matematikkkk!!!

Kps sınavına çalışmaya başlamadan önce benim matematiğim 0 dı.
Bildiğin 0 hiç anlamazdım.

Temel kavramlardan başladım.Kuzenim matematik öğretmeni ondan yardım aldım. 3. ayın sonunda 30 soruda 25 net yapar oldum.
Hatırlıyorum da ilk zamanlar geceleri rüyamda bile matematik çözerdim :9:
Matematik sevilesi bir şey aslında yaptıkça yapasın geliyor

sizlerden böyle şeyleri duyunca daha fazla hırslanıyorum valla matematik çözesim geliyorr bir an seviyor gibi oluyorum :1::16:

matematiğim lise yıllarımda kötüydü oldukça 45 sorudan 3 doğru falan yapıyordum. sonra oturdum konu anlatımlı çözümlü soruların olduğu kitaplarla boğuştum, önce formülleri yazdım a4lere sonra çözümü bulduğum her soruyu çözdüm. soruya bakarken önce soruyu anlamak gerekeiyor benden ne istiyor ve neler vermiş souyu anladıktan sonra çözebilmek için kendimi yırttım. össyi kazandığım yıl 60 sorudan 56 net yaptım :16::16:

yeter ki iste kpssde mata hiç çalışmadan 30 yaptım össye 2007de girdim aradan yıllar geçmesine rağmen hala mat yapabiliyrum.

1) önyargından kurtuk aslında mat diğer derslerden çok daha kolaydır çünkü çeldiriciler çok işe yaramaz yoruma dayalı sözel soruları kafanı karıştırabilir başka şık da yakın gelebilir ama matematikte sonuç tektir bak ne kadar kolay.
2) formülleri anlamaya çalış ezberlemek unutturur mantık yürütmeye çalış

3) çok fazla çöüzümlü soru çöz

4) yapamadığın her soruyu bir bilene mutlaka sor.

5) EMEK HARCA

hepinize çookk teşekkür ediyorummm :16::16:
çok iyi geldi yorumlarınızzz
hemen yarın başlayacağım pes etmek yokk
bu sene olmasa bile seneye daha iyi hazırlanmış olacamm ama mutlaka artık matematikle bir sorunum kalmicak
tek sınavlar içinde değill
matematik nerdeyse hayatın her yerinde karşıma çıkıyor
inşallah olumlu gelişmeler olursa hemen yazacamm yinee
:nazar::nazar::16::16:

hepinize çookk teşekkür ediyorummm :16::16:
çok iyi geldi yorumlarınızzz
hemen yarın başlayacağım pes etmek yokk
bu sene olmasa bile seneye daha iyi hazırlanmış olacamm ama mutlaka artık matematikle bir sorunum kalmicak
tek sınavlar içinde değill
matematik nerdeyse hayatın her yerinde karşıma çıkıyor
inşallah olumlu gelişmeler olursa hemen yazacamm yinee
:nazar::nazar::16::16:

hatta her gün çalıştığın matematiği yaz. önce konuları belirler kendine bir takvim oluştur sınav zamanalarına kadar bitirebileceğin bir planın olsun. kalan gün ve konun kadar günlük çalışma saatlerini ayarla. :16::16:

sizlerden böyle şeyleri duyunca daha fazla hırslanıyorum valla matematik çözesim geliyorr bir an seviyor gibi oluyorum :1::16:

İlk zamanlar yapamayacaksın sakın pes etme.Yapamaman öğrenme yolun aslında.Sonra tek tük çözeceksin,çözdükçe şevkleneceksin.Daha çok çözeceksin.

Bi bakmışsın matematiği alt etmişsin.

Kolay gelsin :1:

hahaha aynı durumun en beteri bende de var.matamatikten hiç anlamıyorum.nasıl bitirdim okullarımı bilmiyorum.bir mucizeydi yaşadıklarım.hatta ilk sınavımı verirken matamatikten hiç bilmediğim şeyleri karalamıştım ama çok ümitsizdim.geçmeyeceğime adım gibi emindim.sonuçlar açıklandı ve ben sonuçlara internetten bakınca şok geçirmiştim resmen.cevapladığım soruların hepsi doğruymuş.bu hayatımda yaşadığım en büyük mucizeydi benim için.şans eseri bütün sorulara doğru cevap vermişim ama aslında hiç birşey bilmiyorum matamatik konusunda.:9:

Ben zamanında temel kavramları bile yapamıyordum :) lise öğretmenim sevdirdi bana matematiği. Ne alakaysa mat2 daha kolay ve sevimli geliyor bana :) çözümlü sorularla öğrendim ben. matematikte beli başlı soru stilleri var. onları iyice bir pekiştirmek lazım. sonra farklı sorular üzerinde bildiğin taktikleri uygulayarak çözmeyi öğreniyorsun. Zaten farkedilmese de her soru birbirine benzer matematikte.
ilk olarak soruyu anlamaya çalış. soru kökünde ne istediğine dikkat et. sonra verilenleri bir kenara isteneni bir kenara yaz ( soru üzerinde) ne yapacağın ortaya çıkacaktır. şenolhoca.comdan izlemeni şiddetle değil güzellikle tavsiye ederim :) mutlaka orayı izle ve çözümlü soru bankası edin. yediiklimin keyifli matematiği var onuda al. yapamadığın olursa kpss öğretmenlik sayfasındayım orada sorabilirsin sorularını :34:

Canım sana tavsiyem fasikül kullanmam:27:
Ben de matematiği berbat olan biriydim. Şimdi en azından biraz yapabiliyorum.
Reklama girmesin ama karekökün, sonucun fasikülleri var. Konu konu hem de. Öyle kalın da değil. Rasyonel sayılar mesela. Tüm soru kalıpları yer alıyor. Hepsinin örneği var. Örneği görünce soruları zaten sen kendin çözüyorsun:31:
Yani sana yolu gösteriyor. Aynı soru tipinden 5-6 tane çözdürüyor. Sen de ezberliyorsun artık:ssz:
Ben şahsen sonucun fasiküllerinden ikisini edindim. Memnunum.
Matematik emek ister bir de arkadaşım.
Öncelikle korkmayacaksın, o kalemi eline alacaksın, özgürce işlem yapacaksın.
Ya çıkmazsa sonuç deme zırvala uğraş. Korkma bir şey olmuyor:31:
Bu adımdan sonra antrenmanlar matematik2 kitabı, fasiküller falan destekleyeceksin. Sabırlı olacaksın.
Bir haftada kimse matematik öğrenemez. Ben dershaneye gidiyorum mesela, iki senedir matematikle uğraşan kişiler gördüm.
Matematiği iyi ama daha iyi olması için uğraşıyor adam.
Bu mesajımı ciddiye almanı tavsiye ederim. Çünkü olayın özü sabır, ve emek. Tamamen bu.
Biraz çalışırsan birşeyler olur, ha yani matematik profesörü olmazsın ama en azından geçer not alabilirsin. Alanların da 4 gözü, 5 kulağı yok güzelim. Hadi selametle:27:

hahaha aynı durumun en beteri bende de var.matamatikten hiç anlamıyorum.nasıl bitirdim okullarımı bilmiyorum.bir mucizeydi yaşadıklarım.hatta ilk sınavımı verirken matamatikten hiç bilmediğim şeyleri karalamıştım ama çok ümitsizdim.geçmeyeceğime adım gibi emindim.sonuçlar açıklandı ve ben sonuçlara internetten bakınca şok geçirmiştim resmen.cevapladığım soruların hepsi doğruymuş.bu hayatımda yaşadığım en büyük mucizeydi benim için.şans eseri bütün sorulara doğru cevap vermişim ama aslında hiç birşey bilmiyorum matamatik konusunda.:9:

bende sırff matematik yüzünden meslek lisesi seçmek zorunda kaldım ve üniversiteyide şuan aöf adalet seçtim yani matematik yok içindee :1::1: kaçtım hepp ama baktım olmuyor bir yerden başlamak lazım :19:

Ben zamanında temel kavramları bile yapamıyordum :) lise öğretmenim sevdirdi bana matematiği. Ne alakaysa mat2 daha kolay ve sevimli geliyor bana :) çözümlü sorularla öğrendim ben. matematikte beli başlı soru stilleri var. onları iyice bir pekiştirmek lazım. sonra farklı sorular üzerinde bildiğin taktikleri uygulayarak çözmeyi öğreniyorsun. Zaten farkedilmese de her soru birbirine benzer matematikte.
ilk olarak soruyu anlamaya çalış. soru kökünde ne istediğine dikkat et. sonra verilenleri bir kenara isteneni bir kenara yaz ( soru üzerinde) ne yapacağın ortaya çıkacaktır. şenolhoca.comdan izlemeni şiddetle değil güzellikle tavsiye ederim :) mutlaka orayı izle ve çözümlü soru bankası edin. yediiklimin keyifli matematiği var onuda al. yapamadığın olursa kpss öğretmenlik sayfasındayım orada sorabilirsin sorularını :34:

teşekkür ederimm :16: bir öğretmende buldum kendimee tamam yaparım artıkkk:16::9:

benim derdim de matematik. basit bir şeymiş gibi görünebilir ama benim için basit bir konu değil. bir türlü anlamıyorum yapamıyorum. ve yapamadıkça daha da nefret ediyorum sevmiyorum matematiği ama anlamak zorundayım çalışmak zorundayım. sıfırdan başlıyım ilk konulardan diyorum ama nasıl çalışacam ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. matematikden anlayan varsa yardım edebilir mi? siz nasıl çalışıyorsunuz?? ayy kurtarın beni bu dert den bu sene 2 den fazla sınava gircem hepsinde de matematik varr malesef :(((

Merhaba.Benim ilkokulda matematiğim berbattı. Problemleri annemle çözmeye çalışırdık kadın ne çekti bana anlatmak için ama nafile almıyordu kafam.Ortaokulda harika bi hocam vardı onun sayesinde sevmeye başladım ve yapabileceğimi anlayınca bende çalışmaya başladım ve güzel notlar aldım.Lisedede hep 5 di çünkü matematik ve geometri sürekli soru çözmeyi gerektiriyor.Soru kalıplarına aşina olmayı gerektiriyor.İnternetteki konu anlatımlı sitelerden çalışabilirsin.Basitten zora kitaplardan soru çözersin. İnan korktuğun gibi değil kolay gelsin başarılar :)

Merhaba.Benim ilkokulda matematiğim berbattı. Problemleri annemle çözmeye çalışırdık kadın ne çekti bana anlatmak için ama nafile almıyordu kafam.Ortaokulda harika bi hocam vardı onun sayesinde sevmeye başladım ve yapabileceğimi anlayınca bende çalışmaya başladım ve güzel notlar aldım.Lisedede hep 5 di çünkü matematik ve geometri sürekli soru çözmeyi gerektiriyor.Soru kalıplarına aşina olmayı gerektiriyor.İnternetteki konu anlatımlı sitelerden çalışabilirsin.Basitten zora kitaplardan soru çözersin. İnan korktuğun gibi değil kolay gelsin başarılar :)

ilkokul ortaokul liseee her dönemde ben çok çektimm yaa :1::1: inşallah bundan sonraki dönemlerde çekmiyecem dediğiniz gibi olur teşekkürlerr :16:

Son düzenleme:
Back
X