Saç Rengi ve Saç Boyama maya ile sac akitma

mirayeflal

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
625
148
73
35
Eskişehir
Kizlar sacimi mavi siyaha boyadim iki hfta once burda okudmda mayaylan sac akitma diyr nasl olur blen vrmi?

tatlım onu ben de arastırdım ama sacın yanma ihtimali bile olabilirmiş beyaz sabun kullan derim ben en azından en sağlıklısı o

tatlım onu ben de arastırdım ama sacın yanma ihtimali bile olabilirmiş beyaz sabun kullan derim ben en azından en sağlıklısı o
Canim sen kabartma tozu veya karbonatla karistirmis olmayasin cunku ben okudm sitede filan yani maya sonucta kimyasal degil yedigimizde birsey hamuriclerine sadece biraz kuruluk yaparmis deneyecgm bugun

sonucunu bekliyorum canım
Canim yaptm 3 saat beklettm yikadm haci sakirle filanda yani acikcasi pek bi fark gormedim ben forumda siyahtan acik kumrala cevirdigini diymustm ama haklymssn yani bnce haci sakir daha etkili mayayi yikayinca bi akma olmadi haci sakirle yikafim baya akti ama sacimda herhangi bi renk donusu vs olmadi yaglarla bakim yapip yikadiggmda daha cok akiyor desem yeridir

Canim ben mayanin saclari acicagini hic sanmiyorum ama vitamin c ve karbonatin ise yaradigini duymustum.
Tabi tecrübe etmedim.

Bende bir yakinimin yanlis boya yüzünden koyulasan saclarini actim.
Dogrudan sacimi oriele acmak istemiyorum diyorsan yikama islemi yaparak deniyebilirsin.
sampuan, sac bakim kremi, oxydan ve acici tozu karistirip bununla sacini yikiyorsun. (tabi bu karisima yag ve farkli seyler ekliyenler de var) Bir kac dakika beklemen yeterli.
Istersen gün icerisinde bir kac kez istedigin tonu yakalayastana kadar yikama islemi yapabilirsin.
Yada vaktin ve sabrin varsa bunu günlere yada bir iki haftaya yayarsin.

gerçekten mi canım bu işlemi tek başıma yapabilirmiyim ve saçta kopma yanma vs. oluyor mu

gerçekten mi canım bu işlemi tek başıma yapabilirmiyim ve saçta kopma yanma vs. oluyor mu

benim yazdiklarima istinadanmi bunu yazdin cnm yoksa arkadasin yazdiklarinimi kast ediyorsun?

Eger bizi kast ediyorsan bizde yanma, kopma vs gibi seyler olmadi. Cünkü hep kontrol ettik ve %6 lik oxydan kullandik. Basta dogrudan oriel le actik sonra yikama uyguladik ama 8 saat filan sürdü. Acma/ yikama(renk kirma) ve boya hepsini bir günde yaptik.

Ben sana yikama islemi yapmani öneririm. Her yikamada ortaya cikan tonu net görürsün ona göre karar verirsin. Fazla bekletmenede gerek yok.

Tek basina ztn istedigin kadar becerikli pratik olsanda dogrudan oriele acamasin. Zaten kesinliklede tavsiye etmem. Biz riske girdik hatalarimiz olmadi degil. Ama cok sükür üzerine istedigi kumral tonlarda boyayla boyadiktan sonra cok güzel oldu cok hosuna gitti yakinimin. Sanimsiz vardi. Cahil cesareti. Belki sade yikama yapsaydik daha basarili olabilirdik.

bir arkadasindan yardim almani tavsiye ederim. Her zaman saclarin ucundan yikamaya yada acmaya baslanmasi gerektigini unutmayin. Sac dipleri cok hizli aciliyor.

Kuaförler genelde balyaj, röfle vs gibi seylerden sonra kusurlara kapama yada sacin ana rengini kirmak icin yikama islemi yapiyorlar.

yıkama işlemini tam anlamıyla öğrenebilirmiyim canım açıcı kullanmak istemediğim için merak ettim bu işlemi

yıkama işlemini tam anlamıyla öğrenebilirmiyim canım açıcı kullanmak istemediğim için merak ettim bu işlemi

canim yikama islemini de acici ile yapiyorsun ama bu islemi yaparken aciciyi dogrudan saca sürmediginden ve fazla bekletmediginden daha soft hafif bir acilma oluyor. Saclarin cok yipranmiyor.

Öncelikle acici toz ile oxyidani karistiriyorsun. Bazilari 1:1 oranda yada 2:1 oranda karistiriyor ikisini.
yani 2:1 oranin da karistiricaksan 2 ölcek( örnegin 2 yemek kasigi/ tabi sac uzunluguna göre miktari ayarlarsin) oxydan 1 ölcek acici toz kulaniyorsun. Kullandigin ürünün araskinda nasil karistirilmasi gerektigi yaziyordur. Daha sonra icine sampuan ve sac bakim kremi ve sicak su ekliyorsun.

Bu karisimi kuru saclarina sac uclarindan baslayip masaj yaparak yediriyorsun ve yavas yavas diplere dogru ilerliyorsun. Aman ha sakin tepeden basliyim deme. Bu cok önemli! Cünkü sac dipleri hasas oldugundan daha cabuk aciliyor. Eger diplerden isleme baslarsan hem tepen uclara oranla cok acik olur, hem kafa derin icin zararli olur ve ayrica sacinda lekelenmeler olabilirmis.

%6 lik yani 20 volumluk oxydan kullanirsan saclarin daha az yipranir.
Ne kadar düsük volumluk oxydan kulanirsan okadar gec acilir.
Zaten yikama islemi icin kesinlikle ama kesinlikle %12 önerilmiyor.
Hata boyanmamis saclari %3 ile bile acabilicegimi söylemisti kuaför.

Her neyse ben su anda internete buldugum gramajli bir tarif veriyorum sana.
Burda da 1:1 oranda vermisler karisimi.

30 gram acici toz
30 gram oxydan
60 ml sicak su
5 ml sampuan

birdahaki yikamamda bende bu tarifi kulanmayi düsünüyorum.
Biz yakinimin sacini dogrudan oriele acmis üstüne sac diperini kirmak ve
esitligi yakalayabilmek icin yikama islemi yaptik. Haliyle islak saca uyguladik bu yüzden karisimin icinde sicak su yoktu. Ama sac bakim kremi eklerim cünkü cogu ekliyor hata yag filanda koyan varmis ama yag eklenince nasil olur bilemiyorum.

Biraz uzun oldu ama umarim yardimci olmustur kolay gelsin. Eger karar verirsen ve uygularsan sonucu paylasirsan sevinirim :)

Canim bu arada eklemeyi unutum her nekadar yikama islemi acici ile yapilsada acicinin yerini tam olarak tutmuyor eger saclarini 3 tondan daha fazla acmak istersen.
Ben sade yikama islemi yapmadigimdan tam olarak bilemiyorum bunu. Ama zaman ayirman gerek bu kesin.

Bir günde sade 3 yikama islemi yapmayi öneriyorlar. Mesela yikarsan 5 dakka yada biraz daha fazla bekletip tonuna göre bakarsin yikarsin kurutursun. Hosuna gitmese yada yeterince acik bulmasan yine yaparsin bu karisimi.
Ilerleyen günlerde devam edersin yeterince acik oldugunda istedigin tona boyayip üstüne cila atarsin.

Oxydan kullanmayi dusunmuyorm sacm yeni toparlamisken cnm peki beyaz sabun ve yag bakikyla devam etsem tam olarak ne kadar surede akar su siyah boya

benim saçlarım şuan kumral koyu sarı gibi bişey sarışın olmak istiyorum da mutlaka uygulicam bu yontemi çok sağol canım okuduguma göre saçı oriel gibi yıpratcagnı sanmıyorum.15 tatilden sonra yapmayı dusunuyorum

kolay gelsin cnm sonucu paylasirsin umarim istedigin gibi olur. yanliz yapma bir arkadasindan yardim al ve fazla bekletmeyin zaten saclarin aciksa isin daha kolay.

Merhaba. Ben de bu forumdan okuyup maya ile boya akitma islemini denedim. Saclarimi kendi renginden actirarak acik kumral bakir karamel yaptirdim. Kuaforum farkli bir sehirde oldugu icin dip boyasi icin verdigi numaralari uyguladim. Yalniz fazla bekletmis oldugum icin sanirim mevcutrenginden cok koyu oldu. Kuafore gitsem yipranir diye baya arastirdim. Cunki daha once fazlasiyla sacimi ve parami kaptirdigim icin yogurdu ufleyerek yiyorum.
Az once yas maya ve cok cok az suyu karistirip krem kivaminda bir karisim yaptim. Sacima bakim yapar gibi komple surdum. Ve 2 saat sonra yikadim. Asiri bir akma durumu yok. Bahsedildigi gibi tonlarca acilmadi. Ama yarim ton kadarbir acilma var. ama bu da mayadan mi yoksa boyadan sonraki 4. Yikama oldugundan mi bilmiyorum. Hafta ici tekrar deneyecegim. Yalniz iyi bir bakim oldugunu kesinlikle soyleyebilirim. Saclarim piril piril oldu ve kiriklarim daha az gorunur hale geldi. Diger yontemleri de yaptiktan sonra burda sonucu yazacagim.

Ben 3-4kez yaptim baya akitmisti rengini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…