38bini salona verene kadar nikahla evlenelim, taki borcu olan zaten takar, takmaya bahane arayan düğüne de takmaz derdim ben olsam
ben de annemin memleketinde düğün gibi birsey yapacagim ama annem cok istedi diye. ustelik 35 gibi uyguna da degil yemekli canli muzikli organizasyonlu birsey olacak, gereksiz pahali.
bir kurus katmadim, altinlarimi da vermem yani ne alaka. belki bahsis niyetine para birakanlar ok ama bu dugunumsu sey olmasa zaten memlekette takanlar sehrime nikahima yollayacakti o altin benim olacakti. neden hic istemedigim, kimseden talep etmedigim, hatta "yemege gerek yok, organizasyonu hallederim, oha yazik o para verilmez" dedigim bir etkinlikte, cogunu tanimadigim insanlarin yiyecegi yemegin parasi benden ciksin ki?
cok sacma
biyerine guvenen düğün yapsin, parasini da ödesin
guvenemeyen düz nikaha razi olsun, memleketimde düğün diye tutturmasin.
elaleme "anli sanli cocugumuzu evlendirdik" diyecekler, senden cikacak parayla - sana takilacak takilardan feraget ettigin altinlarla millete hava atacaklar.
asla bana uymayan seyler. benim nisanlimin kültüründe yok diye babasindan 1 gram talep etmedim, buna okeyim. hic takmasin sorun yok, lafi bile olmaz. ama benim param hakkinda plan yapilmasina asla gelemem, hele de bana takilacak seyle plan yapilmasina:)
aileme de ayni sekilde ne elbise aldirdim ne yüzük ne mobilya ne beyaz esya. israr etseler de gerek yok dedim, evlenen beyaz esyasini mobilyasini alabilmeli bence. ciddi ciddi ailemden beklentim yok. amaaa benim paramla düğün yapsin istemem yani.
gerekirse hic yapmasinlar, siz kina yaparsiniz sizin sehir icin esle dostla taki takacak olan orada takar, es memleketinde de nikah yaparsiniz temiz is, biter gider