May-girls Grubunun Birlikte Zayıflama Deneyimleri

reglin mi yaklaşıyor Esracım?

ya da wc problemi var mı bu ara?

1 kivi bana 500 gr verdirmişti hatırlarsın :1:

İkisi de değil canım. Reglim geçen haftaydı. Kiviye bende duacıyım :)))

Sanırım ödem. Dün iki öğün salata yedim ve ikisinin de tuzu vardı. Sanırım spor ve o biraraya geldi. Bugün tuz atmayacağım yemeklerime. Ayın birinden beri 1 cm göbekten, 1 cm kalçadan incelmişim. Aynada da farkediyorum, midem çıkmıyo eskisi kadar. Ama tartı böyle diyor. Suya abanmam lazım sanırım.

ödem ise kiraz sapı çayı iyi gelebilir.

oleeeyy 1 cm incelme ve de görüntüye yansıması. ikisi de süpeeeer tebrik ediyorum canım.
boşver tartıyı, görüntü önemli olan. yarın daha daha hafif çıkarsın ödem gittiğinde.

bugünü yazayım ben de;
site yavaşlamadan cevapları yazayım dedim. herhalde 1 saat oldu pc başına oturalı.
kahvaltımı da o esnada yaptım.

09:30 da başladım galiba; 1 haşlanmış yumurta, 2 domates, 2 salatalık, 9 küçük yeşil zeytin, az peynir, 2 dilim çavdar ekmeği, 2 kupa yeşil çay (çubuk tarçın ilaveli)
7 kiraz + 5 yeşil erik.

dün gece oğluma sütünün üstüne yoğurt yedirmiştim 1 kase. babası uzanmıştı.. oğluş da üstüne uzandı. mide çok dolu olunca bir çıkarmaya başladı ama fışkırır tarzda ve burnundan da geldi. çok korktuk.
gündüz atlet ve şortla durmuştu ama ev 30 dereceydi. mideyi üşütmüş olamaz. neyse sonra geçti bi daha çıkarmadı.

koltuk örtüsü (Allahtan seriliydi) halı parke battı. onları temizledim sildim. makineye attım örtüyü. makineyi beklerken 11 dk. twister da döndüm. yani kısacası dün yaptığım rampalı,tempolu 1,5 saatlik yürüyüşün üzerine bir de ağda işkencesi üzerine pert olmuşken ilave kalori harcamış oldum böylece. netice 71,5 kiloyum da da daaa daaaaammmm
kivi kadar etkili bişey daha söyliyim mi ; pazı yemeği :)

ödem ise kiraz sapı çayı iyi gelebilir.

oleeeyy 1 cm incelme ve de görüntüye yansıması. ikisi de süpeeeer tebrik ediyorum canım.
boşver tartıyı, görüntü önemli olan. yarın daha daha hafif çıkarsın ödem gittiğinde.

bugünü yazayım ben de;
site yavaşlamadan cevapları yazayım dedim. herhalde 1 saat oldu pc başına oturalı.
kahvaltımı da o esnada yaptım.

09:30 da başladım galiba; 1 haşlanmış yumurta, 2 domates, 2 salatalık, 9 küçük yeşil zeytin, az peynir, 2 dilim çavdar ekmeği, 2 kupa yeşil çay (çubuk tarçın ilaveli)
7 kiraz + 5 yeşil erik.

dün gece oğluma sütünün üstüne yoğurt yedirmiştim 1 kase. babası uzanmıştı.. oğluş da üstüne uzandı. mide çok dolu olunca bir çıkarmaya başladı ama fışkırır tarzda ve burnundan da geldi. çok korktuk.
gündüz atlet ve şortla durmuştu ama ev 30 dereceydi. mideyi üşütmüş olamaz. neyse sonra geçti bi daha çıkarmadı.

koltuk örtüsü (Allahtan seriliydi) halı parke battı. onları temizledim sildim. makineye attım örtüyü. makineyi beklerken 11 dk. twister da döndüm. yani kısacası dün yaptığım rampalı,tempolu 1,5 saatlik yürüyüşün üzerine bir de ağda işkencesi üzerine pert olmuşken ilave kalori harcamış oldum böylece. netice 71,5 kiloyum da da daaa daaaaammmm
kivi kadar etkili bişey daha söyliyim mi ; pazı yemeği :)

Menün her zamanki gibi harika canım. Çok istikrarlı gidiyorsun bence.

Oğlun kesin babasının üstüne dolu mideyle yattığı için kusmuştur. Midesini üşütmüş olsa kusmuğun kokusundan anlardınız canım. Yavrum ya, o da çok korkmuştur. Sen onu bugün parka falan götür annesi :)))

Yalnız dün hakikaten normalde 2000 harcıyorsan kesin 3000 harcamışsındır canım. Tebrik ederim, az kaldı 69a. Metabolizman da çok hızlandı kesin :) Kesin hızlı hızlı gelecek devamı.

YA ben pazı hiç yemedim. Neye benziyor tadı?

ne biliim uzaklık deyince hemen yaram depreşti :25::25::25::25:

eşimle 11 aylık evliyiz öncesindede uzaktan yürütülen 5.5 yıllık bir ilişkimiz var , ondan hemen üstüme alındımm :34::34::34::34:

sen neredesin şekerim ? ailen nerede ?

:-)) ben almanyadayim, ailemde türkiyede yasiyorlar canim..
cok zor oldugunu tahmin edebiliyorum canim, Allah yardimcin olsun ve en yakin zamanda kavustursun insallah..

kızlar sonunda geldim,nasılsınız keyifler nasıl,2 gündür havalar birden ısındı yerlere yapıştım resmen kalkamıyorum,burayıda ihmal etttim,hakkınızı helal edin emi.olimpiyatlar çok güzel geçti,ama hava 35 derece sıcak olunca,eğlence eziyete dönüştü,eve zor geldik,yandık kavrulduk,ama bol bol müzik dinledik.kızım çok eğlendi onun için değerdi.dün ve bugün hep yattım,gözlerimi açamadım.şimdi bile yanıyor gözlerim.adet düzenleyici ilacım bitti şükür,yarın ramazan borcuma niyetlenicem inşallah,perşembeye yağmur varmış buralarda,işe önce halılarla başlamam lazım.öyle halsizimki iş daha başlamadan bitirdi beni.dur bakalım nasıl yapıcam,hepinize iyi geceler...........:26::18::14:

cemmreeee, oleyyyyyyyyyy vazgecmemissin bizden ve zayiflamaktan :-))
ya bizim kizlar erken su kaynattilar galiba, cemredemi buhar oldu acaba dedim ama sevindim seni gördügüme hem cokkk :-))
eglenmene cok sevindim canim,yaz boyunca kizinda yaninda zaten, kacirma hicbir firsatiii, sicaklarda benim tansiyonum düser halsizlesirim, agir seyler yememeye dikkat et canim, daha beter ediyor..
daha dün biz ev islerinden ve ne kadar sevmedigimizden konusmustukkk :-DD Allah kolaylik versinn...... ihmal etme sen yinede biziiiii, canimiz sIkILdikca ve vakit oldukca muhabbet edip ruhende hafifliyoruzz sagolsun kizlarr :-)

günaydın kızlar pazardan bu yana pek dikkat edemiyorum bahar temizliğine başladım 2 gündür çoookkk yorgunum :31: :31: sizler nasılsınız okuyamadım geçmişi

Sendemi brütüssss, herkes temizlik yapiyorr :-))
en nefret ettigim sey ev isleriii ve daha dün kizlarla bu konuya deginmistikkk :-S
neysee amac temizlikte olsa kalori kaybediyorsunuz, iyi yönünden bakip polyannacilik oynamakta fayda görüyorum :-D

Menün her zamanki gibi harika canım. Çok istikrarlı gidiyorsun bence.

Oğlun kesin babasının üstüne dolu mideyle yattığı için kusmuştur. Midesini üşütmüş olsa kusmuğun kokusundan anlardınız canım. Yavrum ya, o da çok korkmuştur. Sen onu bugün parka falan götür annesi :)))

Yalnız dün hakikaten normalde 2000 harcıyorsan kesin 3000 harcamışsındır canım. Tebrik ederim, az kaldı 69a. Metabolizman da çok hızlandı kesin :) Kesin hızlı hızlı gelecek devamı.

YA ben pazı hiç yemedim. Neye benziyor tadı?

çok korktu. bi de eşim panikledi, çocuk rahat nefes alsın diye kucaklayıp burnunu lavaboda silmeye, ağzını çalkalasın diye su vermeye falan çalıştı. daha beter korkuttu. zaten banyo yapmayı da o nedenle sevmiyor. anlık nefessiz kalınca çok panikliyor oğluşum. neyse ben müdahale edince korktu zaten çocuk napıyorsun diye az sesimi yükseltince :) bıraktı. ama gece 03:00 e kadar uyuyamadım. hava sıcak. oğluşun sadece karnını örtüyorum. dönüp açıyor. burnu tıkalı nefes alamıyor arada kalkıp yatağın öbür ucuna atıyor kendini falan derken sabah uyuyabildik biraz. eve güneş geçince götürücem parka. bi de gidip muz alalım marketten. göz altları çöktü sanki bir gecede. onu severek yiyor da.

pazının tadı ıspanağa benziyor gibi. pek ayırt edici tadı yok.
onun da sarmasını yapıyorlar. ama ben üşeniyorum hehehe :)

ay inşallah 69 görürüm ucundan ucundan. kenardan kenardan dandirindan dindindan :)

çok korktu. bi de eşim panikledi, çocuk rahat nefes alsın diye kucaklayıp burnunu lavaboda silmeye, ağzını çalkalasın diye su vermeye falan çalıştı. daha beter korkuttu. zaten banyo yapmayı da o nedenle sevmiyor. anlık nefessiz kalınca çok panikliyor oğluşum. neyse ben müdahale edince korktu zaten çocuk napıyorsun diye az sesimi yükseltince :) bıraktı. ama gece 03:00 e kadar uyuyamadım. hava sıcak. oğluşun sadece karnını örtüyorum. dönüp açıyor. burnu tıkalı nefes alamıyor arada kalkıp yatağın öbür ucuna atıyor kendini falan derken sabah uyuyabildik biraz. eve güneş geçince götürücem parka. bi de gidip muz alalım marketten. göz altları çöktü sanki bir gecede. onu severek yiyor da.

pazının tadı ıspanağa benziyor gibi. pek ayırt edici tadı yok.
onun da sarmasını yapıyorlar. ama ben üşeniyorum hehehe :)

ay inşallah 69 görürüm ucundan ucundan. kenardan kenardan dandirindan dindindan :)

İlk paragrafı okurken uzun zamandır ilk defa çocuk sahibi olmanın çok güzel olabileceğini düşündüm. Çok şanslı evladın. Yazdıklarından bile anlaşılıyor sevgin.
Merak etme canım hemen toparlar, belki de korkudan sana öyle geliyor. Görürsün akşam turp gibi olacaktır, neşesi de gelir yerine.

Hiç yemedim pazı, ıspanakla da çok aramız yok ama değişiklik olsun diye alayım olmadı pazartesi pazardan.
Görcen görcen az kaldı :)

" yanlardan silahşör gibi basenler " işte benimki de onlardan. ameliyatla nasıl aldılar? lipo mu yaptılar? ayy korkarım ben, estetik ameliyatları gösteren bir kanal vardı orda izlemiştim. sonrasında da epey bi bakıma muhtaç kalıyor insan bebek gibi. sana kim baktı oralarda?

ben de eşimin iştahına uyunca aldım kiloları güzelce. dün öğlen aradı sana "etli ekmek" (Konya yöresinin) getireyim mi diye :)))) de git dedim ben de ona :)))

günaydin canimm, sana katiliyorum ben ideal kiloma ulassamda yine birakmicam, hem koruma devresi cok önemli hemde birbirimize destek olmus saymam ben kendimi eger hedefe birimiz ulasmadan terk-i diyar edersem burayi :-) hemde sizlerle firsat buldukca konusmakta iyi gelir, iyiki var oldunuz :-))

Valla canim benim gercekten iki yandanda baya baya sivri bir basenim vardi, Irsi galiba bizim sülalede, annemde ve ablalarimda yok ama bir iki kuzenimdede aynindan var.. cocuklugumdan beri en zayif animda bile rahatsiz ediyordu beni, ve asla aklimada gelmezdii birgün basensiz bacaklara ve kalcaya sahip olabilecegimm, korkulacak hicbiseyi yok canim, ben tek basima gittim türkiyeye, aileme bile haber vermeden, ameliyattan sonrada oradaki hemsireler baktilar bana, doktorlarim samimi arkadaslarimdi, hastanede kisa sürede cok sevilen biri oldum, daha sonrada 3 kere gittim, her seferinde yalnizdim, Allah razi olsun refakatcim olsa okadar iyi bakamazdi bana..agir ameliyatlarda gecirdim ama besenlerini aldirmanin sadece ilk gün zahmeti var, birde tabii birkac gün tuvalate oturdugunda canin azicik aciyor ama cekilmez acilar degil, insan unutuyor gidiyorr.. kim karsi gelirse gelsin, ne derlersede desinler, eger kendini ciddi anlamda rahatsiz eden bir durum varsa, bundan kurtulmak insanin özgüvenini artiriyorr..
bu arada iple ölcme fikride güzell, yarin sabah ilk i$ kendimi ölcecem :-))

ilk baslarda oda her gece gelirken bana mutlaka getiriyordu ama sagolsun simdi öglenleri birakiyor eve biseyler, isten dönünce yiyeyim diye ve hep diyetime uygun seyler getiriyor..oda destek veriyor bana sagolsun bu konuda..

Son düzenleme:
pazar 97.0
pazartesi 96.8
salı 96.9
çarşamba 97.2

Kızlar delirmek üzereyim. Son 4 gün kilo bu şekilde. Tamam pazartesi spora başladım, ödem normal. Ama benim yerimde saymam lazım, niye alıyorum anlamadım. Pes etmek yok ama. Bırakmıcam yakasını. Zaten başka bir seçenek de görmüyorum önümde.

Herkese günaydın bu arada. Sinirden hemen konuya daldım. Dünü 1100 kaloriyle kapadım.

Şimdi de kahvaltımı yaptım.

30 gr kaşarlı kepek ekmekli tost (200), 140 gr salatalık (20), şekersiz yeşilçay. Toplam 220 kalori.

esracimmm günaydin, nasilsinn...
kilonun fazla cikmasinin sebebini ben daha önceki hareketsiz yasamina spor katmana bagliyorumm, cünkü kaslarin sisiyorr, birde ekmek fazla tüketmeyinnnn, en cok ödemi ekmek ve pirinc yapiyorr, bak konuda bana güvenin..
senin yerinde olsa sadece sabah kahvaltisinda 1 dilim ekmek yerim ve onun yerine kendimi zorlar haslanmis yumurta beyaz peynir felan yiyerek doymaya calisirimm canim..
kasar yeme beni dinlersen, beyaz peynir yee..kilo aldigini sanmiyorumm canim, sadece ödem tutuyorsun cünkü bukadar kalori alarak dikkat ederek ve azda olsa spor yaparak kilo alman mümkün degil.. bugün baska ekmek yemee, yemeklerinin yaninda kesinlikle pirinc yeme iki üc gün, bak nasil hafigleyeceksin gör.. beni direk etkileyen üc sey pirinc, ekmek ve patatestir..
bu arada kiwinin isinize yaramasina cok sevindimmm kizlarrrrrrr..
kilo olayina kafani takma, zaten senin birakmayacagindan eminim. bende gül e katiliyorum bu konuda, sen hepimizden hizli kilo vermeye baslayacaksin bak gör.. sen bugünde iki kiwi yee ve pirincle ekmegi kes bir iki günn ..

Sendemi brütüssss, herkes temizlik yapiyorr :-))
en nefret ettigim sey ev isleriii ve daha dün kizlarla bu konuya deginmistikkk :-S
neysee amac temizlikte olsa kalori kaybediyorsunuz, iyi yönünden bakip polyannacilik oynamakta fayda görüyorum :-D

ne yapalım sedefcim iş başa düşünce yapılıyor birde çocuk olunca akşama kadar ölüyorum :) kadın olmak çok zor çokkkk :31:
valla kalori kaybediyorum ama yerine koymayıda ihmal etmiyorum düzensi besleniyorum bu aralar :( o yorgunluğun üstüne yemek yapmak zor geliyor hep pratik şeyler malesef :31:

herkese günaydinnnnnnnnn...
gelelim banaaa :-D
dün aksam eve gittigimdee yemegin hazirdii :-D
tavuk..
yanina iki orta domates dogradim
1 tane salatalik ve iki tanede sivri biber.. üzerlerine pul biber serptim ve cok az tuz, birazcikta zeytin yagi..
hicbir sekilde ekmek yada pilav felan yemiyorum et tavuk yerken.. aslinda domates salatalik ve biberi bol dogramamin sebebide tavugu yerken abartmamakti ve tika basa doydugumu hissettim hakkatende, hicte acikmadim gece..dün bana tek ögünde yiyeyim diye getirdigi tavugun yarisini yedim ve galiba bugünde kalan yarim porsiyonu götürrüm ayni sekilde :-DD
buarada dün 1 saat bisiklet süremedim, 45 dakika orta tempoda calistim a,a yarin tatil oldugu icin iki sefer 45 dakika yapmayi planliyorum, haftasonuda ayni seyi düsünüyorum bir aksilik cikmazsa..

BU SABAH :

uyaninca bir bardak su
1 fincan kahve ( seker asla kullanmam )
sonra 1 bardak süte 3 tutam nesfit karistirip yedim
sonra evden cikmadan yine 1 bardak suyumu ictim
$uandada meyve cayimi iciyorum..

i$yerinde yemek icin yanima aldiklarim :
1 salatalik
1 domates
1 yesil elma ( azcik sarimtirak gibi sanki :-D )
1 tane muz ( bugün yeyip yemeyecegimden emin degilim, yemezsem kalir yarin götürrüm ..
1 tane limon ( yesil cayima sIkacam, limonsuz icemiyorum, igrencc yaaaa yesil cay ;-/
birde yarim avuc kabak cekirdegi ve yarim avucta aycekirdegi koydum cantama.. onlarada vücudumun ihtiyaci var ve aksam tüketirsem zarara girecegimi düsünüp yanima aldim, kimsenin olmadigi bi ara keyif yaparim :-D
aksamda dünden kalan yarim porsiyon tavuk, domates dalatalik ve sivri biber yemeyi düsünüyorum dünkü gibi

Gül cüm cok gecmis olsun canimmm, yasadigi sürece tirnagina bile ta$ deymesin insallahhh.. cocugum yok ama gönlüm istiyor galibaa, kalabalik bir aileyiz ve bütün kardeslerimin cocuklari var, benden kücük olan kardesimin bile 3 hafta önce bir bebegi oldu ve benim ismimi verdi ona :-) bir tek benim yok iclerindee.. belki birgün benimde olur :-)

kizlar bu arada zaman zaman kisa süreli cikabilirim yada cevap gec yazabilirim, kusura bakmayin olurmu, ya telefon geliyor yada arada bir birileri gelip gidiyor cünküü ;-/

ne yapalım sedefcim iş başa düşünce yapılıyor birde çocuk olunca akşama kadar ölüyorum :) kadın olmak çok zor çokkkk :31:
valla kalori kaybediyorum ama yerine koymayıda ihmal etmiyorum düzensi besleniyorum bu aralar :( o yorgunluğun üstüne yemek yapmak zor geliyor hep pratik şeyler malesef :31:

zor Valla canim ama napacaksin mecbur iste bazi seylerr.
düzenli beslenemesende buara ev islerinden ötürü, tamamende koyverme ama :-DD

esracimmm günaydin, nasilsinn...
kilonun fazla cikmasinin sebebini ben daha önceki hareketsiz yasamina spor katmana bagliyorumm, cünkü kaslarin sisiyorr, birde ekmek fazla tüketmeyinnnn, en cok ödemi ekmek ve pirinc yapiyorr, bak konuda bana güvenin..
senin yerinde olsa sadece sabah kahvaltisinda 1 dilim ekmek yerim ve onun yerine kendimi zorlar haslanmis yumurta beyaz peynir felan yiyerek doymaya calisirimm canim..
kasar yeme beni dinlersen, beyaz peynir yee..kilo aldigini sanmiyorumm canim, sadece ödem tutuyorsun cünkü bukadar kalori alarak dikkat ederek ve azda olsa spor yaparak kilo alman mümkün degil.. bugün baska ekmek yemee, yemeklerinin yaninda kesinlikle pirinc yeme iki üc gün, bak nasil hafigleyeceksin gör.. beni direk etkileyen üc sey pirinc, ekmek ve patatestir..
bu arada kiwinin isinize yaramasina cok sevindimmm kizlarrrrrrr..
kilo olayina kafani takma, zaten senin birakmayacagindan eminim. bende gül e katiliyorum bu konuda, sen hepimizden hizli kilo vermeye baslayacaksin bak gör.. sen bugünde iki kiwi yee ve pirincle ekmegi kes bir iki günn ..

Tatlım tam sana cevap yazıyordum elektrikler gitti. Neyse ki şimdi geldi. Ben de kaslar şiştiği için olduğunu düşünüyorum canım.

Ekmek pirinç ve patates konusunda sana katılmıyorum ama canım. Çünkü bir şeyi tamamen hayatından çıkarmadıkça kısa süreli çıkarmanın uzun vadede etkili olacağını düşünmüyorum canım. Yoyo diyete dönüyor bu sefer diyet ve hayatına tekrar soktuğunda kilolar geri geliyor. Ki bu saydıkların kompleks karbonhidrat olarak basit karbonhidratlara göre çok daha kaliteli karbonhidratlar. Yani meyve şekeri ve süt şekerine göre daha az kilo aldırırlar. Yeterki miktarı ayarlansın. Aldığımız enerjinin %60nı karbonhidratlardan almalıyız canım. Bak sana bir şey kopyalacağım, spor konusunda bileşik karbonhidratların ne kadar önemli olduğu yazıyor orada.

Sağol canım desteğin için, takmıyorum. Bunlar beni durdurmaz bu sefer :)))) İnşallah hep beraber çözeceğiz bu sorunları :16:

[h=3]BİLEŞİK KARBONHİDRATLAR VE BASİT ŞEKERLER[/h]Sağlıklı beslenme ve sportif performans açısından karbonhidratın günlük tüketiminin % 85'i bileşik karbonhidrat içeren besinlerden (tahıl ürünleri, sebzeler ve kuru baklagiller bu gruba girmektedir), ancak % 15'i basit karbonhidrat içeren besinlerden (şeker ve şeker türevleri, şeker içeren içecekler, bal, reçel vb.) oluşmalıdır.
Bileşik karbonhidratların sindirimleri basit şekerlere göre daha uzun sürdüğünden (3 - 4 saat) kan şekeri üzerine olan etkileri daha yavaş olmakta ve uzun sürmektedir. Basit karbonhidratlar ince bağırsaklarda fazla bir değişikliğe uğramadan 15 dakika gibi kısa bir sürede doğrudan kana geçerler.
[h=4]Bileşik Karbonhidratlar(Nişasta içerenler):[/h]Tahıl Ürünleri: Ekmek, pasta, kek, pirinç, makarna, bulgur, irmik, şehriye, bisküvi, mısır, tarhana Bakliyat ve Baklagiller; Bezelye, mercimek, fasulye, barbunya, bakla, nohut
Köklü Sebzeler: Patates, Kuruyemişler: Tuzsuz yer fıstığı, fındık, kestane, badem Kuru Meyveler. Kuş üzümü, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru erik Bazı Meyveler: Elma, armut, muz, portakal, üzüm...
Tercih Edilme Nedenleri:
- Kan şekerini düşürmezler.
- Kas glikojen depolarını basit şekerlere göre daha fazla artırırlar.
- Protein, vitamin ve mineral açısından daha zengindir.
- Yeterince posa içerirler.
- Bu yönleri ile daha ekonomiktirler.

Basit Şekerler:
Şeker ve Türevleri: Çay şekeri, bal, pekmez, reçel, marmelat, çikolata, karamela, akide şekeri vb...
Şekerli içecekler: Kola, limonata, siyah kuş üzümü, meyve suyu vb...
Şeker Katkılı Besinler: Tatlı bisküvi, tatlı kek, meyveli tart, dondurma, meyveli yoğurt, kastırt, sütlü puding, taze meyveler, süt tozu (yağsız)
Tercih Edilmeme Nedenleri :
- Kan şekerini düşürürler, buna bağlı olarak baş dönmesi, göz kararması, mide bulantısı, halsizlik gibi olumsuz etkilere yol acarlar.
- Kas glikojen depolarının boşalmasına neden olurlar.
- Rafine şekerler protein, vitamin ve mineral içermezler.
- B1 vitamininin (Thiamin) yetersizliğine neden olurlar.
- Ağız sağlığını bozarlar ve diş çürümesine neden olabilirler.
- Sporcu performansını olumsuz etkilerler.

Back
X