Megerse ben mutsuzmusum hersey icinde kalmis depresyondaymisim...

Kayra2021

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2017
1.806
2.078
83
Bebegim olmadigi icin kk ya uye oldum. Hep gebelige hazirlikta vakit geciriyordum. Sonra bdv'i kesfettim, burayi okumaya basladim. Bazi dertlerde kendimi gormeye basladim ve mutsuz oldugumu herseyin icimde kaldigini ama bunlari hep baskiladigimi farkettim. Dun cok gec yattim gece ikiye uce kadar burayi okudum, eskileri dusundum, resimlere baktim ve resmen gozumdeki isigin sondugunu ve gelecege dair umutlarimin tukendigini farkettim. Sadece yazmak istedim paylasmak, bunu birilerinin okuyacagini bilmek iyi gelir bari bu icimde kalmasin dedim :(

Canım ya öyle düşünme bebegi olmayan bir sen degilsin benimde yok henüz nasip olmadı tüp bebek denedim ameliyatlar oldum ama olmadı güçlüyüm peşinden koşacagım gücümün yettigi kadar gidecegim allahta nasip ederse olur inşallah hemen karalar baglama.

Canım ya öyle düşünme bebegi olmayan bir sen degilsin benimde yok henüz nasip olmadı tüp bebek denedim ameliyatlar oldum ama olmadı güçlüyüm peşinden koşacagım gücümün yettigi kadar gidecegim allahta nasip ederse olur inşallah hemen karalar baglama.
Canim senin gibi guclu kadinlari gormek bana da guc veriyor.. cocuk konusunda cok umutsuz degilim. Hayirlisini istiyorum daha vakti varmis diyorum hepimizin olur insallah.. cook yanlizim eve tikildim kaldim eskiden boyle degildim :(

Nasıl yani?
Hem çocuk istiyorsunuz hem olmuyor diye yakınıyorsunuz hem de tedavi olmuyor musunuz?
12. ayimiz bu ay daha once baska bi nesenden gidince hersey yolunda denmisti bana. Bide yurtdisinda yasiyorum infertility i sigortam karsilamiyor hepsi cepten gidecek bi ultrasound a 1800 dolar hesap cikariyorlar. Su asamada onca parayi vermeyi gereksiz buluyorum

Bazen bebeğin olmaması bebeğin olmasından daha hayırlı olabiliyor, bu ince noktayı biz göremiyoruz. Şimdi siz aslında mutsuz olduğunuzu gördünüz ve bebeğe bağlıyorsunuz ama ben bebek yüzünden olduğunu sanmıyorum. Aslında sorunlarınızı bebekle kapatmak istiyorsunuz gibi geldi, sanki ona bağlanmakla her şeyi çözeceğinizi sanıyorsunuz. Fakat bu işler öyle olmuyor. Bizler önce her konuda anneliğe hazır olmalıyız ondan sonra bebek istemeliyiz. Çünkü bir çocuk sevgi ortamında büyümeli, psikolojisi bozuk içinde bir şeyler kalmış bir anneyle değil.
O yüzden önce bir psikoloğa gidin ya da içinizde yaşamadığınız sizi üzen şeyleri yazın ve onları çözün, sonra da hayırlısıysa zaten bebek olur.
Belki içinizdeki sorunları çözerseniz bebek olmadığı için çok da üzülmezsiniz.
Benim 5 yıl evladım olmadı ama ben bunu dert etmiyordum çok fazla, Yeri gelince elbet üzülüyordum fakat hayırlısıysa olsun yoksa olmasın diye dua ediyordum. Ama zamanımı da boş geçirmiyordum, mutlu huzurlu ve içimde hiçbir şey kalmadan geçiriyordum. Ve çok şükür hiç beklemediğim bir anda geldi bebeğim. Yani aslında ne kadar tevekkül ederseniz o kadar daha mutlu oluyorsunuz ve farkına varıyorsunuz her şeyin.

Bazen bebeğin olmaması bebeğin olmasından daha hayırlı olabiliyor, bu ince noktayı biz göremiyoruz. Şimdi siz aslında mutsuz olduğunuzu gördünüz ve bebeğe bağlıyorsunuz ama ben bebek yüzünden olduğunu sanmıyorum. Aslında sorunlarınızı bebekle kapatmak istiyorsunuz gibi geldi, sanki ona bağlanmakla her şeyi çözeceğinizi sanıyorsunuz. Fakat bu işler öyle olmuyor. Bizler önce her konuda anneliğe hazır olmalıyız ondan sonra bebek istemeliyiz. Çünkü bir çocuk sevgi ortamında büyümeli, psikolojisi bozuk içinde bir şeyler kalmış bir anneyle değil.
O yüzden önce bir psikoloğa gidin ya da içinizde yaşamadığınız sizi üzen şeyleri yazın ve onları çözün, sonra da hayırlısıysa zaten bebek olur.
Belki içinizdeki sorunları çözerseniz bebek olmadığı için çok da üzülmezsiniz.
Benim 5 yıl evladım olmadı ama ben bunu dert etmiyordum çok fazla, Yeri gelince elbet üzülüyordum fakat hayırlısıysa olsun yoksa olmasın diye dua ediyordum. Ama zamanımı da boş geçirmiyordum, mutlu huzurlu ve içimde hiçbir şey kalmadan geçiriyordum. Ve çok şükür hiç beklemediğim bir anda geldi bebeğim. Yani aslında ne kadar tevekkül ederseniz o kadar daha mutlu oluyorsunuz ve farkına varıyorsunuz her şeyin.
Aslinda haklisin bebegin beni hayata baglayacagini dusunuyorum. Sabahlari yataktan kalkmak istemiyorum her gun birbirinin ayni. Ben yeni evli degilim zaten basta hazir hissetmedigimiz icin dusunmedik. Boyle degildim surekli planlar yapardim gelecege dair hayaller kurardim

Aslinda haklisin bebegin beni hayata baglayacagini dusunuyorum. Sabahlari yataktan kalkmak istemiyorum her gun birbirinin ayni. Ben yeni evli degilim zaten basta hazir hissetmedigimiz icin dusunmedik. Boyle degildim surekli planlar yapardim gelecege dair hayaller kurardim
İşte maalesef öyle olmuyor. Her gece ağlayan susmayan bebek sizi çok daha yıpratır. Önce neden mutsuzsunuz onu düşünün bulun. Gidin vitaminlerinize baktırın. Eşinizle sevdiklerinizle yarım kalan sizi mutsuz eden şeyleri konuşun ama önce bunu çözün sonra bebek için tedavi olun. Çünkü İnan’ın siz iy olmadan bebek olması çok daha kötü şeyler getirecek.

İşte maalesef öyle olmuyor. Her gece ağlayan susmayan bebek sizi çok daha yıpratır. Önce neden mutsuzsunuz onu düşünün bulun. Gidin vitaminlerinize baktırın. Eşinizle sevdiklerinizle yarım kalan sizi mutsuz eden şeyleri konuşun ama önce bunu çözün sonra bebek için tedavi olun. Çünkü İnan’ın siz iy olmadan bebek olması çok daha kötü şeyler getirecek.
Yasama sevincim kalmadi benim :( evliligimle esimle bi sikintim yok tabiki filmleedeki gibi bi ask yasamiyoruz ama. Bide ben cok yanliz kaldim son yillarda yurt disinda yasiyorum ne aile ne arkadas kimse yok :(

Yasama sevincim kalmadi benim :KK43: evliligimle esimle bi sikintim yok tabiki filmleedeki gibi bi ask yasamiyoruz ama. Bide ben cok yanliz kaldim son yillarda yurt disinda yasiyorum ne aile ne arkadas kimse yok :KK43:
Neden yaşama sevinciniz kalmasın? Eşiniz var, karnınız tok, sağlığınız yerinde. Yaşamak için başka bir şeye ihtiyaç var mı sizce?
Bence bulunduğunuz ortamı kendimize iyi gelecek şekilde düzenlemeliyiz. Mesela eşinizle farklı güzel şeyler yaşayın çocuklar gibi eğlenin. Yani ruhunuzu bir doyurun derim.

Bebeğinizin vakti var belki de. O vakit geldiğinde gönderilir inşallah size.
Ancak bu vakti beklerken siz anne olmaktan uzaklaşacaksınız, nasıl mı?
Psikolojinizi böyle yorarak elbette.
Eminim bebek çok büyük bir eksikliktir hayatınızda sakın anlamadığımı sanmayın ancak bir tek ona yönelip hayatınızı yaşamaktan vazgeçmeyin.
Aiz sağlıklı olun ki bebek geldiğinde sağlıklı bir anne tarafından büyütülsün.

Neden yaşama sevinciniz kalmasın? Eşiniz var, karnınız tok, sağlığınız yerinde. Yaşamak için başka bir şeye ihtiyaç var mı sizce?
Bence bulunduğunuz ortamı kendimize iyi gelecek şekilde düzenlemeliyiz. Mesela eşinizle farklı güzel şeyler yaşayın çocuklar gibi eğlenin. Yani ruhunuzu bir doyurun derim.
Esim cok yogun calisiyor. Eskiden gezip tozardik simdi hak getire hevesimde yok zaten icimden gelmiyor. Bi yemege gidelim dedik kac aydir daha gitcez hep ben erteliyorum. Bi kedi alayim onla oyalanirim dedim ona da apartman yonetimi izin vermiyormus...

Esim cok yogun calisiyor. Eskiden gezip tozardik simdi hak getire hevesimde yok zaten icimden gelmiyor. Bi yemege gidelim dedik kac aydir daha gitcez hep ben erteliyorum. Bi kedi alayim onla oyalanirim dedim ona da apartman yonetimi izin vermiyormus...
O zaman kesinlikle vitamin eksikliği var ve siz depresyondasınız. Bir tedavi şart maalesef.

Bebeğinizin vakti var belki de. O vakit geldiğinde gönderilir inşallah size.
Ancak bu vakti beklerken siz anne olmaktan uzaklaşacaksınız, nasıl mı?
Psikolojinizi böyle yorarak elbette.
Eminim bebek çok büyük bir eksikliktir hayatınızda sakın anlamadığımı sanmayın ancak bir tek ona yönelip hayatınızı yaşamaktan vazgeçmeyin.
Aiz sağlıklı olun ki bebek geldiğinde sağlıklı bir anne tarafından büyütülsün.
Dogru soyluyorsun resmen yasamaktan vazgectim cunku her gun birbirinin ayni yat kalk ayni seyleri yap bumudur diyorum yani biseyler eksik diyorum beni hayata baglayacak..

Dogru soyluyorsun resmen yasamaktan vazgectim cunku her gun birbirinin ayni yat kalk ayni seyleri yap bumudur diyorum yani biseyler eksik diyorum beni hayata baglayacak..

Yaşam sevinciniz eksik ve emin olun bu bebek değil.
Bu bir ruh hali kimine arada bir gelir gider kiminde kalır.
Siz bunu beslemeye devam ederseniz bebek de bir şeyi değiştirmeyecek.

Eskiden üniveristeyi kazanırsam çok mutlu olacağımı düşünürdüm
Yanılmışım
İşe girersem he sıkıntının biteceğini sanırdım
Yanılmışım
Sevgilimin hayatımın anlamı olduğunu o giderse öleceğimi düşünürdüm
Yanılmışım

Hayat beni.çok farklı bir noktaya getirdi ki tüm bunların aalında mutluluğa sebep olamayacağını anladım.
Mutluluk içerden gelen bir şey dışardan gelenler geçici.
Önce siz kendinizle barışık ve mıtlu olmayı öğrenin. Vakti gelince gelecek inşallah bebeğiniz de.

Back
X