Maydonozlarınız haftalarca sararmasın

amanxixn

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2007
71
2
286
Diğer
Bir yerde okumuştum ve daha sonra denedim hayretle onayladım
Maydonozu demetiyle kağıt peçeteye veya kağıt havluya sarıp cam kavanozda ağzı kapalı bir şekilde saklarsanız tek yaprağı bile sararmadan haftalarca yemyeşil tutabiliyorsunuz.(Bu arada kavanozu buzdolabında muhafaza etmelisiniz)

Süper yaaa teşekkürler paylaşımın için.Her hafta 1 demet maydonoz alıp yarısından fazlasını çöpe atıyorum sarardıgı için.Dmetleride küçük yapmıyorlar ki canım:1closedeyes:

Bende onu merak ettim..Maydonozları yıkayabilirmiyiz..
Yani yıkayıp kurumasını beklesek sonra koysak gene olurmu??

bazen bende kağıt havluya sarıp buzdolabı poşetine koyup atıyorum buzdolabına hiç birşey olmuyor ..

bu da iyi bi yontem hic duymamistim...bende maydanozu yikadiktan sonra difrize atarim...lazim oldugunda cikarip avucunuzla ufalamaniz yeter....dagiliyo hemen buzlu oldugu icin....ama isterseniz dograyipta koyabilirsiniz difrize..........

ben maydanozu aldığım gibi yıkıyorum sonra hepsini küçük küçük doğruyup küçük poşetlere bir avuç bir avuç koyup derin dondurucuya atıyorum.sonrada lazım oldukça çıkarıp kullanıyorum.

Bende maydanozu bütün olarak aldığım gibi sirkeli suda bekletiyorum sonra duruluyorum süzgeçte süzülmeye bırakıyorum. Sap kısımlarını (bir maydanoz dalıyla bağlıyorum) sadece kesip ayırıyorum buzdolabı poşetine koyup difrize atıyorum. Çorba yapacağım zaman kaynayan suya bu sapları da katıyorum çorba çok lezzetli oluyor... (Piştikten sonra o sapları içinden çıkarıyorum)...

cokacimcoook

Annem baya zamandır uygular bu yöntemi sadece maydonoz değil tüm yeşillikleri kağıtlara sarar görüntü olarak benim hoşuma gitmiyor ama cidden daha uzun dayanıyor ama üzerine ne olduğunu yazmayı unutmayın yoksa tek tek tüm kağıtları açmak zorunda kalabilirsiniz

bir arada kavanozlara su koyup vazoda çiçek bekletir gibi tutuyordu yeşillikleri, sonra tezgah üzerinde hoş durmuyor diye vazgeçti

Son düzenleyen: Moderatör:
Maydanozlar sararmasın diye arkadaşta yazmış, aynı olmakla birlikte az bir fark var benimkinde.
Maydanozları sirkeli suda bekletip durulayıp kuruttuktan sonra ismini yazamayacağım kaplar vardır yaaa Tupp...... geniş olanının altına bir havlu selpak yayıyorum, saplarından ayrılmış maydanozları oturtuyorum üzerine tekrar havlu selpakla kapatıyorum arada kalacak maydanoz, o saklama kabının kapağını havasını çıkararak kapatıyorum. Buzdolabının alt kısmında. İnanırmısınız 1 ay dahi gidiyor...

kaydirigubbakcemile5

paylaşımın için teşekkürler. aldığım demet maydonozun hemen hemen tamamı çöpe gidiyordu. deneyeceğim bakalom . sağol

maydonoz buzlukta guzel olmuyor
yemege yada neye katılacaksa tat yok koku yok sadece goruntu var
ben maydonozu alınca sap kısmını demetını bozmadan kesıyorum
kupa bardaklara su koyup ıcıne koyuyorum
en az 15 gun taze maydonoz kullanıyorum suyun ıcınde daha da dırılesıyor
tavsıye ederım

Bende deneyeceğim fakat aklıma birşey takıldı açıkta pörsümezmi? yada sararma olmuyormu?

kaydirigubbakcemile3

Bende deneyeceğim fakat aklıma birşey takıldı açıkta pörsümezmi? yada sararma olmuyormu?

kaydirigubbakcemile3

yok terlıkcım olmuyor
zaten bıtkıler toprrak olmadan suda yetısebılıyor bılırsın
hatta daha dırı oluyor sararmıyorda

yok terlıkcım olmuyor
zaten bıtkıler toprrak olmadan suda yetısebılıyor bılırsın
hatta daha dırı oluyor sararmıyorda

Maydanoz aldığımda bende öyle kullanacağım...
Paylaşımın için teşekkürler...
Hayırlı Ramazanlar... Sofranızdan bereket eksik olmasın canım...

a.s.

ben eksık yazmısım terlık canım denersen buzdolabına koyacaksın
o zman bısey olmaz tabıkı yyeterınce yer varsa :)

cam kavanoza koymuyorum ama bende ayıkladıktan sonra ya peçeteye yada kağıda sarıp saklama kabına koyuyorum uzun süre kalıyor gerçekten.diğer sebze ve bazı meyvelerede uyguluyorum,nemi aldığı için daha uzun süre dayanıyorlar :teytey:

Bende benzer bir yöntem uyguluyorum. Maydonoz dahil yüm yeşillikleri yıkayıp temizliyorum ve iyice kuruduktan sonra dondurma kaplarını bilirsiniz, içine havlu peçetelerle muhafaza ediyorum en az 2-3 hafta hiç bir şey olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…