MEDİTASYON DENEYİMLEYEN VAR MI?

ben birkaç gündür yapmaya çalışıyorum, sanki biraz iyiyim, algılaırm açıldı,mesela çok taktığım bir konu var onu biraz unuttum sanki ama sürekli sürdürülebilir mi meditasyon bilmiyorum sıkıcı çünkü ama getirisi çok roman gibi kendini okuyorsun adeta ama uzun dönemli sonucu merak etmiyor değilim.
araştırmalara baktım uzun dönemde halisinasyon artırıyormuş öyle diyorlar

Halüsinasyonla ne alakası var? Yanlış bir bilgidir o.
Meditasyon hiçbir şey düşünmeden kendimizi o anda bırakmak.
Rahat bir pozisyonda, istenirse hafif bir meditasyon müziği eşliğinde beklemektir. Kafanı rahat bırakacaksın yaparken.
Önce günde 5-10 dk yaparsın sonra 20 dkya çıkarabilirsin. Sonra 30 vs.
İstersen sadece 5-10 dkda kalırsın.
Manevi güç kazandırmasının yanında odaklanma konusunda da çok faydalı ve beyni de olumlu yönde etkiliyor.
İngilizce biliyorsanız youtubedan meditation başlıklı videolara bakın. Görürsünüz. Yani son derece faydalı ama her gün yapılması gerekir etkili olabilmesi için.
Meditasyon alışkanlığı olan insanlar yaşanan kötü olayları daha güçlü karşılayıp daha kolay atlatırlarmış. En çok da manevi gücü geliştirmesi sebebiyle tercih ediliyor.

http://www.haberturk.com/saglik/haber/1082292-meditasyon-yapanlara-buyuk-sok

Her habere inanmayın.
Olumlu yanlarına bakın.
Keşke düzenli bir şekilde meditasyon yapabilsem de daha iyi hissetsem kendimi.
Böyle faydalı bir şeyden uzak durmak istemiyorum.
Ayrıca haber doğruysa bile her insan yaşamaz öyle bir şeyi. Bir de ileri boyutta meditasyonu yaşamınızın bir parçası yapacağınıza inanıyorsanız ne mutlu size.
Halüsinasyon görecek kadar yapılması için kırk fırın ekmek yemek lazım. İyice o işe alışmış olmak lazım. Ben yine de inanmıyorum.

keşke üzenli yapsam dediniz sanırım sıkıcı geliyor size de

Evet ve astral seyahat dahi yapıyorum.
Başlangıç için, karanlık ve sessiz bir ortamda bağdaş kur. Rahat etmen önemli, üstünde seni rahat ettirecek kıyafetler olmalı. Bir mum yak, mumun arkasına bir ayna koy. Gözlerini muma sabitle, içinden yavaşça 10'a kadar say ve gözlerini kapa, tekrar aç yine muma odaklan, bir süre böyle yapacaksın. Sadece muma bakacaksın yalnız aynadaki yansımasına değil. Yarım saat sonra gözlerini kapat ve zihninde mumu canlandır. Nasıl yandığını, alevleri, rengini, aynaya yansımasını, aynada oluşan ışık demetlerini düşün ve düşünce gücünde bunu somutlaştır. Bir süre sonra sadece hayal etmeyeceksin, gözlerin kapalıyken mumu göreceksin.
Nefes alışverişleri önemli, derin derin nefes al burnundan ve ağzından ver nefesini. Nefes alıp verirken kalp ritmini duymaya çalış, vücudunu dinle. O kadar çok teknik var ki aslında : zamanla gelişeceksin, çakralar açılacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…