• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mayısta düğünüm var nasıl bir yol izlemeliyim?

Eliffcikk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2025
4
4
1
29
herkese merhaba mayısta düğünüm var nişanlımla farklı şehirlerdeyiz hal böyle olunca işlerle beraber ilgilenemiyoruz şimdi benim yardıma ihtiyaç duyduğum konu şu kınayı kendi memleketimde yapacağım düğünden 1 hafta önce düğün ise nişanlımın memleketinde olacak fakat bizim orada hiç akrabamız olmadığı için çoğu akrabam kalacak yer yok diye gelemeyecek kınayı düğün gibi yapabilir miyim yani nikahı kına da kıysak olur mu kıydık diyelim süreç nasıl olmalı önce kına mı yakılacak. gelinlik giymelimiyim giymezsem takı takılmayacak gibi düşünülür mü kafam çok karışık içimi açıp buraya yazmak istedim çünkü gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum düğüne 5 ay var sadece düğün salonunu tuttuk ortada ne ev ne mobilya ne gelinlik var yetiştirebilir miyim yardımlarınızı bekliyorum

Geçen yeğenim evlendi. Uzağa gittiği için kına için mekan tuttu büyük. Herkes oraya gitti. 3 gelinlik giydi takısını taktılar falan. Düğüne ben gittim düğünde taktım ama düğüne gitmeyenler kınada taktı. Gelinlik falan da giymedi kına sonuçta ne gerek var?

Takmak isteyen her şekilde takar.
Benim kınam aşırı kalabalıktı.. düğünüme gelemeyen bircok kişi orada anneme vermiş takıyı
Düğünde de ayrıca takı oldu.

Ya da önce nikah orda kıyın
Sonra nişanlınızın şehrinde düğün yapın

Ben aynı bu sureci yasadim. Gelinligimle çıktım nikah kıyıldı sonrasında biraz oynayıp eğlendik taki merasimi oldu ve gelindiğimi çıkarıp bindalli giydim. Sonra birazda öyle oynayıp kına yakıldı. Ardından biz gençler yemeğe gittik falan. O şekilde oldu. Eşimin memleketinde de düğün oldu. Aynı gelinligimi ordada giydim

Bence önce nikah yapın nişanlının bulunduğu yerde düğün yapın iki türlüde toplanır kınada da nikaha gelmeyen takısını verir

Bence gelinliği 2 kere giymek için harika bir fırsat =)
Çoğu kişi bu şekilde yapıyor. Kınada önce gelinlikle dolanıyorsun, sonra da bindallı falan.

Benim arkadaşlarımdan böyle yapan çok oldu önce normam düğün girişi gelinlikle sonra nikah ve takı töreni biraz oyun sonra bindallıyla kına faslına geçildi. Davetiyeyede yazmışlardı Düğün/Kına diye

Benim abim ve eşi böyle tek düğün yaptı önce gelinlikle çıktılar sonra da bindallı giyip kına yaktı artık katıldığım çoğu düğün böyle evi de tutun eşyaları alın teslimat uzun sürebilir

herkese merhaba mayısta düğünüm var nişanlımla farklı şehirlerdeyiz hal böyle olunca işlerle beraber ilgilenemiyoruz şimdi benim yardıma ihtiyaç duyduğum konu şu kınayı kendi memleketimde yapacağım düğünden 1 hafta önce düğün ise nişanlımın memleketinde olacak fakat bizim orada hiç akrabamız olmadığı için çoğu akrabam kalacak yer yok diye gelemeyecek kınayı düğün gibi yapabilir miyim yani nikahı kına da kıysak olur mu kıydık diyelim süreç nasıl olmalı önce kına mı yakılacak. gelinlik giymelimiyim giymezsem takı takılmayacak gibi düşünülür mü kafam çok karışık içimi açıp buraya yazmak istedim çünkü gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum düğüne 5 ay var sadece düğün salonunu tuttuk ortada ne ev ne mobilya ne gelinlik var yetiştirebilir miyim yardımlarınızı bekliyorum
Ben kina yapmadım ama dügümümsü nikah yaptim memleketimde. Oynama olmadı. Düğün eşimin memleketinde oldu

Back
X