mecbur değil tabiki ama:((

konuyu okuyunca şöyle bir geçmişe baktım da...

benim kayıvalidemde kızıma bir çöp almamış yahu... işin kötüsü ben bunun farkına üç seneden sonra varabildim...

ama hakkını yiyemem turşuydu, erişteydi, tarhanaydı bir sürü şey gönderir... demekki benim kayınvalidemin sevgi dili hizmet davranışlar...

benim de sevgi dilim hediye değildir zaten, bu yüzden hediye aldığımda kendisinden çok paketlenmesine sunumuna dikkat ederim...

bunun ayırdına varmak için beş sevgi dilini okumak faydalı olur....

(yukarda başka bir üyenin de belirttiği gibi)

Son düzenleme:
bnde böyle bir konudan muzdaribim benim ailem yağdırır ama eşimin ailesi bi iğne almadı bana bugüne kadar ve üste çıkmaya çalışıyolar hatta o kadar uzadı ki kayınpederimin terbiyesizlikleri aldı başını gidiyo..

Bazı insanlar hediye vermeyi, insanları ne vererek mutlu edeceğini bilmez.Hayatında doğru düzgün hiç hediye almamıştır belki.Bu bir suç değildir.
Ananem bana o kadar çok hediye almıştır ki, çocukluğumda hatırlarım ananemin gelmesini dört gözle beklerdim çünkü eli kolu dolu gelirdi.Babannemin bana hiç bişey aldığını bilmem, hatırlamam.Ördüyse bi kaç bişey örmüştür.Ama onları da beğenip üstüme geçirmedim-onun yanında giydim tabii ki- :D (aslına sadece bi yelek hatırlıyorum zaten) Ama şu an babannemi daha çok seviyorum, çocukken de öyleydi.Babannemler gelecek diye bayram ederdik.Durumları kötü mü? Hayır çok çok iyi. Ama kadının öyle bir düşüncesi, öyle bir mantığı yok zaten.Ha mesela bayramda bi yere gider, orda verilen çikolatayı, şekeri alır bize getirir yada yoldan geçerken bahçeden armut koparır gelir.Ben onları sevip yemesem de beni düşündüğü için mutlu olurum.Olay bundan ibaret aslında.

niye ilginç olsun ki.tüm yazılarımı okumadan bu kanıya varamazsınız.torununu ilk okul gününde arayıp sormayan.özledim deyip geldiğinde bir paket çikolatayı esirgeyen,zor bir hamilelik geçirdiğimi bile bile bir kere hatır sormayan,kendi öz oğlunun hiçbir derdine koşmayan ve buna rağmen herşeyimize karışıp söz sahibi olmaya çalışan bir insan....benim taaaa dünyanın bir ucundaki ablam ki eşimden de küçük,onun bizim için kendini paralamasını görünce eşim de annesinden bekliyor ilgi.haksız mı?eşim elinden geldiğince koşturur peşlerinde.bu mudur yani?

İlgi maddiyatla olacak sey degil, ama sen aldıgı cikolatayı da begenmemissin, sanki tek cocugundan tek torun diye fazla fazla seyler, sürprizler bekliyorsun gibime geldi, hem kendinin, hemde cocugunun özel hissedilmesini istiyorsun, üzerine titresinler, hediyeler, sürprizler, harclıklar..

Sanki benim babamın cok mu kosmuslar, ama her hastalandıklarında babama telefon ''geell'' halbuki iki oglu daha var babamdan baska, babaannem babamın cebine harclık koymazmıs, isyeri acmıs cebinde yemek yiyecek parası yokmus arkadasının annesinin sefer tasına koyduklarını birlikte yerlermis, ama babaannem babam evlendiginde babamdan pazar parası istiyormus düsünün bi,:ssz:

Ne yaptın, ne kadar arkamda durdun da benden para istiyorsun mu deseydi babam simdi? En cok babam baktı onlara sırtında tasıdı hastanelere getirdi, birsey eksik oldugunda direkt babamı ararlardı digerlerini degil, babam bir kere baba batıyorum, tarla satalım demiste, '' dedem batarsan bat, ben gider cadırda otururum sen utanırsın'' demis, neticede babam kendi cabalarıyla düzeltmis herseyi, yani emin ol sizin durumunuzdan daha beterleri de var, hem özledim demek yetmez mi? direkt cikolatayı verse seni özledim anlamına mı gelicek? Bir gün meyve getirir, bir gün cikolata, bazen eli bos gelir, gelebilir yani hemen torununu sevmiyor, deger vermiyor anlamına gelmemeli.

Son düzenleme:
az veren candan çok veren maldan verir demişler.Her neyse ben olsam kimseden birşey beklemezdim.3-5 mandilina armut birde kızıma 5 tl verdi diyorsunuz.Hiç harçlık alamayan çocuklar var kızım hiç oralı bile olmadı diyorsunuz ne garip:31: Fazla paraları olabilir maddi durumları iyi olabilir ama herkes içinden geldiği gibi davranmakta özgür demek ki yapısı öyle zorla da verilmez yanii ayrıca candan vermediğini bildiğiniz birinden bişey almakta hoş olmasa gerek.2 tulum alıcak alamadı diyorsunuz nye bekliyorsunuz ki almak isterse alır o kadar çok ihtiyacınız varsa acil gerekliyse siz alırsınız zaten.

Back
X