Poğaçalar Mayasız Baton Poğaça (Resimli)

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.942
33
683
Nefis,kıymalı baton..
Vaktinizi almaz,kısa sürede servise hazırdır mayasız olduğu için çok pratik.
Annemin de çok önceden sık sık yaptığı bir poğaça..
güncel hali yeturdan..
tavsiye ediyorum,istediğiniz harc ile deneyebilirsiniz..
kıyır kıyır oluyor..

2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
tuz
un
harc:ben kıyma soğan ve salça kullandım

hamuru kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz.
2 eşit bezeye ayırıyoruz.
her bezeyi merdane ile dikdörtgen açıyoruz. un kullanmayın rahat açılıyor.
orta kısmına iç harcı koyup iki kenarı ortada buluşturup katlıyoruz. kenarlarınada aynı işlemi uygulayıp yavaşça yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ters çevirip koyuyoruz.
diğer bezeyide aynı şekilde açıp aynı işlemi uyguluyoruz. 2 tane büyük batonumuz oluyor. eğer 1 tek baton yapmak isterseniz yarım ölçü hazırlayın...
üzerine yumurta sarısı sürüp bol susam ekip önceden ısıtılmış fırına verip kızarıncaya dek pişiriyoruz.
soğuyunca dilim dilim kesip servis yapıyoruz.
afiyet olsun

of of Libyana sen bize kilo aldırmaya niyetlisin anlaşılan bu tarifini de not ettim canıııım ellerine sağlık a.s.

canım ya sana bi şey söyliyim bilgisayarımda senin yemek tariflerin için klasör bile açtım,ama kiloları napcaz bilmem kaydirigubbakcemile5

canım ya sana bi şey söyliyim bilgisayarımda senin yemek tariflerin için klasör bile açtım,ama kiloları napcaz bilmem kaydirigubbakcemile5

kaydirigubbakcemile3 Allah iyiliğini versin e mi redim ligt ımkaydirigubbakcemile3
aslında kilolar için de bir plates ve sağlıklı yaşam merkezi açmayı düşünüyorum ne dersin-tatlicadiarzu- turkbayragi
bir ye bir zıpla sloganıyla:sm_cool:

ayyyyyy harika gorunuyo tadida oyledir eminimcokacimcoook,,,,,,,,eline saglik canim,ellerin dert gormesinopuyorumnanaktan

Harika görünüyorrr.Ellerine kollarına sağlıkk.Mutlaka denicem :) ayy bir dilim versene hehe :)payıma düşüyorsa tabi :roflol:ne yüzsüzüm yaa

canım merak ettimde kaç kişil acaba bu ölçüler ?

Aşuk oldum ben bu poğaçaya delikafadulden :asigim:
Ellerine sağlık bitanem harikasın yine opuyorumnanaktan

Aşuk oldum ben bu poğaçaya delikafadulden :asigim:
Ellerine sağlık bitanem harikasın yine opuyorumnanaktan

:kedi:
Udandım :kedi:
Şeniz Şeniz Şeniz
çok teşekkür ederim gülüm ,demek bana değil poğaçaya aşık oldun hee:dilcikar:
dit tüstüm..mafoldumben

:)
denemeni tavsiye ederim,ama bak laf olsun diye değil cidden tavsiye ediyorum Turuncum,
hem basit hem nasıl leziz var yayerimseniben

Kıyamam ilk aşkum sensin kaydirigubbakcemile3 Şeniz
Mutlaka deneyeceğim tatlım amaaaaa yeni evime gittiğim zaman delikafadulden
Bu demek oluyokiiii tayinimiz çıktı veeee gidiyoruz sonunda izmiteee delikafadulden
1 aya ordayım Alahın izniyle :Saruboceq:
zemuszemus

:1shok::1shok::1shok:
Ya inanmıyorum batonları yapmasaydım bu haberi alamayacaktım öyle mi:mymeka::tomato:
Hey gidi baton larım hey gelin sizi bir öpeyim en şapurundanŞeniz
Gözünüz aydın gülüm,Rabbim yar ve yardımcınız oldum çok sevindim koyu bir izmit li olarak
tamam tamam sen yapma ben sana yapar getiririm eylülde -tatlicadiarzu-
hadi şimdi git Semenhtaa:roflol:

Olurmu yaf söyleyecektim tabiki ama pazartesiye bi imza daha kaldı oda atılsın tamamen kesinleşsin haberini öyle verecektim Şeniz
Ama senin batonlarıda görünce dayanamadım onlar aşkuna söliyim dedim kaydirigubbakcemile3
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim bitanem Allah razı olsun opuyorumnanaktan
Şimdikte gidiyom
kaydirigubbakcemile3

Harika görünüyorrr.Ellerine kollarına sağlıkk.Mutlaka denicem :) ayy bir dilim versene hehe :)payıma düşüyorsa tabi :roflol:ne yüzsüzüm yaa

canım merak ettimde kaç kişil acaba bu ölçüler ?

:1ninca:iyiki bişi sordukk cevabı gelmedi herneyse sormam kabahatti:1ninca:

:1ninca:iyiki bişi sordukk cevabı gelmedi herneyse sormam kabahatti:1ninca:

Çok pardon ben önceki mesajı görmedim kimafoldumben
Yorumlara tek tek cevap vermeye çalışıyorum,kasti değildi,belirtmek isterim gülüm..
Ne demek kabahat olur mu dilediğiniz kadar sorun seve seve cevap veririm...

Bu malzemeler ile iki baton yapıyorum benbir batondan yaklaşık 10 dilim çıkarıyorum yani toplamda yirmi dilim diyebiliriz...
yerimseniben

5 dilim vereyim barışalımopuyorumnanaktan

canım çok güzel gözüküyor eminim tadıda çok güzeldir,en kısa zamanda deniycem tarif için saol

:kedi::asigim:sAĞOLASIN CAnım cevabın için.Sende kusuruma bakma :asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…