mayıs annişleri kiloları söyleyin bakimmmm

murgiz

kuşum ardam
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2007
3.601
5
116
Diyarbakır
:teselli::mymeka:kızlar evet mayıs anneleri farkındayız :oklava:
hepimiz fazla kilo aldık:sm_confused:
kabul edelim bundan sonra kilo kontrolümüzü bu sayfadan yapalım ve geri kalan zamanınmızde aşırı kilo almayarak geçirmeye davet ediyorum sizi kızlar
ne dersiniz:içelim:

ilk yazıda benden olsun kızlar şimdiye kadar toplam 12.5 kilo aldım:(
ama işin iyi taafı son bir ay dikkt ettim 1.5 kilo aLIMIYLA tamamladım
nemi yaptım ekmeği azalttım çok az ekmek yiyom bazen kepekli yulaflı bazende beyaz ama az
günde 4-5 litre su içiyom
zaten tatlıyla aram yok çok şükür(ama bazen kriz geliyo hamişken)
kahvaltımdan kuruyemişiminden meyvemden eksik kalmayarak yaptığım yemekleri az ekmekle yiyom kızlar
demekki dikkat edilse ayda 2 kilo ile atlatmak mümkünmüş çok geç farkettim bunu şimdiye kadar dikkat etmedim bundan sonra edeyim diyom
şuan 64.5 um amacım 70 i geçmeden doğurmak

ilk yazıda benden olsun kızlar şimdiye kadar toplam 12.5 kilo aldım:(
ama işin iyi taafı son bir ay dikkt ettim 1.5 kilo aLIMIYLA tamamladım
nemi yaptım ekmeği azalttım çok az ekmek yiyom bazen kepekli yulaflı bazende beyaz ama az
günde 4-5 litre su içiyom
zaten tatlıyla aram yok çok şükür(ama bazen kriz geliyo hamişken)
kahvaltımdan kuruyemişiminden meyvemden eksik kalmayarak yaptığım yemekleri az ekmekle yiyom kızlar
demekki dikkat edilse ayda 2 kilo ile atlatmak mümkünmüş çok geç farkettim bunu şimdiye kadar dikkat etmedim bundan sonra edeyim diyom
şuan 64.5 um amacım 70 i geçmeden doğurmak

sen yine iyimişsin murgiz kardeş...58 kiloyla hamile kaldım 30+4 haftada 14 kilo almış bulunuyorum ve şu anda 72 kiloyum...daha dün 71 kiloydum nasıl oldu anlamadım...iki hafta önce de 70 kiloydum...ne olacak benim halim ekmeği kesemiyorum. Reflü var bende ekmek yemeyince boğazımdaki asitten kurtulamıyorum. suyu da azalttım bir lt bile içemiyorum artık..boğazım kuruyor, ateş basıyor kalkıp bir bardak su almıyorum..o kadar hantallaştım ki... daha da 8 hafta var ne yapacağız yahuuu

geçen ayki kontrolümde 11 kiloydu toplam aldığım kilo bu hafta kontrolümde dananın kuyruğu kopacak artık .)) şimdiki kilomu söylemeyim korkarsınız .)) zaten kilolu hamile kaldım.suyuda 1,5 lt ancak içiyorum işyerinde zor oluyo wc gitmek,evde rahatım klozet iyi oluyor.su içmek pek işime gelmiyo anlıcanız....mesela bugün öğel işyerinde ıspanaka vardı dün akşam evde de yemiştim az istedim aşçı yok yokkkk ısnanak ye diyo bana .))) az yedim makarna yedim....günde 1 tane oğlumun dediği gibi çiko(çikolata) götürüyorummm :)

26. haftanın başında toplam 11 kilo almıştım.. Hamile kaldığımda 49 kiloydum..Kızlar sizden farklı olarak ben, 28. hafta başında yaşadığım strese bağlı olarak 2 kilo vermiş durumdayım..Gecen haftaki kontrolümde bebeğin 1250 gr olduğunu öğrendim, o yüzden kilo vermiş olmamın pek önemi yok şükürler olsun.. Ama halen iştahım yok birşey yiyemiyorum sadece su ile yaşıyorum desem yeridir..Akşam biraz yemek yedim zorla yediğim içinde gidip çıkardım :(( Doktora söyledim vitamine başlamamı önerdi bakalım bugün itibariyle Megadyn isimli bir vitamin varmış ona başladım umarım işe yarar..

kızlar kabul edelm naze dışında hepimiz uçmuşuz ya
n,isan annelerinin bu bölümüne baktım kızlar maaşlh hepsi 9-10 kilo falan almışlar
bizim daha kilo alacağımız zaman yeni başlıyo üstelik ya
o yüzden ridacım yasemincim lütfen su içelimmmmmmmmmm günde en az 3 lt su içmemiz lazım
zaten ben çatlıyomda belki etkisi olur onada

sen yine iyimişsin murgiz kardeş...58 kiloyla hamile kaldım 30+4 haftada 14 kilo almış bulunuyorum ve şu anda 72 kiloyum...daha dün 71 kiloydum nasıl oldu anlamadım...iki hafta önce de 70 kiloydum...ne olacak benim halim ekmeği kesemiyorum. Reflü var bende ekmek yemeyince boğazımdaki asitten kurtulamıyorum. suyu da azalttım bir lt bile içemiyorum artık..boğazım kuruyor, ateş basıyor kalkıp bir bardak su almıyorum..o kadar hantallaştım ki... daha da 8 hafta var ne yapacağız yahuuu

ridacım canım ikimizin gebelik günleri hemen hemen aynnı buarada
ridacım ya bendede reflü oluyo ya çok kötü bişiy ya bazen saatler önce yediğim şeylerde bile oluyo
ama az yesem rahatsız olmuyom
buarada ridacım lütfen su iç sadece kilo için değil bebeğede lazım
haftasda bi kilo almaya başlamışın ridacım dikkat edecen mecbur 8 hafta daha var dedğin gibi eşin döndüğünde ona güzel görünmek için dikkat et ridacım hadi bu günden itibaren çok su iç ekmeği birazda olsa azalt

geçen ayki kontrolümde 11 kiloydu toplam aldığım kilo bu hafta kontrolümde dananın kuyruğu kopacak artık .)) şimdiki kilomu söylemeyim korkarsınız .)) zaten kilolu hamile kaldım.suyuda 1,5 lt ancak içiyorum işyerinde zor oluyo wc gitmek,evde rahatım klozet iyi oluyor.su içmek pek işime gelmiyo anlıcanız....mesela bugün öğel işyerinde ıspanaka vardı dün akşam evde de yemiştim az istedim aşçı yok yokkkk ısnanak ye diyo bana .))) az yedim makarna yedim....günde 1 tane oğlumun dediği gibi çiko(çikolata) götürüyorummm :)

doğru diyo aşçı çok iyi ıspanak makarnadan iyi en azından:))))))))))sırnaşık şey
yasemin inş kontrolde çok kilo almadığın çıkar canım

26. haftanın başında toplam 11 kilo almıştım.. Hamile kaldığımda 49 kiloydum..Kızlar sizden farklı olarak ben, 28. hafta başında yaşadığım strese bağlı olarak 2 kilo vermiş durumdayım..Gecen haftaki kontrolümde bebeğin 1250 gr olduğunu öğrendim, o yüzden kilo vermiş olmamın pek önemi yok şükürler olsun.. Ama halen iştahım yok birşey yiyemiyorum sadece su ile yaşıyorum desem yeridir..Akşam biraz yemek yedim zorla yediğim içinde gidip çıkardım :(( Doktora söyledim vitamine başlamamı önerdi bakalım bugün itibariyle Megadyn isimli bir vitamin varmış ona başladım umarım işe yarar..

canım ben sana demiştim yavruşun etkilenmemiştr ama bu gidişle etkilenecek nazecim
kendini zorlamadan sevdiğin şeyleri ye canım benim lütfen kızın için
vitaminlere başla etkisini görürsün inş hemencik

30. haftama bugün girdim ve şu an 65.5 kiloyum. 54 ile hamile kaldım. Bakalım 70'i aşmadan tamamlayabilecekmiyim. Ama kızlar var ya acayip çikolata yiyorum. Yani kızım doğsa bu kadar yemesine izin verir miyim bilmiyorum.

angelcim benimde amacım 70 kg ,ile bitirmek du bakalım nolcak:tomato:

ben 51 kg ile hamile kaldım bugün 29+4 günlüğüm bugün itibari ile 61 kg olmuşum bebeğimde cumartesi günkü kontrolümde 1160 gr dı. Bundan sonrası önemli bakalım sonuna kadar ne olcam (:

eweettt gelelim bana...........
bende 28+2yim ve toplam 11 kilo aldım kızlar....
ama bana kilom fazla gelmiyo hiç bi tarafım şişmezken sadece karnım çok şişiyo...
bizim sıpa normal haftasından nerdeyse 2 hafta önden gidiyo...
ve kilosuda öle.....
bende 20yle bitiririm diyorum bakalım nasip....
allaha çok şükür çok rahat bi hamişlik geçiriyorum kızlar....
nazar değmesin......geçenlerde arkadaşlar aç bi karnını görelim dediler açtım....
aaa ne güzel hiç çatlak oluşmamış diyorlar inşallah hep böle devam eder....

Bugün 28 haftamıza girdik ve bende 9kg. almış bulunmaktayım 60kilo ile hamiş kaldım oldum 69kg. ama şişlik hiç yok hala yüzüklerim çok rahat oluyor benim göbüş çok büyüdü arkadaşlarım aşırı kilo almadın göbüş büyüdü senin diyorlar ama daha 2,5 ayımız var Allahtan yaza geliyor doğumumuzda bol karpuz ve su ile kiloları atlatırım hemde oğluşuma süt olur diye düşünüyorum ama bakalım ...sağlıcakla kalın kızlar

Bu arada Ocak annelerinden yasemin sitesinde hoşuma giden bir yazısını sizlerle paylaşmak istedim ben okurken ağladım...

eylülcüm süper bir yazı yakalamışsın bizimle de paylaştığın için teşekkürlera.s.
gerçekten çok duygusal ALLAH bütün anne olmak isteyenlere bu mutluluğu yaşatır
inşallah

kızlar ben 47 kilo ile hamile kaldım. son bir ayda fazla dikkat etmediğim halde kilo alımım yavaşladı,sadece 1 kilo almışım.şimdi 29+4 haftalığım ve 59 kilo olmuşum.

Efenim şimdi nerden başlasam diye düşünmekteyim..
Öncelikle hamile kalmadan önce 60 kilo idim ( ki o dönem sürekli rejim yapmaya çalışırken kilo almamın tek sebebi Solgar'ın B vitamini kompleksiyle Omega 3-6 kapsülleriymiş..Onlarıda hafızam zayıf diye kullanıyodum merak eden varsa :))

Neyse 60 kilo ile hamile kaldım..
İlk 2 ay kilo alıp almadığımı hatırlamıyorum (geçmiş yazılarıma bakmam lasım, hafızamın zayıf olduğunu söylemiştim :)) . Ancak ne zaman ki iştahım açıldı ve elevit kullanmaya başladım işte o zaman HER AY 4 KİLO aldım..

Şu an 77 kiloyum..Hamileliğimi bitirmeyi hedeflediğim bir kilo da yok açıkçası çünkü ne zaman kilo hedefi yapsam fazladan iki kilocuk daha alıyodum eşantiyon olarak yanında..

Bu kadar kilonun elbetteki iki açıklaması var ..

1- Çok yedim ( şimdi düşününce aslında 5 kişinin doyacağı yemeği yiyormuşum, yediklerimin içinde de ağırlıklı olarak hamur işi, çikolata ve bol şekerli gıdalar geliyor) gerçi vitamini bırakmasam yine yemeye devam ederdim sanırım. İşin en ilginç yanı o zaman yerken ne kadar yediğimin hiç farkında değildim sadece yemek istiyordum..Ablamda hamileyken aynı sorunu yaşamış ve anneme " başkaları doyuyor ama ben bir türlü doymuyorum" demiş..
2- Hareketsiz kaldım.. (Çalışmadığım için zamanımın büyük bölümünü internette sörf yaparak geçirdim, o dönem koşu bandımızda yoktu ayrıca düşük tehlikesi geçirmiş olmamdan dolayı yürümek beni korkutuyordu ve hava çooookk soğuktuuuuuuu, ayrıca yaptığımı sandığım egzersizler de bir işe yaramadı )

Netice itibariyle içinizdeki en tombalak hamilelerden biri benim :)

Şimdi akşam yemeklerinde sadece salata yiyorum.. Sulu gıdalar almaya çalışıyorum. Ekmeği günde 3 dilimden fazla yememeye çalışıyorum. Suyu çok içiyorum ama ne kadar içtiğimi hiç hesaplamıyorum. Ve tatlıyı en aza indirmeye çalışıyorum..Reçeli tamamen bıraktım, bazen süt içerken bir tatlı kaşığı bal ekliyorum..Arada azıcık tahinli bişeyler ve azcık gofret yiyorum..

Veee son 2 haftada sadece 400 gr almışım :))

Lütfen ebrucuğum.....aramızdaki en tobbik hamiş aslında benim.. :))

58 kilo ile hamile kaldım...şuan evet şuan!! 77 kiloyum.. :) ki boyum uzun olduğundan hamilelik öncesi herkes zayıfsın ye biraz falan diye dalga geciyordu..şimdi kimse dalga gecemiyor...ama iyi bir durum varki kimsede cok kilolusunda demiyor..sadece eşim 5 kişi gibi olmuşsun dedi dün:)
Ne yaptım ne yedimde böyle oldum hiç bilmiyorum..aslında cok iştahlı biride değilim..tatlı ile aram nerdeyse hiç yoktur..hamurişlerine hiç takılmam..sebze ve meyveciğim..ama nasıl olduysa birden hesabını yapamadan geldi kilolar :) tek aşırı tükettiğim tuz oldu...birde sırt ağrım ve son dönem ciğerimin ağrımasından hareket cok edemedim..o yüzden böyle oldum diye düşünüyorum...
hım birde akşam geç yemek yediğimden iyice fazlalaştım..
şimdi son aylarımda amacım meleğime yarar şeyleri yemek :) geç olsada !görünüşe göre son 1 ayda o yüzden iyi gidiyorum..bakalım son durumum ne olacak..:))

:kızgın:süt içemiyorum beeennnnnn bugün şu küçük sütlerden alısam iş yerinde felan içerim die umuyorum

Buarada birşey eklemeyi unuttum kızlar ; bukadar kilo alamama rağmen şekerim düşük
çıkmıştı :) 1 hafta arayla testi tekrarladım....demek yediklerimle beraber tatlı yesem nasıl olurdum düşünmek bile istemiyorum :)

Back
X