mecbur değil tabiki ama:((

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
698
sorun tabiki kayınvaliem herkes gibi.ikinci bebeğime hamileyim.kızımda da bunda da bir çöp yapmadı yahu.eşim tek çocuk ve kızımda biricik torunu.arada bir iki hırka vs örer o kadar.ne gidince haşlık verir ne bişey.kızıma hamileyken de böyle garipti.lafa gelince ölüyorum bitiyorum sevgimden der hava atar ama kzıma şu da babannnemden denecek birşey yapmadı.bu bebişime de hala iki tulum alacak lafta.en sonunda senin iki tulumunla eksiklerimiz tamamlanmayacak boşuna zahmet etme dedim patladım.kızım bu sene anaokuluna başladı ne geldi ne gördü.arabayla 5 dk lık yol.insan torununun ilk mürvetini görmez mi?
biz bir kuru maaşla geçiniyoruz.onların emeklisi var evleri kendinin.hani para sıkıntısı da yok.olsa bile ne farkeder millet açlıktan ölüyor ama çoluğuna çocuğuna canını veriyor.maddi olarak birşey beklemek değil.Allah a şükür eşim elinden geleni yapıyor ama yarım elma gönül alma diye bişey var.valla ben on a daha çok şey almışımdır.özel günlerde normal zamanlarda ama bu kadın neden böyle bencil anlamıyorum.:47:

haftalar sonra geçen gün öğleden sonra çat kapı geldi.elinde evden koyduğu 3-5 madalina ve 2 armut.çıkarken de kızıma 5 lira verdi.şok oldum yahu.insan utanır ya senin bizden başka kimin var.bir tane torunun.kızım hiç oralı olmadı bile.bari adam gibi bir çikolata al bakkaldan.inanaın ki mesele bize paraları saçsın döksün değil ama manevi destek diye birşey vardır.kapı gibi ananaız arkanızda hissiyatını vermek vardır.
eşim annesine hiç güvenmiyor.bir ihtiyacı olsa asla onu aramaz.yanında olamyacağını sürekli söyleneceğini bilir

sorun tabiki kayınvaliem herkes gibi.ikinci bebeğime hamileyim.kızımda da bunda da bir çöp yapmadı yahu.eşim tek çocuk ve kızımda biricik torunu.arada bir iki hırka vs örer o kadar.ne gidince haşlık verir ne bişey.kızıma hamileyken de böyle garipti.lafa gelince ölüyorum bitiyorum sevgimden der hava atar ama kzıma şu da babannnemden denecek birşey yapmadı.bu bebişime de hala iki tulum alacak lafta.en sonunda senin iki tulumunla eksiklerimiz tamamlanmayacak boşuna zahmet etme dedim patladım.kızım bu sene anaokuluna başladı ne geldi ne gördü.arabayla 5 dk lık yol.insan torununun ilk mürvetini görmez mi?
biz bir kuru maaşla geçiniyoruz.onların emeklisi var evleri kendinin.hani para sıkıntısı da yok.olsa bile ne farkeder millet açlıktan ölüyor ama çoluğuna çocuğuna canını veriyor.maddi olarak birşey beklemek değil.Allah a şükür eşim elinden geleni yapıyor ama yarım elma gönül alma diye bişey var.valla ben on a daha çok şey almışımdır.özel günlerde normal zamanlarda ama bu kadın neden böyle bencil anlamıyorum.:47:

kendinizde söylemişsiniz zaten mecbur olmadıgını bile bile neden beklentı içine giriyorsunuz ki ayrıca sevgi alınan hediyelerle ölçülmez ha alsa iyi olur tabi ama almıyorsada laf sokuşturmanın anlamı yok öyle kabul etmek gerek artık

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşım azıcık başım kaygısız başım onlardan gelecek yardımı boş ver canım benim babaannem yok üvey vardı oda öldü 5-6 sene önce biz 2 kardeşiz annemin annesi bile bize bir çift çorap almamış insandır babam her hafta sonları yanına götürürdü torunlarını görsün falan diye ama bize ne bayramlarda nede özel günlerde harçlık vermemiştir 2 tane halam var 4 tane amcam var ama onlar bile bize ne bayram harçlıgı vermemişlerdir bile babam bütün yegenlerine verir ama onlar harçlıgı bırak annem kardeşimi dogurdunda bile bile hediye almadılar aynı keza dayım ve teyzemler için de geçerli babam kendi tarafına nasıl davranıyorsa anne tarafıma öyle davranıyordu onların yanına giderken bile ufacıkta olsa hediyeler alırdı ama onlar bize bir çöp dahi vermediler o yüzden boş ver canım onlardan gelecek yardım orda dursun sen eşinle çocuklarınla mutlu ol yeter.

Boşver canım.Kendin söylersin işte herşeyimizi biz yapıyoruz kimseye ihtiyacımız yok diye....İnsan bekliyor ama düşüncesizler napcan ki...

Ha bide hafta sonu meyve getirmiş para verdi kızıma diyorsun ee yapmış işte daha ne kızıyon kadına :)

ya ben de diyorum mecbur değil işte ama insan az da olsa ilgi bekliyor.elbetteki sevgi bu şekilde gösterlmez ama o hiçbirşekilde göstermiyor ki.hem hiçbir sıkıntımıza yetişmiyor hem de hayatımıza laf sokup müdahele etmeye huzursuzluk çıkarmaya çalışyor.

Boşver canım.Kendin söylersin işte herşeyimizi biz yapıyoruz kimseye ihtiyacımız yok diye....İnsan bekliyor ama düşüncesizler napcan ki...

Ha bide hafta sonu meyve getirmiş para verdi kızıma diyorsun ee yapmış işte daha ne kızıyon kadına :)

ayyy tamam yarım elma gönül alma dedim ama 4 yaşındaki çocuğa o mu getirilir ki kızım hiç hoşlanmadı.zaten evde meyvesini yer yani.
ne olursa olsun insan anne babasından ilgi sevgi bekliyor.napalım yahu:50:

Yapmıyosa yapmazz hiçbi zamanda yapmıcak işte öle aklına geldimi üç mandalına armut alır gelir
kimi insanın yapısı budur yağdırıp yağdırıp taaa herseyine karışan biri olaydı keşkee biçöp almayaydıda
kafam rahat olaydı dersin boşver herkesi olduğu gibi kabul et:36:

İnsanın içinden gelmeli canım.
Senin söylemenle yada siteminle yapacaksa boşver yapmasın.
Artık yapsada kıymeti kalmaz zaten.
En iyisi umursamamak.

Yapmıyosa yapmazz hiçbi zamanda yapmıcak işte öle aklına geldimi üç mandalına armut alır gelir
kimi insanın yapısı budur yağdırıp yağdırıp taaa herseyine karışan biri olaydı keşkee biçöp almayaydıda
kafam rahat olaydı dersin boşver herkesi olduğu gibi kabul et:36:

işte yukarda da yazdım hem hiç arkamızda durmaz hem de herşeye burnunu sokamaya çaılışır laf sokar.anama babama bile dil uzatır.bir de şu var onu atlamışım.benim annem ve ablam çok ilgilenir.ablam amerikada yaşıyor,geldiğinde dünyayı getirir bize.kızımın kıyafetlerinin çoğu ondan.arada postayla yollar.acaba diyorum nasılsa bunlar yapıyorlar bana ne gerek mi diyor?kıskansa yarışa girer insan di mi?kızımın oda takımını annem aldı ikeadan taksitle.ödeyecem diye çok sıkıntı çekti garibim illa ben alcam dedi.
kayınvalidem de taa eşimin kullandığı 40 yıllık yatak örtüsünü bi de ölmüş battaniyesini getridi.:47:

Boşver inan değmez kendini üzmene hamile halinle.Benim k.valide k.peder görümcelerim 1 kere arayıp hayırlı olsun bile demediler kaç ay geçtide haberleri varken.Ne üzülcem beni takmayan insan için.Bende eskiden şöyle böyle der takardım ama artık umrumda bile değiller.Valla Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin gerisi gerçekten boş.

allahaskına ne demek mecbur degıl.ozaman torunum deyıp orda burda soylenmıcek.ınanamıyorum bu tur ınsanlara.kucucuk bır cocugun gonlunu almak sevdırmek oyle kolaykı.sarıl op yanında oldugunu hıssettır ozel gunlerınde orda ol zor mu senede 3-5 kez yanına gıtmek.mecbur degıl lafına gıcıgım herkesın cocugu var torunları olucak onemlı olan mecbur olmak degıl kı.benım kızımın cocugu olacakta yerım onu ben ıcıme sokasım gelır hıslerı yok bu ınsanların.benım annem 13 saat yol gelır ya dogum gunu vs dıye.1tl vermeye mı usenıyorlar odamı yok yanı.su an bıle cebıne 50 kurus koyunca kızım 2.5 yasında anne bak cok param var anneannem verdı dıyor sevınıyor tabı sonra oynayıp kaybedıyor o ayrı mesele ama cocukları sevmek sevındırmek ıcın ne anneannenın ne babaannenın mecbur degıl dıye yazılması benı sınır edıyor.bende babaannemı sevmem pek hıc ılgılenmez gelmezdı.anneannemlerın durumu ıyı degıldı ama hep sarılır oper hasta olunca yanımdan ayrılmazdı 85 yasında yuruyemeyen kadın otururdu oyle basımda gelde sevme sımdı para mevzubahıs degıl dedıgım gıbı 1tl lık cıkolatadamı alınamıyor okadar mı ya ayıp dıyorum baska bısey demıyorum konuyu acan arkadas uzulme lutfen oldugu gıbıde kabul etmek zorunda degılsın bosver gıtsın.

konu sahibi arkadasım ve senin gibi düşünen arkadaşlara söylüyorum ,bu tarz insanların içindeyseniz hayal kırıklıgına ugramamak için beklentılerınızı minimum düzeyde tutun sonra böyle kafanızı takıp kendınızı üzmeyın

allahaskına ne demek mecbur degıl.ozaman torunum deyıp orda burda soylenmıcek.ınanamıyorum bu tur ınsanlara.kucucuk bır cocugun gonlunu almak sevdırmek oyle kolaykı.sarıl op yanında oldugunu hıssettır ozel gunlerınde orda ol zor mu senede 3-5 kez yanına gıtmek.mecbur degıl lafına gıcıgım herkesın cocugu var torunları olucak onemlı olan mecbur olmak degıl kı.benım kızımın cocugu olacakta yerım onu ben ıcıme sokasım gelır hıslerı yok bu ınsanların.benım annem 13 saat yol gelır ya dogum gunu vs dıye.1tl vermeye mı usenıyorlar odamı yok yanı.su an bıle cebıne 50 kurus koyunca kızım 2.5 yasında anne bak cok param var anneannem verdı dıyor sevınıyor tabı sonra oynayıp kaybedıyor o ayrı mesele ama cocukları sevmek sevındırmek ıcın ne anneannenın ne babaannenın mecbur degıl dıye yazılması benı sınır edıyor.bende babaannemı sevmem pek hıc ılgılenmez gelmezdı.anneannemlerın durumu ıyı degıldı ama hep sarılır oper hasta olunca yanımdan ayrılmazdı 85 yasında yuruyemeyen kadın otururdu oyle basımda gelde sevme sımdı para mevzubahıs degıl dedıgım gıbı 1tl lık cıkolatadamı alınamıyor okadar mı ya ayıp dıyorum baska bısey demıyorum konuyu acan arkadas uzulme lutfen oldugu gıbıde kabul etmek zorunda degılsın bosver gıtsın.

benim annem uzakta kadıköyde ben ümraniyede.cebinde çok az parası.ayakları zar zor gider ama anne ayşe seni özledi,ya da azcık rahatsızım desem taksiye atlar gelir.bakkaldan bir torba ıvır zıvır alır kızıma.o an kızımın mıutluluğunu benim mutluluğumu bi düşünün.aile büyüğünün seni kolunun kanadının altına alması gibi güven veren bişey var mı dünyada?
eşim çok üzülüyor belli etmemeye çalışsa da arada laflarından anlıyorum.benim ablam eşime bu 10 senede saatinden pantolonuna birsürü şey aldı durumu olmadığı hale ama kayınvalidemin eşime doğum gününde birşey aldığını yaptığını görmedim:50:

konu sahibi arkadasım ve senin gibi düşünen arkadaşlara söylüyorum ,bu tarz insanların içindeyseniz hayal kırıklıgına ugramamak için beklentılerınızı minimum düzeyde tutun sonra böyle kafanızı takıp kendınızı üzmeyın

zaten kendim için bişey istemiyorum ki.ne eşime ne kızıma hayrı yok.lafa gelince en iyisi o ama.

babannemde ufacık şeylerle bizleri mutlu ederdi
bi elma verirdi hiçbişeyi olmadığı zaman
yada bi paket bisküvi
sevmediğim bir marka da olabiliyordu
bazende cebinde bir kuruşu dahi olsa onu verir bizi mutlu ederdi
hiçbi zaman bana milyonlar versin demedim
bakkaldan aldığı o küçücük şeker bile çocuk kalbimi heyecanlandırırdı...
annem hiçbi zaman demedi o kadar maaşı var bizden başka kimsesi yok getire gteire şunumu getirmiş diye...
çocuklar ufacık şeylerden bile mutlu olur
inanın 22 yaşındayım hala hatırlarım bana aldığı şeyleri
unutulmuyor çünkü verdiği markasız şekerlerin bile tadı ağzımdadır
büyük beklentiler içine girerek hayal kırıklığı yaşamamak lazım...
o an gönlünden o kopmuş olabilir
Allah size ve eşinize uzun ömürler versin ki yavrularınız muhtaç olmasın....

ınsanın ıcınden gelmelı sevmek malesef etrafımızda sevgısız cok ınsan var.bız boyle gorduk boyle buyuduk sevgımızı gosteremıyoruzun arkasına sıgınılıyor.kucucukler daha oyle sevımlılerkı nasıl ınsan sarılıp opmeden durur aklım almıyor komsumun cocuklarını bıle sevıyorum oyle sırınlerkı ınanamıyorum bu tur kısılerede.dogurduysan seveceksın sahıp cıkacaksın arkadas otesı yok ıste.tabıkı ınsan maddı durumu elverdıgı kadar bıseyler alır.bu kadar cok sevdıgımız cocuklarımızın bebeklerı ya nasıl olurda ılgısız olur ınsan tekrar soyluyorum sevgı manyagı yaparım.benım kaynanamda gosteremıyodu sevgısını esıme ıcınden sevıyodu.kızıma karsı hıcte oyle degıl demekkı oluyomus ısteyınce.ama yınede bısuru kotu olmıcak seyı var.bırara bende konu actım ama ınsanlar mecburmu vs bısuru laf soyledı mecbur tabı agac kovugundanmı cıktı esım tabıkı ılgılenecek.olmadı kopar baglar bıter hıc dert degıl yanı.

babannemde ufacık şeylerle bizleri mutlu ederdi
bi elma verirdi hiçbişeyi olmadığı zaman
yada bi paket bisküvi
sevmediğim bir marka da olabiliyordu
bazende cebinde bir kuruşu dahi olsa onu verir bizi mutlu ederdi
hiçbi zaman bana milyonlar versin demedim
bakkaldan aldığı o küçücük şeker bile çocuk kalbimi heyecanlandırırdı...
annem hiçbi zaman demedi o kadar maaşı var bizden başka kimsesi yok getire gteire şunumu getirmiş diye...
çocuklar ufacık şeylerden bile mutlu olur
inanın 22 yaşındayım hala hatırlarım bana aldığı şeyleri
unutulmuyor çünkü verdiği markasız şekerlerin bile tadı ağzımdadır
büyük beklentiler içine girerek hayal kırıklığı yaşamamak lazım...
o an gönlünden o kopmuş olabilir
Allah size ve eşinize uzun ömürler versin ki yavrularınız muhtaç olmasın....
rahmetli dayım çok ama çok fakirdi.çok da uzaktaydı evi.saatlerce yolu ablamla beni sevmek için gelir çok adi acayip çikolatalar getriridi.ama bize özel o yaşımda onun kıymetini bilirdim.sevgisini öyle güzel gösterirdiki.omuzlarında taşırdı bizi koskaca adam.çocuğa hitap etmenin yolunu bilirdi.okuma yazması yoktu cahildi ama...offf çok özledim.
kayınvalideme bakarsan da görgülü bilgili istanbul hanımefendisi....:50:

ınsanın ıcınden gelmelı sevmek malesef etrafımızda sevgısız cok ınsan var.bız boyle gorduk boyle buyuduk sevgımızı gosteremıyoruzun arkasına sıgınılıyor.kucucukler daha oyle sevımlılerkı nasıl ınsan sarılıp opmeden durur aklım almıyor komsumun cocuklarını bıle sevıyorum oyle sırınlerkı ınanamıyorum bu tur kısılerede.dogurduysan seveceksın sahıp cıkacaksın arkadas otesı yok ıste.tabıkı ınsan maddı durumu elverdıgı kadar bıseyler alır.bu kadar cok sevdıgımız cocuklarımızın bebeklerı ya nasıl olurda ılgısız olur ınsan tekrar soyluyorum sevgı manyagı yaparım.benım kaynanamda gosteremıyodu sevgısını esıme ıcınden sevıyodu.kızıma karsı hıcte oyle degıl demekkı oluyomus ısteyınce.ama yınede bısuru kotu olmıcak seyı var.bırara bende konu actım ama ınsanlar mecburmu vs bısuru laf soyledı mecbur tabı agac kovugundanmı cıktı esım tabıkı ılgılenecek.olmadı kopar baglar bıter hıc dert degıl yanı.

ya işte aynen öyle bağlar kopuyor.eskiden ilgilenirdim gider gelir dr lara götürürdüm.ha baktım ki kendini paralayan tek ben.arayı açmaya başladım.şimdi de gelmiyonuz gitmiyonuz vs oldu.e napalaım ne ekersen onu biçersin:43:

Back
X