• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mecbur

Size bir tavsiye vermek isterim. Şöyle yapsanız mesela, turist olarak gitseniz bir kac haftaligina degil en az şoyle bir bir bucuk ay kadar kalin. Bakin ablanizla yasayabiliyormusunuz o sizinle yasayabiliyor mu. Sizi getirmekte hala isteklimi, duzenlerini sevicekmisiniz, onlar sizinle degisen duzeni sevicek mi siz orda hayatiniza devam etmek istecekmisiniz vsyre vsyre. Bir ön prova yapin bence oyle evet veya hayir deyin. Onlarla Bunu orda yaşamınız gerekiyor. Turkiyeye geldiklerin de hos vakit geciriyor olabilirsiniz ama kisileri kendi evlerinde görmeniz yasamaniz gerek. Ablaniza biz bir kac ayligina yanina gelelim önce bak bakalim sen bizle yapabiliyormusun biz orda yapabiliyormuyuz bakalim diyebilirsiniz..

Yurt dışına gideceksende,Türkiye'de kalıcaksanda önce birey olman gerekli..iyi bir psikolog desteği alıp birey olma yoluna gir önce,sonrada birey olduğunda ona göre zaten güzel kararlar verirsin.şuanda sizi yokmuş gibi gördüm siz bu hikayenin neresindesiniz?

Ablam yurtdışında yaşıyor. Ben eşimden boşandım ablam bana maddi olarak yardımlar etti. Oraya gitmemi istiyor yanına çocuğumun babası asla kabul etmez . Et se bile yeni bir dil öğrenmek oğlumu tamamen babasız büyütmek çok korkutucu. Ablam maddi olarak yardımda bulunduğu için ona hayır diyemiyorum . yani kendimi mecbur hissediyorum. ona hayır dersem hayal kırıklığına uğrayacak yada gitmezsem çocuğumun geleceği için bencillik etmiş olucam sanki.. korkuyorum ablama hayır demekden de yeni bir hayata başlamakdan da. ilerde çocugumun babasıyla uzaklaştırdıgım ıcın beni suçlamasından da.
ablanız size ve çocuğunuza daha iyi bir gelecek sunuyor sizse ablaniza tskur edeceğinize sizden beklentisi var gibi bir düşünce içerisine girmişsiniz

Hukuk bilgim olmadığı halde konuyu okurken "iyi de bu konuda tek başına karar almak imkansız" diye düşündüm. Boşandığınız kocanız size ne karışabilir ki yorumlarını okuyunca da İstemsiz güldüm. Hatta merak edip araştırdım şöyle bir şey buldum.

"Diğer ebeveynin izni olmadan yurt dışına gitmeniz halinde diğer ebeveyn tarafından çocuğu kaçırma ile suçlanabilirsiniz ve gerçekten amacınız kaçırmak olmasa da bu fiilinizin hukuken kaçırma kapsamında nitelendirilmesi tehlikesi ile karşılaşabilirsiniz."

Diyeceğim o ki sizin tek başınıza alacağınız bir karar değil bu. Önce eski eşiniz ile konuşun. Zira okuduğum kadarıyla izni olmaz ise mahkemeye başvurmanız ve mahkemeden izin almanız gerekiyormuş.

Ablam yurtdışında yaşıyor. Ben eşimden boşandım ablam bana maddi olarak yardımlar etti. Oraya gitmemi istiyor yanına çocuğumun babası asla kabul etmez . Et se bile yeni bir dil öğrenmek oğlumu tamamen babasız büyütmek çok korkutucu. Ablam maddi olarak yardımda bulunduğu için ona hayır diyemiyorum . yani kendimi mecbur hissediyorum. ona hayır dersem hayal kırıklığına uğrayacak yada gitmezsem çocuğumun geleceği için bencillik etmiş olucam sanki.. korkuyorum ablama hayır demekden de yeni bir hayata başlamakdan da. ilerde çocugumun babasıyla uzaklaştırdıgım ıcın beni suçlamasından da.
Eğer şartlar ıyıyse gıdın bence .Yenı bur hayat .Bunun ablanızın verdıgı paralarla ılgısı yok bence .

Babasi izin vermeden yurtdisina cikamaz diye biliyorum ben zaten. Degil temelli gitmek, kisa sureli seyahat icin bile babanin da izni gerekiyor. Ben aldim cocugu gidiyorum diye birsey yok.

Keşke izin verse de goturseniz, daha iyi olurdu.

Velayet sizde ise karisamaz.Ortak velayet ise izin gereklidir.Fikir içinse bence gidin hem artı bir dil çok iyi çocuğunuzun geleceği icin

Yurt dışına gideceksende,Türkiye'de kalıcaksanda önce birey olman gerekli..iyi bir psikolog desteği alıp birey olma yoluna gir önce,sonrada birey olduğunda ona göre zaten güzel kararlar verirsin.şuanda sizi yokmuş gibi gördüm siz bu hikayenin neresindesiniz?
aslında yakında bipolar teşhisi kondu bana ilaç lara başlayacağım. dediğinz çok doğru yılllarca hep benım hayatımı başkaları yaşadı başkaları karar verdi. ben kendi hayatımda başkalarının benim yerime kararlar verdiği benimse hep fedakarlık göstermem gerektıgı yerdeyım

Biz yurtdışına taşındık 4yıl önce. Ben iyi ki gitmişiz diyorum. Türkiyede gergin, sinirli, sabırsız bir insan oluyorum. Huzurumu kaybediyorum. Çünkü insanlar gergin, aceleci.
Ben hep yaptıklarımızdan pişman olalım, olmazsa geri döneriz diye düşündüm bu yurtdışı mevzusunda. Sonuçta vatanımız burası. Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer.
sizin yerinizde olsam gidip denerdim. Alışmak için çaba harcardım. Bir de siZin orada kanınızdan canınızdan size yardım edecek biri var. Bence tepmeyin bu fırsatı.

Öyle kolay mı ki ablam çağırdı İsviçre'ye yerleşeyim? Kaçak kalmayı düşünmüyorsunuz sanırım.

Çocuk orada okula vs başlayabilecek mi?

Ayrıca boşanmışsan adam sana ne karışır yorumları da çok saçma değil mi? Ortada evlat var, ülke değiştirecekse adamında rızası gerekmesi normal.

Mecburluk Bi durum yok. Size yardım ediyor diye emrinin altına almasına gerek yok. Bazı kararları kendiniz verebilirsiniz. Baskıyla değil

Ulkenin gidisatini iyi görmüyorum yerinizde olsam duygusal dusunmem mantiginizla hareket edin size sunulan bu firsati bekleyen binlerce belkide milyonlarca insan var

Gitmeyeceksen bunu ablana sebepleriyle açıklarsın herhalde. Benim de kardeşime çok desteğim oldu, evlenince yakınıma gelin tayin isteyin diyorum ama kocasının memleketine gidecek. Ben birbirimize destek oluruz düşüncesiyle söylüyorum, yardım ettim diye değil. Ablan da böyle düşünüyordur, mecbur hissetmene gerek yok

Back
X