- 30 Mayıs 2013
- 3.295
- 4.558
- 448
- 41
Merhaba canım. Ben Din Kültürü öğretmeniyim, eşimde öyle. Ben de başta bir iki gün tutup kendimi denerim diye düşünüyordum ama eşim kesinlikle izin vermem dedi. Çünkü Allah bir sakıncası var ki, hamile kadınlara ve emziren anneler orucu tutmama ruhsatı (izni) vermiş dedi. Allah bu izni boşuna vermedi dedi. Sen can taşıyorsun, Allah'ın sana verdiği bir emaneti taşıyorsun ona en iyi şekilde bakman gerekiyor dedi. Düşününce eşime hak verdim. Ve zaten şuan bulantılarla başım dertte, istesem de tutamayacağımı anladım.
Kendini boşuna üzme canım, zira bu bizlere Mevla'nın verdiği bir lütuf. Daha sonra kaza edersin inşa Allah canım. Ama acizane tavsiyem oruç tutamasan da yine de ramazanı boşa geçirme. Ben bebeğim için hatim ve meal başlamayı düşünüyorum. Ve tefsir okumayı. Sonra Kaza ve nafile namazlarla bu güzel emaneti manevi olarak hayata en güzel şekilde hazırlamak istiyorum Rabbim nasip ederse inşa Allah!..
canim cok tesekur ederim cevabin icin Allahin izniyle bende basladim simdiden hatime ama ne bileyim kendimi cok sukur iyi hissettigim icin oruc tutmasam sanki sucluymusum gibi hissediyorum..
Allah razi olsun hepinizden simdi icim birazcik olsun rahatladi :)