyorum kafamdan senaryo yazdım ne yapsam dikkatini çekerim diye ama hepsi nafile bir kağıda imza atmıştı onu hala saklıyorum gerçekten benim bir sorunum mu var neden böyleyim gözümde çok büyütüyorum ve full o kişiyi düşünüyorum başkasını bulana kadar öğrenirse rezil olurum onun hayatında yerim bile yok zar zor konuşan biriyim ztn lutfen beni yargılamayın ailemle çok problemim var o yüzden benden yaşça büyüklerden ilgi bekliyorum :(
Ben de bir öğretmen olarak diyorum ki yaşadığın şey çoook normal.Ogrenciyken ben de fizik öğretmenimi çok beğenirdim,aşığım sanırdım 😁 O dönemde hissettiğim duygusal boşluğu böyle böyle aştığımi anladım sonrasında.Sunu hisset bunu hissetme diyemem .Ya da yaptığın doğru yanlış.Ama öyle adım atayım felan deme.Sonra işler istediğin gibi gitmediğinde okula gitmek istemezsin.Ben çok ders çalışmıştım iyi olmuştu o dönem.Hem de beni öğrenci olarak çok sevmisti,sağolsun.Oyle derste durduk yere gülme krizine girersen dikkat çekmekten öte itici olursun.Ders çalış ve düzgün davran.Ogretmenler belli etmese de her ogrencinin farkındadır.

Sen rahatsız olursun samimi,davranmıyorsun diye o şekilde hitap ediyordur ki doğrusu da budur ne öyle yılış yılış. Geçici canım bunlar derslerine konsantre ol. Belli etmeden dönemi bitir geç git, Lise de ben de baya abartı derecesinde takıntı yapmıştım bir hocamı.32 yaşındayım geçiyo gidiyor. Üni 1 de de eşimle tanıştım kendi jenerasyonun daha başka :KK51:

Zamanında bana olan hayranligindan oturu dil bölümü seçip, unide İngilizce öğretmenliği okuyan ve su anda pilotaj egitimi alan eski bir öğrencim var hey gidi :) hala arar sorar, hocam dile ilgimi size borcluyum, su an İlgi duydugum ve basardigim ne varsa sizin eseriniz der hep :KK200: böyle masum genclik hayranliklari pozitif şeylere de donusebiliyor eğer akilli bir çocuksan. Matemátik calis, ogretmenine sorular sor. Konulara ilgi göster.

Sen rahatsız olursun samimi,davranmıyorsun diye o şekilde hitap ediyordur ki doğrusu da budur ne öyle yılış yılış. Geçici canım bunlar derslerine konsantre ol. Belli etmeden dönemi bitir geç git, Lise de ben de baya abartı derecesinde takıntı yapmıştım bir hocamı.32 yaşındayım geçiyo gidiyor. Üni 1 de de eşimle tanıştım kendi jenerasyonun daha başka :KK51:
Haklisiniz bunlar gelip geçici şeyler ama şu an o kadar takıntı yaptım ki gözüm başka bir şeyi gormuyo bir sekilde unuturum umarım 😮‍💨

Ben de bir öğretmen olarak diyorum ki yaşadığın şey çoook normal.Ogrenciyken ben de fizik öğretmenimi çok beğenirdim,aşığım sanırdım 😁 O dönemde hissettiğim duygusal boşluğu böyle böyle aştığımi anladım sonrasında.Sunu hisset bunu hissetme diyemem .Ya da yaptığın doğru yanlış.Ama öyle adım atayım felan deme.Sonra işler istediğin gibi gitmediğinde okula gitmek istemezsin.Ben çok ders çalışmıştım iyi olmuştu o dönem.Hem de beni öğrenci olarak çok sevmisti,sağolsun.Oyle derste durduk yere gülme krizine girersen dikkat çekmekten öte itici olursun.Ders çalış ve düzgün davran.Ogretmenler belli etmese de her ogrencinin farkındadır.
Evet doğru ama beni sanırım itici buluyor arada sohbet fln ediyoruz ama toplum içinde olursa o da çok nadir ben de çok heyecanlanıyorum ama onun hayatının yerinde yokum biliyorum ogretmenseniz size sorayım öğrenci ayrımı yapıyor musunuz benim matematik öğretmeninin yaptığı aşikar favori öğrencileri var onlari daha çok seviyor onları arabasıyla bir yerlere götürüyor hep kıskanıyorum baya :(

Zamanında bana olan hayranligindan oturu dil bölümü seçip, unide İngilizce öğretmenliği okuyan ve su anda pilotaj egitimi alan eski bir öğrencim var hey gidi :) hala arar sorar, hocam dile ilgimi size borcluyum, su an İlgi duydugum ve basardigim ne varsa sizin eseriniz der hep :KK200: böyle masum genclik hayranliklari pozitif şeylere de donusebiliyor eğer akilli bir çocuksan. Matemátik calis, ogretmenine sorular sor. Konulara ilgi göster.
Ben hocamın dikkatini hiç cekemiyorum ama daha çok çalışarak dikkatini çekebilirm belki takildigim bir nokta var sizde öğrenci ayrımı yapıyor musun bazı öğrencileri daha çok sevme gibi çünkü matematik öğretmenimin favori öğrencileri var onları alıp hep bir yere götürüyor özeniyorum baya

Back
X