Mayıs anneleri egzersiz yapalım mı : )

• Konu Sahibi Konu Sahibi Aihal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Aihal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2013
244
17
38
İzmir
Kızlar biliyorsunuz yürüyüş, nefes, kegel gibi çeşitli egzersizler var. Ben düzenli yürüyüş yapıyordum faydasını da gördüm, bir haftadır boşladım tekrar başlamak istiyorum. Buraya yazarsam belki diğerlerine de başlayabilirim belki, bana katılmak isteyenler olursa çoook sevinirim. Birbirimizi motive ederiz. Yarın hemen başlıyorum tekrar inşallah.........

Ben varım canım eskiden düzenli spor yapardım hamilelik le beraber bıraktım pilates fitness i hergün olmasa bile haftada 3-4 gün birseyler yapmalıyım Leslie yapmayı planlıyorum belki hamile pilatesi de eklerim programima

çok sevindim yalnız olmadığıma. ben bugün yarım saat yürüdüm, akşam da gebelik egzersizlerim var kitabımda, onları yapmayı planlıyorum.

Bu sabah yediğim cıs lı mamalar umarım fazla kilo yapmaz
4-5 ilim Kaymaklı kızarmış ekmek ve çay
3-4 tane muz
2 dilim kek
Biraz kuruyemiş
2 mandalina
2 salatalık
Kocacim gelince de onunla 1-2 kase mercimek çorbası içeceği
Yedikleri saatini pek bilmiyorum 2-3 saatte bir yedim birseyler bunlar total bugün muz a abanmisim :)

ben dün akşam bir saat yürüdüm bugün yine yürüdüm. diğer egzersizleri yapamadım. abuk sabuk şeyler yedim hep ondan yazamıyorum :)

kızlar kaçkilo aldınız peki?? ben ilk gebeliğimde günde 5 km yürürdüm ama doktorum çok kızardı o kadar yürüyüş çok fazla yarım saatten fazla yürüme çocuğun zayıf olur derdi. bende ne alaka diye inanmazdım. ev hanımları neden daha kilolu çocuk doğururyor çalışan annelere göre dedi çünkü bol bol dinleniyorlar dinlenmek çocuğa kilo aldırır demişti. cidden kızım çok zayıf doğdu 2-3 hafta geriden geliyordu gelişimi.
bu doktorumda günde 30 dakkadan fazla yürüyüşü önermiyor bende öyle yapmaya çalışıyorum bol bol dinleniyorum bu çocuğumun gelişimi haftasına göre maşallahh o yüzden egzersizi kafanıza göre yapmayın bazen zararı olabiliyor.

bana aile hekimliğimin verdiği bir broşür var orada yazıyor açık havada en az bir saat yürüyüş diye ona göre yapıyorum.
3,5 kilo aldım; bebeğimin gelişimi şu an tam gününde çok şükür, bir dahaki kontrolde sorun olursa ayarlarız ona göre artık. şimdi yürüyünce çok iyi hissediyorum kendimi.. uyarın için çok teşekkür ederim @Ariel

kızlar kaçkilo aldınız peki?? ben ilk gebeliğimde günde 5 km yürürdüm ama doktorum çok kızardı o kadar yürüyüş çok fazla yarım saatten fazla yürüme çocuğun zayıf olur derdi. bende ne alaka diye inanmazdım. ev hanımları neden daha kilolu çocuk doğururyor çalışan annelere göre dedi çünkü bol bol dinleniyorlar dinlenmek çocuğa kilo aldırır demişti. cidden kızım çok zayıf doğdu 2-3 hafta geriden geliyordu gelişimi.
bu doktorumda günde 30 dakkadan fazla yürüyüşü önermiyor bende öyle yapmaya çalışıyorum bol bol dinleniyorum bu çocuğumun gelişimi haftasına göre maşallahh o yüzden egzersizi kafanıza göre yapmayın bazen zararı olabiliyor.

canım ben 1 kg aldım henüz ama çok zayıf biri sayılmam o yüzden abur cubur bebeğe ve bana faydası olmayan kilo yapacak şeylerden uzak durmam gerekiyor, en azından bundan sonra ayda 2 kg almalıyım son aylarda belki 3....öğretmenim işim gereği hep ayaktayım sporu çok seviyorum ama hamilelikten beri çok üşeniyorum yorgun oluyorum düzensiz yürüyüşler yapıyorum ama pilatese yazılmak istiyorum haftada 3 gün eskiden pilates yapardım altyapım var şuan araştırma aşamasındayım

ben yürüdüm bugün yine açık havada. nefes nefese kalmamaya dikkat ediyorum. yavaş yavaş yürüyorum.

Bende istiyorum yürümekkk :3:

Yürürken ağrım oluyor. Çok hafif ama genede korkutuyor beni. Bi de yürüdükçe göbeğim aşağı iniyormuş hissine kapılıyorum. Bu duruma aşırı pimpiriklenmemi denir?:17:

Sizinde oluyor bu hafif ağrılar?

Bende istiyorum yürümekkk :3:

Yürürken ağrım oluyor. Çok hafif ama genede korkutuyor beni. Bi de yürüdükçe göbeğim aşağı iniyormuş hissine kapılıyorum. Bu duruma aşırı pimpiriklenmemi denir?:17:

Sizinde oluyor bu hafif ağrılar?

bende böyle ağrılar olmuyor, doktoruna sor istersen başlamadan önce.

bende işim gereği sürekli oturduğum için 14. haftamdan itibaren egzersiz yapmaya başladım psikolojik olarak kendimi daha iyi hissetmemi sağlıyor ama sizin gibi yürüyüş yapamıyorum işten geç çıkıyorum akşamları da soğuk oluyor yürüyemiyorum bu nedenle basen bölgemden çok kilo aldım çatlaklarım arttı :50: uffff

ben grip oldum en son dün yürüyebildim, dinleniyorum evde. iyileşince başlayacağım tekrar.

Aihal geçmiş olsun ben çok useniyorum egzersiz yapmaya

çok teşekkür ederim. bazen ben de üşeniyorum ama başlayana kadar, başlayınca gerisi geliyor. müzik dinliyorum yürürken öyle daha eğlenceli oluyor.

Izin günlerimde biryere gideceğim zaman yürümeyi tercih ediyorum veya sırf yürüyebilmek için bahane ediyorum ama izin günlerinde çalıştığım günler eve zor atıyorum kendimi

ben biraz ara vermiştim şubat tatilinde ara ara yürüdüm her gün değil, ama yürüdüm yine. bugün ve dün yine çıktım yürüdüm, yürümeyince hantallaşıyorum sanki.

Artık yürüyüş yapınca aksama karnım ağrıyor 😞

doktoruna sordun mu?

Aslında sadece yürüyünce değil yorulunca ağrıyor mesela bugün temizlik yaptım evde suan yürüyemiyorum😟 3 hafta önce kasık agrim oluyor deyince progestana baslatmisti tekrar dinlen demişti eğer dinlenince de gecmezse erken doğum olasılığını dusundurur bize demişti

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X