• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mecbur

gibigibi88

Guru
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
832
268
303
Ablam yurtdışında yaşıyor. Ben eşimden boşandım ablam bana maddi olarak yardımlar etti. Oraya gitmemi istiyor yanına çocuğumun babası asla kabul etmez . Et se bile yeni bir dil öğrenmek oğlumu tamamen babasız büyütmek çok korkutucu. Ablam maddi olarak yardımda bulunduğu için ona hayır diyemiyorum . yani kendimi mecbur hissediyorum. ona hayır dersem hayal kırıklığına uğrayacak yada gitmezsem çocuğumun geleceği için bencillik etmiş olucam sanki.. korkuyorum ablama hayır demekden de yeni bir hayata başlamakdan da. ilerde çocugumun babasıyla uzaklaştırdıgım ıcın beni suçlamasından da.

Öncelikle çocuğunuz sonra sizin için en iyisi hangisi olacaksa ona karar verip öyle hareket edin. Ablanız size hayatınıza müdahale etmek için mi para veriyor

Bana mecbur hissedeceğiniz bir durum yok gibi geldi. Ablanız sizin iyiliğiniz için çağırıyordur para verdiği için değil. Belki orada daha iyi bir geleceğiniz olacağını düşündü. Boşanmamış olsanız bile eşinizden izin kağıdı almadan çocukla yurt dışına gidemezsiniz. Bu durumu eski eşinizle konuşup karar vermelisiniz. Çocuğunuzun geleceği için en iyisi hangisi olacaksa onu seçersiniz inşallah.

Ablam yurtdışında yaşıyor. Ben eşimden boşandım ablam bana maddi olarak yardımlar etti. Oraya gitmemi istiyor yanına çocuğumun babası asla kabul etmez . Et se bile yeni bir dil öğrenmek oğlumu tamamen babasız büyütmek çok korkutucu. Ablam maddi olarak yardımda bulunduğu için ona hayır diyemiyorum . yani kendimi mecbur hissediyorum. ona hayır dersem hayal kırıklığına uğrayacak yada gitmezsem çocuğumun geleceği için bencillik etmiş olucam sanki.. korkuyorum ablama hayır demekden de yeni bir hayata başlamakdan da. ilerde çocugumun babasıyla uzaklaştırdıgım ıcın beni suçlamasından da.
Aslinda ne guzel ablaniz size kol kanat geriyor gibi görünüyor huyunu suyunu bilmiyorum tabi. Ama yurtdışında yasayan biri olarak(İsviçre) oyle sansli görüyorum ki burdaki cocuklari ahhh diyorum ulkemin çocukları… korkmayin cocuklar daha cabuk dil öğreniyorlar. Hakkinizda hayırlısı olsun.

Eski eşiniz izin vermezse gidemezsiniz zaten, isteginiz varsa konusun onunla. Kabul ederse değerlendirin artısıyla,eksisiyle ,ona göre karar verirsiniz.

Yurtdisinda cok iyi sartlarda buyuyebilir ama ben olsam babasindan ayirmazdim.hersey maddiyat yada iyi egitim degil sevgi bunlardan cok daha kiymetlidir.ne kadar cok parasi olursa olsun ne kadar iyi egitim alirsa alsin o baba boslugu dolmayacak.

Kendi hayatını da düşünmek zorundasın çocuğun neden babasız kalsın ki? Okul tatillerini babası ile geçirir?

Bir yandan çocuğumun babası asla kabul etmez.
Diğer yandan ablam maddi yardım etti hayır diyemiyorum.
İnanın 7 yaşındaki oğlum sizden daha sağlam basıyor.
Siz ne istiyorsunuz?
hala çocuğunuzun babasının kararına göre yaşayacaksanız ayrılmasaydınız.
Ablanız maddi yardımı böyle karşılık bekleyerek yaptıysa hiç yapmasaydı.
Kendi istekleriniz, kendi kararlarınız, kendi doğrularınız ne zaman olacak? Annesiniz farkında mısınız? Dimdik durmalı kendinize saygı duymalısınız. Yaşadığınız hayat sizin, eski eşin yada ablanın değil.

hayır hayır ablam oraya gitmem için para vermiyor ben sanki hayır dersem onu hayal kırıklığına uğratıcakmışım gibi geliyor. onu kırmamak ıcın tamam dedım şimdide geri adım atamıyorum

Aslinda ne guzel ablaniz size kol kanat geriyor gibi görünüyor huyunu suyunu bilmiyorum tabi. Ama yurtdışında yasayan biri olarak(İsviçre) oyle sansli görüyorum ki burdaki cocuklari ahhh diyorum ulkemin çocukları… korkmayin cocuklar daha cabuk dil öğreniyorlar. Hakkinizda hayırlısı olsun.
siz isviçrenin neresinde yaşıyorsunuz?

Bir yandan çocuğumun babası asla kabul etmez.
Diğer yandan ablam maddi yardım etti hayır diyemiyorum.
İnanın 7 yaşındaki oğlum sizden daha sağlam basıyor.
Siz ne istiyorsunuz?
hala çocuğunuzun babasının kararına göre yaşayacaksanız ayrılmasaydınız.
Ablanız maddi yardımı böyle karşılık bekleyerek yaptıysa hiç yapmasaydı.
Kendi istekleriniz, kendi kararlarınız, kendi doğrularınız ne zaman olacak? Annesiniz farkında mısınız? Dimdik durmalı kendinize saygı duymalısınız. Yaşadığınız hayat sizin, eski eşin yada ablanın değil.
evet çoook haklısın benim hayatımı yılalrdır ben harıc herkes yaşıyor zaten

Çocugunuzun yerine koyup empati yapacagım. Annem ve babam ayrı olup beni alıp yurtdışında büyütmüş olsa ve bizim için birikim yapmış olsaydı bundan 20 yıl once suan +1 dilim olurdu. Belkı baska bir ülkenin vatandaşı olurdum. Ekonomık açıdan çok çok iyi durumda olurdum. Türkiye'nin hali ortada duygusal düşünmek maalesef bir işe yaramıyor. Bu bir mecburiyet veya mahcubiyet değil fırsat sizin için.

Back
X