Düğün takılarıyla ödenecek düğün salonuna evet mi hayır mı?

Bir yerde size hak veriyorum fazla mutavazi olduğum konular oldu zaman zaman ve bunu halletmeye çalıştım. Şu an nişanlımin elinden geldiğinin fazlasını yapmaya çalıştığını gördüğüm için (en azından kendi bireysel yapabildikleri) bu yüzden biraz daha rahatım bu konuda sanırım. Ama ailesinin sorumluluğundaki maalesef bizi de etkileyen konularda da biraz daha gözümü açmam lazım sanırım
47 yasindayim lütfen sözümü yabana atmayın fazla mutevaziligin sonu iyi olmuyor yaşadım gördüm

Takılara çökmüşler gibi ama nişanınızda giyeceğinizi, size takılacak takı(süs ya da nişanlınızın size takacağı), pasta falan filan sizin cebinizden çıkmalıydı. Beraber ödüyorsanız da nişanlınızın ödemesi normal. Siz baştan yanlış başlamışsınız maddi konulara. Sizin beklentinizi de tam anlamadım açıkcası.
Takıyı nişanlım taktı, elbise, kuaför ve tatlı da erkeğe ait yani ailem böyle istediği için böyle oldu bizde nişan organizasyonu hediyelikler vs aldık. Bir miktar altın dışında ailesinin aldığı bir şey yok ki zaten eşyaları biz gidip aldık bir talebimiz olmadı yani istediğimiz bir şey olmadı üstüne düğün salonu bizim takilarla ödenmesi bana saçma geldi beklentim yok sadece bunu konuşmalı miyim diye sordum soruda

Ortak birikim meselesi cok çok çok önemli sizi şimdiden sindirmisler evlenince sizde mi maaşınızi oraya vereceksiniz bunu bari netlestirin
Ortak birikim falan istemiyorum bir kuruş vermeyeceksin ne sen ne ben diyin sinir hastası olursunuz gerçekten çok üzüldüm size yanlış anlamayinda anneniz bir şey demiyor mu siz mi onu dinlemiyorsunuz ben sinir oldum burda kız annesi olarak
Yani benim annem ailem bu kadar ayrıntılı bilmiyor açıkçası ben anlatmıyorum onlar da sormuyor hani kim veriyor ne karar veriyor diye. Benim maaşım evlilikten sonrası asla ve asla onların karışacagi durumlar değil buna izin vermem

Takıyı nişanlım taktı, elbise, kuaför ve tatlı da erkeğe ait yani ailem böyle istediği için böyle oldu bizde nişan organizasyonu hediyelikler vs aldık. Bir miktar altın dışında ailesinin aldığı bir şey yok ki zaten eşyaları biz gidip aldık bir talebimiz olmadı yani istediğimiz bir şey olmadı üstüne düğün salonu bizim takilarla ödenmesi bana saçma geldi beklentim yok sadece bunu konuşmalı miyim diye sordum soruda
Ama nişanlının elindeki biriken altınları almasalardı şimdi bu durum olmayacaktı. Nişanlın da hem altını vermiş hem de şimdi düğün takısını harcamaya karar veriyor. Nişanlında da var hata.

Ama nişanlının elindeki biriken altınları almasalardı şimdi bu durum olmayacaktı. Nişanlın da hem altını vermiş hem de şimdi düğün takısını harcamaya karar veriyor. Nişanlında da var hata.
Evet kesinlikle var nişanlımda hata laf arasında söyledi ben soramadım o an şimdi düşününce alalade söylenmiş bişey olmadığını anladım muhtemelen evde konuşulmuş.

O kadarla kalmayacak ki ben konu sahibini kışkırtmak istemiyorum ama o aile onun maaşını da birikime ekleyecek o kadar bariz ki çünkü bakın yavaş yavaş yol alıyorlar ve konu sahibi ya da ailesinden tepki almıyorlar
Tabii ki şimdi kalkıp sen evlenince maaşını ortak birikime ekleyeceğiz demezler
Zaten olayların başında da düğün salonunu size ödeteceğiz dememişler ki
Sessiz ve derinden hallediyorlar konu sahibinin bunlarla baş etmesi şu durumda imkansız tırnaklarını çıkarmak zorunda

Evet kesinlikle var nişanlımda hata laf arasında söyledi ben soramadım o an şimdi düşününce alalade söylenmiş bişey olmadığını anladım muhtemelen evde konuşulmuş.
Sen biraz korkuyorsun nişanlından, yine azarlar kötü laf söyler diye sanırım. Ama bu durum sağlıklı değil, haberin olsun.
Hır çıkmasın diye her istediğini yapmasına izin vererek nereye kadar? Sonunda ne olur biliyor musun sen dolup isyan bayrağını çektiğinde? Yapmasaydın der çıkar, senin inşa ettiğin mütavazılık huzur balonu da patlar. Bak demedi deme.
Sevgilin olsun, nişanlın olsun, kocan olsun fark etmez; hiçbir şekilde endişe etmeden her şeyi konuşabilmen gerekiyor. Normal şartlarda böyle yapar çiftler.

O kadarla kalmayacak ki ben konu sahibini kışkırtmak istemiyorum ama o aile onun maaşını da birikime ekleyecek o kadar bariz ki çünkü bakın yavaş yavaş yol alıyorlar ve konu sahibi ya da ailesinden tepki almıyorlar
Tabii ki şimdi kalkıp sen evlenince maaşını ortak birikime ekleyeceğiz demezler
Zaten olayların başında da düğün salonunu size ödeteceğiz dememişler ki
Sessiz ve derinden hallediyorlar konu sahibinin bunlarla baş etmesi şu durumda imkansız tırnaklarını çıkarmak zorunda
Konu sahibini bir şekilde sindirmişler galiba ya. Para konusunda ağzını açamıyor neredeyse kız. Bu normal değil. Evlenirken tabi ki para konuşulacak, şu devirde başka ne konuşulacak? Kız resmen çekiniyor baksana. Cebimden çıkacak para konusunda da ağzımı açamayacaksam yani... Kiminle konuşayım ya hu bunu, mahallenin muhtarıyla mı? Benim altınım, benim param istediğim gibi de konuşurum.

Esimle herseyi kendimiz hallettik ailelelerin takilari haric. Onlari hediye sayalim. Takilan paradan salona kalan miktari ödedik. Bizim icin fark etmedi cünkü öyle veya böyle ayni hesaptan cikacakti. Bence acik nisanlinla konus. Destek vermek zorunda degil kimse, ama madem destek olucagiz demisler o zamam nerde destek olacaklarini bilin.

Merhaba arkadaşlar

Daha önce de bir soru sormuştum burada bu konuyla alakalı tabi bu başka versiyonu..
Ocaktan beri nişanlıyız beyaz eşyamiz, mobilyamiz, evimizin ilk kirası (düğün Ekim'de) hepsini ödedik birlikte. Daha önceki soruda söylediğim gibi biz bunları öderken bir yandan da birikim yaptık nişanlımın maaşı zamlanmısti 2 yarım 6 çeyrek depozite ve kira için biriktirdi bende ne koyabilirsem gram, çeyrek benimkiler hâlâ bende. Nişanlımın ailesi sen o biriktirdiğin altınları ver biz üstüne tamamlayıp düğünde takacaklarimizi takalım demisler ve nişanlım vermişti. Bu arada bizim altınlar da yine ortak birikimden nişanlım ve ailesi hepsi parayı ortak biriktirmişler yani kim evlenirse yardım olması amaçlı. Neyse ben bişey olmaz sonuçta yine bize takılıyor dedim. Tabi o altınlar olmayınca biz bayağı sıkıştık bu ay kira ve depozito için ben birikimimi teklif ettim ısrar ettim nişanlım kabul etmedi kalsın ilerde kullanırız diye .
Şimdi gel gelelim yeni meseleye. Bizim düğün nişanlımın memleketinde olacak. Kına düğün ikisi 38 bin düğün salonu ücreti. Konuşurken işte zaten miktar az takılan paralarla öderiz dedi. Ben ilkinde tepki vermedim ama iki üç kezdir aynı şeyi söylüyor. Yani tabiki biz evleniyoruz bu sorumluluk bize ait ama zaten gerçekten son damlasına kadar kendimiz yaptık her şeyi. Ki biz daha geç nişanlanacaktik onlar nişanlanin biz yardımcı oluruz dediler. Ona ragmen yardım istemedik. Mobilya beyaz eşya evle alakalı her şey çeyiz ıvır zıvır hepsini aldık bundan şikayetçi değilim. Mobilyamiz dört taksitti babam bir taksidini ödedi nişanlıma yardım etti. Şimdi gelinlik kınalık bakacağız benim korkum alırken nişanlıma yardım edecekler mi. Çünkü düğün salonunda da biz ödeyeceğiz dediler şimdi ağız değiştirmişler demek ki nişanlım böyle diyor. Bana kimse sormadı mesela en azindan fikrim sorulsaydi evet derdim.Sizce nişanlıma bu konuyu açmalı mıyım yüz göz olmaktan istemiyorum
Ben olsam salonu iptal ederdim , zaten düğün sevmiyorum,neden bana gelen hediyelerle onları eğlendireyim ki? Ele güne karşı düğün yaptık diye böbürlenirler bir de anlattığınız tipler, hiç gerek yok

Ben olsam salonu iptal ederdim , zaten düğün sevmiyorum,neden bana gelen hediyelerle onları eğlendireyim ki? Ele güne karşı düğün yaptık diye böbürlenirler bir de anlattığınız tipler, hiç gerek yok
Nişanlım direkt bana konuyu açmadı bu yüzden konuşamadım laf arasında iki kez söyledi bunu o an da başka mevzular vardi açıkçası ben eve çok odaklanmistim ev bulmak çok zor diye onu stres yaptım bayağı o ara bu konu geçti sadece açık açık söylese tabiki her şeyi söylerim

Düğün takılarıyla salon ödenecek ve ailesi her şeylerinin en güzelini yaptık diye ortalıkta gerinecek. Benim hiç sevmediğim konulardır bunlar takılarla salon ödenecekse ben o düğünü yapmam yazık yani cebime göre bir nikah daveti düzenlerim takılması gereken takılar zaten gelip takılacak.

Gecmıs konularınızda da para mevzuları hakkında dertlerınız vardı. Sız geldıgınız noktadan sonra sıkıntı cıkmasın dıye her seye olur askım, tamam askım mı dıyorsunuz? Nereye kadar boyle gıdecek. Baskın olun bıraz, cırkef tarafınızı gosterın. Yoksa bır sonrakı konunuz dugunden sonra erkek tarafı altınlarıma el koydu olacak

Aileniz iyi , maasınız var neden bu insanlara illa aile olcam diye uğraşıyorsunuz? Evet düğün salonu nakit gelen bahşişlerle ödenebilir belki , ama birikimi ailesine vermek falan cok sacma geldi. Madem bir şey takamıyorlar takmasınlar. Ben ne kendi ailemde ne eşimin ailesinde bu tarz şeyler görmedim, üstelik kendi kardeşimin düğün masrafının yarısını daha sonra evlenen görümcemin de kına masrafını biz çektik eşimle. Durumum vardı verdim yine olsa daha güzelini yaparım ama böyle her şeyi evlenen kişiye yıkma olmaz bence. Ortak birikim evlenmeden olabilir kendi aile ilişkileridir ,evlendikten sonra ya da evlilik arifesinde olmaz ama .

Sizin ailenizin beklentisi, adetleri olduğu gibi karşı tarafın da olabilir. Öncelikle bunları konuşsaydınız keşke.
Ama genel bir adet vardır ki nişanı kız tarafı yapar. Aileniz büyük masrafları damattan beklemiş buna laf yok, karşı tarafın ailesi bir şeyler yapmış buna laf var.
Haksızsınız demiyorum ama haklı da değilsiniz. Evlenmeden önce ailesiyle beraber yaşarken birikim yapmışlar. Koskoca adam, ailesini de bilir yani bunun gerçekten birikim mi olacağı yoksa aileye mi kalacağını bilir. Nişanlınızın ailesinden çok onun para yönetimine bakın. Açık açık da konuşun ne olacak ne bitecek.
Ama evlenmeden önce aile evinde yaptığı birikimi size başka türlü söylemiş ailesine başka türlü söylemiş olabilir.

Konuyu okumadan başlığa göre cevap veriyorum ,aslaa böyle bi şey yapmam,milleti eğlendiricem diye takı vs veremem,nikahım olmuştu benim de ,hiç hoşlanmam zaten düğünlerden ,sırf gösteriş.o takılarla çok daha anlamlı yatırımlar yaparsınız.

Back
X