Bu kız bi de sirkeli su içerse hiçbir şey yiyemez, engel olmalıyız
evet yaa, iyice bişey yemiycek. içmee Sedef içmeee
Tatlım o rakam çok normal. Kasıklardaki kaslar sürekli kasılıp duruyor işlevini yerine getirmek için. Bu da ister istemez gaz ve ödem oluşturuyor. Yaptığımız şeyler bunları yok edemiyor azaltıyor ancak. İçin rahat olsun. Aldığın kalori de çok güzel, onu konuşcaz dur.
di mi yaa, zaten wc ye çıkmadım sanırım dün, onun da etkisidir o
Canım evet 1500 civarı diyelim ortalama. Ama önemli olan kalori kadar yediklerimizin glisemik indeksinin de diyete uygun olması. Senin yediğin her şey kana uzun sürede karışan, çoğunlukla lifli şeyler. Zaten aldığın şeylerin enerjisinin bir kısmı yediğin lifli şeyler yüzünden bağırsaklarda emilemeden dışarı atılıyor. Kesinlikle yeme tarzını değiştirme ve kalorini azaltma bence, spor konusunda istediğini yapabilirsin tabi. Bu arada 1 saatten fazla spor da önerilmiyor vücudun psikolojik dengesini bozduğu için.
boşuna sana yarı diyetisyen demiyorum. tabi glisemik indeks de önemli. ona dikkat etmeye çalışıyorum. sporu istesem de uzatamam sanırım. günlük işler de yoruyor. benim sporum oğluş uyuyunca oluyor zaten o zamana benim de pilim bitiyor.
Cif krem kullanmıştım canım, ovmadan çıkmaz benim kirim :))) O gözümde alerji var sanırım ya. LEns kullanırken de sürekli çapaklanıyordu, gözlüğe geçmiştim o yüzden.
Haftaya kayınvalidemler geliyo ya. Benim salonumdaki halı da eçık renk. Ve biz eşimle üzerine sürekli çay kahve döküp damlatıyoruz. Diğerleriyle yıkamaya vercem de önce kendim bi yıkayayım diyorum. Ama deterjan konusunda kararsızım. Var mı bi önerin acaba?
fairy bulaşık deterjanı limonlu ile silmeyi bi dene istersen. yardımcı bayanım çok memnun kalmıştı. çok iyi çıkarıyor demişti.
Canım açıkçası bu senle ilgili. Ben 2600 kalori alsam bu kilomu korurum bu hesaba göre ama o kadar alınca kilo alıyorum. 1500 alınca vermem lazım ama veremeyiyorum istediğim ivmede. Ama sen bu aldığın kaloriyle çok rahat veriyorsun. Hesap konusuna gelince günlük kalori ihtiyacını yukarıdaki araçlar menüsünden hesaplayabilirsin. Ama zayıflamak için ne kadar alman gerektiğini sen belirliyorsun.
ben de bir formül ekleyeyim dur.
30-35 yaşında bir kadın için günlük kalori hesabı:
İdeal kilo x 25 = Zayıflarsınız
İdeal kilo x 30 = Kilonuzu korursunuz
İdeal kilo x 35 = Kilo almaya başlarsınız
Ama bunlar tabi ki bünyeden bünyeye değişiyor. Muhtemelen senin kas yapın çok iyi ve metabolizman hızlı. 1500 kaloriyle bu kadar kilo vermek gerçekten güzel. Kalorini azaltırsan metabolizman yavaşlayabilir canım.
ideal kilom 62 olsa (boy 172 cm kilo 62 ideal derler ya) 62*25 = 1550 ile zayıflarmışım. oleeeyyy ama yaşım 36
kaslarımdan emin değilim. omuzlarımda hep kulunç vardır kollarımı yukarı kaldırıp nevresim falan takarken bile çok ağrır. karnımda kas yok, olsa mekik çekerken belime yüklenmezdim herhalde o nedenle yapmıyorum. bacaklarımda varsa vardır kas. metabolizmamı da çok yememdir hızlandıran sanırım.
Afiyet olsun, yumurta 75-80, 2 dilim ekmek 100, peynir de ortalama 100 olsa, domates 30, salatalık 18-20, biber 10. Toplam 330 şimdilik sanki. Hani kuruyemişlerin :)))