esracimmm günaydin, nasilsinn...
kilonun fazla cikmasinin sebebini ben daha önceki hareketsiz yasamina spor katmana bagliyorumm, cünkü kaslarin sisiyorr, birde ekmek fazla tüketmeyinnnn, en cok ödemi ekmek ve pirinc yapiyorr, bak konuda bana güvenin..
senin yerinde olsa sadece sabah kahvaltisinda 1 dilim ekmek yerim ve onun yerine kendimi zorlar haslanmis yumurta beyaz peynir felan yiyerek doymaya calisirimm canim..
kasar yeme beni dinlersen, beyaz peynir yee..kilo aldigini sanmiyorumm canim, sadece ödem tutuyorsun cünkü bukadar kalori alarak dikkat ederek ve azda olsa spor yaparak kilo alman mümkün degil.. bugün baska ekmek yemee, yemeklerinin yaninda kesinlikle pirinc yeme iki üc gün, bak nasil hafigleyeceksin gör.. beni direk etkileyen üc sey pirinc, ekmek ve patatestir..
bu arada kiwinin isinize yaramasina cok sevindimmm kizlarrrrrrr..
kilo olayina kafani takma, zaten senin birakmayacagindan eminim. bende gül e katiliyorum bu konuda, sen hepimizden hizli kilo vermeye baslayacaksin bak gör.. sen bugünde iki kiwi yee ve pirincle ekmegi kes bir iki günn ..
Tatlım tam sana cevap yazıyordum elektrikler gitti. Neyse ki şimdi geldi. Ben de kaslar şiştiği için olduğunu düşünüyorum canım.
Ekmek pirinç ve patates konusunda sana katılmıyorum ama canım. Çünkü bir şeyi tamamen hayatından çıkarmadıkça kısa süreli çıkarmanın uzun vadede etkili olacağını düşünmüyorum canım. Yoyo diyete dönüyor bu sefer diyet ve hayatına tekrar soktuğunda kilolar geri geliyor. Ki bu saydıkların kompleks karbonhidrat olarak basit karbonhidratlara göre çok daha kaliteli karbonhidratlar. Yani meyve şekeri ve süt şekerine göre daha az kilo aldırırlar. Yeterki miktarı ayarlansın. Aldığımız enerjinin %60nı karbonhidratlardan almalıyız canım. Bak sana bir şey kopyalacağım, spor konusunda bileşik karbonhidratların ne kadar önemli olduğu yazıyor orada.
Sağol canım desteğin için, takmıyorum. Bunlar beni durdurmaz bu sefer :)))) İnşallah hep beraber çözeceğiz bu sorunları
[h=3]BİLEŞİK KARBONHİDRATLAR VE BASİT ŞEKERLER[/h]Sağlıklı beslenme ve sportif performans açısından karbonhidratın günlük tüketiminin % 85'i bileşik karbonhidrat içeren besinlerden (tahıl ürünleri, sebzeler ve kuru baklagiller bu gruba girmektedir), ancak % 15'i basit karbonhidrat içeren besinlerden (şeker ve şeker türevleri, şeker içeren içecekler, bal, reçel vb.) oluşmalıdır.
Bileşik karbonhidratların sindirimleri basit şekerlere göre daha uzun sürdüğünden (3 - 4 saat) kan şekeri üzerine olan etkileri daha yavaş olmakta ve uzun sürmektedir. Basit karbonhidratlar ince bağırsaklarda fazla bir değişikliğe uğramadan 15 dakika gibi kısa bir sürede doğrudan kana geçerler.
[h=4]Bileşik Karbonhidratlar(Nişasta içerenler):[/h]Tahıl Ürünleri: Ekmek, pasta, kek, pirinç, makarna, bulgur, irmik, şehriye, bisküvi, mısır, tarhana Bakliyat ve Baklagiller; Bezelye, mercimek, fasulye, barbunya, bakla, nohut
Köklü Sebzeler: Patates, Kuruyemişler: Tuzsuz yer fıstığı, fındık, kestane, badem Kuru Meyveler. Kuş üzümü, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru erik Bazı Meyveler: Elma, armut, muz, portakal, üzüm...
Tercih Edilme Nedenleri:
- Kan şekerini düşürmezler.
- Kas glikojen depolarını basit şekerlere göre daha fazla artırırlar.
- Protein, vitamin ve mineral açısından daha zengindir.
- Yeterince posa içerirler.
- Bu yönleri ile daha ekonomiktirler.
Basit Şekerler:
Şeker ve Türevleri: Çay şekeri, bal, pekmez, reçel, marmelat, çikolata, karamela, akide şekeri vb...
Şekerli içecekler: Kola, limonata, siyah kuş üzümü, meyve suyu vb...
Şeker Katkılı Besinler: Tatlı bisküvi, tatlı kek, meyveli tart, dondurma, meyveli yoğurt, kastırt, sütlü puding, taze meyveler, süt tozu (yağsız)
Tercih Edilmeme Nedenleri :
- Kan şekerini düşürürler, buna bağlı olarak baş dönmesi, göz kararması, mide bulantısı, halsizlik gibi olumsuz etkilere yol acarlar.
- Kas glikojen depolarının boşalmasına neden olurlar.
- Rafine şekerler protein, vitamin ve mineral içermezler.
- B1 vitamininin (Thiamin) yetersizliğine neden olurlar.
- Ağız sağlığını bozarlar ve diş çürümesine neden olabilirler.
- Sporcu performansını olumsuz etkilerler.