Bazen bebeğin olmaması bebeğin olmasından daha hayırlı olabiliyor, bu ince noktayı biz göremiyoruz. Şimdi siz aslında mutsuz olduğunuzu gördünüz ve bebeğe bağlıyorsunuz ama ben bebek yüzünden olduğunu sanmıyorum. Aslında sorunlarınızı bebekle kapatmak istiyorsunuz gibi geldi, sanki ona bağlanmakla her şeyi çözeceğinizi sanıyorsunuz. Fakat bu işler öyle olmuyor. Bizler önce her konuda anneliğe hazır olmalıyız ondan sonra bebek istemeliyiz. Çünkü bir çocuk sevgi ortamında büyümeli, psikolojisi bozuk içinde bir şeyler kalmış bir anneyle değil.
O yüzden önce bir psikoloğa gidin ya da içinizde yaşamadığınız sizi üzen şeyleri yazın ve onları çözün, sonra da hayırlısıysa zaten bebek olur.
Belki içinizdeki sorunları çözerseniz bebek olmadığı için çok da üzülmezsiniz.
Benim 5 yıl evladım olmadı ama ben bunu dert etmiyordum çok fazla, Yeri gelince elbet üzülüyordum fakat hayırlısıysa olsun yoksa olmasın diye dua ediyordum. Ama zamanımı da boş geçirmiyordum, mutlu huzurlu ve içimde hiçbir şey kalmadan geçiriyordum. Ve çok şükür hiç beklemediğim bir anda geldi bebeğim. Yani aslında ne kadar tevekkül ederseniz o kadar daha mutlu oluyorsunuz ve farkına varıyorsunuz her şeyin.