mayasız yumuşak poğaça tarifi arıyorum . yardımedebilirmisiniz?

magic29

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2011
98
1
48
Amasya
merhaba arkadaşlar
çalışan bir bayanım ve çabuk acil misafir menülerine ihtiyacım var. özelliklede mayasızolmak şartıyla ( bekleme açısından ) :))

kabartmatozu, karbonat kullanarak yumuşak bir poğaça tarifi arıyorum. netten bulduklarımı deniyorum .ama kabartma tozunun vermiş olduğu kurabıye sertliği oluyor. biraz daha yumuşak istiyorum ben . elinizde öyle bir tarif varmı acaba?

merhaba arkadaşlar
çalışan bir bayanım ve çabuk acil misafir menülerine ihtiyacım var. özelliklede mayasızolmak şartıyla ( bekleme açısından ) :))

kabartmatozu, karbonat kullanarak yumuşak bir poğaça tarifi arıyorum. netten bulduklarımı deniyorum .ama kabartma tozunun vermiş olduğu kurabıye sertliği oluyor. biraz daha yumuşak istiyorum ben . elinizde öyle bir tarif varmı acaba?

Allah razı olsun ne güzel oldu bu başlığı açtığın:)) Bende aynı dertten muzdaripim.Umarım birileri yardımcı olur:)

allah sendende razı olsun canım . inşallah tarif verebilecek arkadaşlar çıkar . yoksa her hafta bir tarif deniyorum ( netten buldugum kadarıyla ) ama hala begenemedim . güzel tarif oluyor ama kurabıye sertlıği oluyor :( istediğim yumuşak olması.

ben vereyim 1 tarif,bu poğaçaya bayılıyorum.kurabiye gibi sert olmuyor,mayalı kadarda yumuşak olmuyor.
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4 bardak un koyuyorum,az geliyor ekleme yapıyorum yoğurdukça.ama yumuşak bir hamur oluyor.
içine peynir,dereotu karışımı koyup üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.180derecede pişiriyoruz.üzeri kızarana kadar.

Son düzenleme:
ben vereyim 1 tarif,bu poğaçaya bayılıyorum.kurabiye gibi sert olmuyor,mayalı kadarda yumuşak olmuyor.
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4 bardak un koyuyorum,az geliyor ekleme yapıyorum yoğurdukça.
içine peynir,dereotu karışımı koyup üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.180derecede pişiriyoruz.üzeri kızarana kadar.

Teşekkürler canım yazdım:)

benim yaptığım bir puğaça var yiyenler beğeniyor.
1bardak yogurt
125gram tereyag
1çaybardağı sıvı yag
kabartma tozu bir paket
tuz
aldıgı kadar un çok katı bir hamur olmasın
içine beyaz peynir dereotu 1yumurtanın akını peynirin içine sarısını hamurun yüzüne sür
175 derecede pişir

benim yaptığım bir puğaça var yiyenler beğeniyor.
1bardak yogurt
125gram tereyag
1çaybardağı sıvı yag
kabartma tozu bir paket
tuz
aldıgı kadar un çok katı bir hamur olmasın
içine beyaz peynir dereotu 1yumurtanın akını peynirin içine sarısını hamurun yüzüne sür
175 derecede pişir

saol canım denicem mutlaka... yumuşak oluyormu peki. yani mayayla yapılan kadar beklemiyorum tabi ama en azından kurabiye gibide olmasını ,stemiyorum:1:

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4 bardak un koyuyorum,az geliyor ekleme yapıyorum yoğurdukça.ama yumuşak bir hamur oluyor.

canım bu poğaçanın hamur kıvamı yine kulakmemesi kıvamı mı? yoksa daha yumuşakmı tutalım?

canım ben kendi poğaça tarfimi vereyim ama ben göz kararı yapıyorum.

1,5 yumurta, (2 yumurtadan birinin sarısını ayırıyorum üstü için, beyazı ziyan olmasın diye diğer 1 yumurtayla hamura katıyorum)
un,
yarım paket eritilmiş margarin,
bi tutam tuz,
bir tutam şeker,
1paket kabartma tozu,
süt ya da yoğurt kafama göre (tahminen 1 bardak)
peynir (ama içine değil bildiğin hamura katılacak)

bunların hepsini yoğuruyorum. 10dk civarı yoğuruyorum. o sırada fırınımı açmış oluyorum ancak ısınır. çok cıvık değil ama sert bir hamur da değil. minik toplar yapıp 180 derecede pişiriyorum.

aynı hamuru peniri hamuru yerine içine katarak denemedim. deneyen olursa yazabilir. böyle çok pratik. hazırlaması 10-15dk.

yukarıda tarif ettiğim poğaça ilk piştiğinde yumuşak, ama bir-iki saat tepside bırakırsanız sertleşir. bekleyecekse eğer kapaklı bir kaba alın muhakkak ılımasına yakın. pişer pişmez alırsanız terler. pişince biraz fırında kalsın 10dk falan. sonra tepsiyi kenara alın 5dk falan. sonra hemen kapaklı bir kaba alıp, kapağını kapatın sıkıca.

canım ben kendi poğaça tarfimi vereyim ama ben göz kararı yapıyorum.

1,5 yumurta, (2 yumurtadan birinin sarısını ayırıyorum üstü için, beyazı ziyan olmasın diye diğer 1 yumurtayla hamura katıyorum)
un,
yarım paket eritilmiş margarin,
bi tutam tuz,
bir tutam şeker,
1paket kabartma tozu,
süt ya da yoğurt kafama göre (tahminen 1 bardak)
peynir (ama içine değil bildiğin hamura katılacak)

bunların hepsini yoğuruyorum. 10dk civarı yoğuruyorum. o sırada fırınımı açmış oluyorum ancak ısınır. çok cıvık değil ama sert bir hamur da değil. minik toplar yapıp 180 derecede pişiriyorum.

aynı hamuru peniri hamuru yerine içine katarak denemedim. deneyen olursa yazabilir. böyle çok pratik. hazırlaması 10-15dk.

hemen not alıyorum.çook sağol canım peki margarini ocakta eriticez değilmi ? yani yumuşamış margarin değil .. birde yoğurt süt arasında bir fark oluyormu. sütle hiç yapmadım hep yoğurtla yapıyorum acaba daha yumuşak yaparmı?

nilüfer hanımın size yazdığı tarifi yaptım güzel oldu .hemde çok pratik:)))))hamuru çok sert olmasın elinize yapışsın.ben duada ettim fırına atarken oldu vallla!pek olmazdıda.birde hamarat ablanın sitesinden şipşak tatlısını öneriyorum.kolay ve güzel.arzuya göre içine biraz haşhaş atılabilir.sevgiler çalışan bayan.

nilüfer hanımın size yazdığı tarifi yaptım güzel oldu .hemde çok pratik:)))))hamuru çok sert olmasın elinize yapışsın.ben duada ettim fırına atarken oldu vallla!pek olmazdıda.birde hamarat ablanın sitesinden şipşak tatlısını öneriyorum.kolay ve güzel.arzuya göre içine biraz haşhaş atılabilir.sevgiler çalışan bayan.

çook tskler canım tavsiye ettiğin tatlı içinde ayrıca tsk ederim çok güzel görünüyor.
bendende bir çabuk tarif gelsin ozaman :)

- DİLEK MUTFAKTA: ELMALI RULO-porselen demlik çay saati etkinliği- 46-

her zaman yapıyorum . tepsi ölçüsü midi boy.

sevgiler

yazdıgınız tariflerin bir kaçını denedim. çok tsk ederim.
bende dün tam istediğim gibi bir tarif yapmayı başardım :) paylaşayım dedim.
bir siteden bulmustum baya önce ama denememiştim. gr la olduğu için. ortalama olark düşünerek yanındaki su bardağı ölçüleriyle yaptım. okadar yumuşak güzel olduki inanın bitti öglenden sonraya kalmadı. nerdeyse mayalı oldu. yani tartınız varsa gr la yoksa subardagı ölçüleriyle deneyin mutlaka.

peynirli poğaça

150 gram yogurt yarım su bardagından biraz fazla 1 parmak kadar
100 gram süt yarım su bardagı
75 gram siviyag yarım su bardagından çok az eksık
1 paket kabartma
aldigi kadar un 3 sb. yumuşak bir hamur olacak kulakmemesi kıvamında ama biraz elinize yapışabilcek gibi bir hamurdu.
180 derecede pişirdim . yumurta sarısı sürerek

Bence vakit bulduğunuzda şöyle yumuşacık bir mayalı pofuduk poaça pişirin,güzelce birkaç kat poşete sarıp buzluğa atın,sonra misafir gelince çıkarır 5dakika fırınlarsınız.bu daha pratik ve yumuşak olmaz mı?aynı şekilde kekim de var buzlukta,güzel paketleyince buzluk kokusu olmuyor,önce buzdolabı poşetine,sonra saklama kabına koydum.piyangodan çıkan misafirler için süper oluyor,evde malzemem var mı,vaktim var mı diye düşünmüyorsun.isteyene mayalı pofuduk poaça tarifini de yazarım

magic29 verdiginiz tarifi az once denedim ve cok lezzetli,yumusacik oldu. Bundan sonra bu pogaca tarifini hep uygulayacagim.Verdiginiz tarif icin cok cok tesekkur ederim:16:

Back
X