Mehmet Pişkin'in cenazesi, cenaze namazı kılınarak toprağa verildi. Vasiyeti gerçekleştirilmedi

çok tatlısın canım..:KK19:
ama bun dünyadan göçünce pek bir önemi yok sanırım:)

aklıma ne geldi..acaba ölümü yıllarca eş dost akraba tarafından trajik anılmasın diye cool bir ölüm videosu hazırlamak istemiş olabilirmi..:KK64:
bilmiyorum bana bencilce geliyo intihar etmek. hele bu kadar oturulup düşünülmüş bi şekilde. çok soğukkanlı videoda bana uzak geldi bilmiyorum adından söz ettirmek istediği kesin yoksa kamuya acmazdı. kk'da bile konu oldu kaç gündür gündemden düşmüyor. farklı bi insan olduğu kesin Allah affetsin

Bi aile icin evladinin cesetini denize atmak kolay degil, onlari da anlamak lazim.
Ama vasiyet de etmis adam mezar istemiyorum demis. Yerine getirilmeliydi diye dusunuyorum. Ama hic kolay degil bi anne baba icin.

hiç bir inancı yok ne Allaha ne bir taşa ne bir insana
intihar etmesi doğal buldum..yazık ailesine.

Bi aile icin evladinin cesetini denize atmak kolay degil, onlari da anlamak lazim.
Ama vasiyet de etmis adam mezar istemiyorum demis. Yerine getirilmeliydi diye dusunuyorum. Ama hic kolay degil bi anne baba icin.
yasemincim,inancı olmayan için defnedilme olayı fark etmiyor sanırım..sırf inançsız olduğu içinde böyle istemiş olabilir..buradan çocuğu olanlara nacizhane tavsiyem..konu inançlada bağlantılı olduğundan..çocukları küçükken allah çarpar kuran çarpar yemek arkandan ağlar tarzı kestirme yollarla dini bilgi vermeye çalışmasınlar..her şey günah çarpar şeklinde yetişen çocuklar dinden soğuyorlar..zira bana ve kardeşlerime verilen eğtim bu şekildeydi..bu şekilde inançlı insanlar yetiştirilmez..kuran kursuna gönderdiler küçükken..oradada elinde kocaman sopa olan hoca vardı..ezberleyemezsen eline vuruyordu..iki gün gittik sanıyorum..ben annem vefaat edince kendim okudum ve araştırdım dinin erdemlerini..kestirme yoldan halledilebilecek bir şey değil..erkek kardeşimde Müslüman ama bazı şeylere gülüp geçiyor toplumun baskıladığı şeyleri..ne oluyor ha onlar Müslümansa biz olmayalım diyorlar..

ailesinin suçu vardır mutlaka evladı topluma kazandıran anne babadır Norveçli..

ailesinin suçu vardır mutlaka evladı topluma kazandıran anne babadır Norveçli..
evet ama canım insanlar yozlaşıyor çok yakınmda örnekler var. okula giden iş kuran vs nedenlerle uzaklaşıp yasadığı cevreye adapte olarak ailesinin inandığı önemsediği hiç bir şeyi umursamıyor.

evet ama canım insanlar yozlaşıyor çok yakınmda örnekler var. okula giden iş kuran vs nedenlerle uzaklaşıp yasadığı cevreye adapte olarak ailesinin inandığı önemsediği hiç bir şeyi umursamıyor.
canım zamanın getirdiği şeyler..bazı şeylerede engel olamazsın..çocukların ergenlik dönemi örneğin engel olunamaz değilmi..anlayış vs..o nedenle evlat sahibi olmak çok sorumluluk isteyen bir şey..çevreden soyut yaşayamayacağına göre inşallah dejenere olmayan evlatlar yetiştirebiliriz iddam yok asla..sevgi vermek ilk etapta çok önemli..eşler artık çocuk sahibi olduklarında egolarını bir kenara bırakmalıöncelik çocukta olmalı onu üzecek şeylere mahal vermemek gerek..anna baba tartışması arasında 26 sene yaşamış biri olarak yazıyorum..

canım zamanın getirdiği şeyler..bazı şeylerede engel olamazsın..çocukların ergenlik dönemi örneğin engel olunamaz değilmi..anlayış vs..o nedenle evlat sahibi olmak çok sorumluluk isteyen bir şey..çevreden soyut yaşayamayacağına göre inşallah dejenere olmayan evlatlar yetiştirebiliriz iddam yok asla..sevgi vermek ilk etapta çok önemli..eşler artık çocuk sahibi olduklarında egolarını bir kenara bırakmalıöncelik çocukta olmalı onu üzecek şeylere mahal vermemek gerek..anna baba tartışması arasında 26 sene yaşamış biri olarak yazıyorum..
cocuğumuza kötü seyleri iyi seyleri iyi ayırt ettirirsek sağlam bir inanç sistemi oluşturursak -sadece dinden bahsetmiyorum- eminim ki asla dejenere olmaz

Çok büyük saygısızlık bu.
Bilemiyorum ailesine de çok üzüldüm ama adamın son isteğiydi şu dünyada.Bari onu yapsalarmış.

Ben bunu ateistlere karsi hakaret olarak görüyorum. Cümleniz bir nevi "eh madem ateïst, ölüp gitsin" e getiriyorsunuz ve bundan dolayi sizi kibleyecegim, çok saygisizca bir yorum.

Ben videoya bakmadim, bakmak istemedim. Bu video medyada bir "hit" olmus olabilir fakat halen bir canin, bir insanin ölmesi söz konusu. Bunu siz nasil inançli/inançsiz'a ayirabilirsiniz? Sanki inançli insanlar hiç intihar etmiyorlarmida?

Kendi canina kiymak psikolojik bir durumdur, inanç ile alakasi hiç yoktur. Hangi inançtan olursun ol, haplar içmek, kendini asmak için çok derin psikolojik sorunlarin olmasi gerekiyor. Yani insan psikolojisi zaten intihari kaldirmiyor.

Bir adamin intihar etmesindan daha aci bir durum ise, insanlarin o kisiyi yargilamasi. Insanlarin din ayrimi yapmasi, dindar olduklarindan dolayi kendini daha yüksek görüp, ateïstlere hakaret savurmalari. Ayni seyler müslüman birisi için söylense herkes ayaga kalkar "nasil dinime saygisizlik edersin" diyerek. Sanirim birak Türkiye genelinde, bu forumda bile dini özgürlük sadece islam, hatta sünnilik için geçerlidir. Diger mezheplere, dinlere bu saygi, bu özgürlük yoktur... :KK14:

Ben bunu ateistlere karsi hakaret olarak görüyorum. Cümleniz bir nevi "eh madem ateïst, ölüp gitsin" e getiriyorsunuz ve bundan dolayi sizi kibleyecegim, çok saygisizca bir yorum.

Ben videoya bakmadim, bakmak istemedim. Bu video medyada bir "hit" olmus olabilir fakat halen bir canin, bir insanin ölmesi söz konusu. Bunu siz nasil inançli/inançsiz'a ayirabilirsiniz? Sanki inançli insanlar hiç intihar etmiyorlarmida?

Kendi canina kiymak psikolojik bir durumdur, inanç ile alakasi hiç yoktur. Hangi inançtan olursun ol, haplar içmek, kendini asmak için çok derin psikolojik sorunlarin olmasi gerekiyor. Yani insan psikolojisi zaten intihari kaldirmiyor.

Bir adamin intihar etmesindan daha aci bir durum ise, insanlarin o kisiyi yargilamasi. Insanlarin din ayrimi yapmasi, dindar olduklarindan dolayi kendini daha yüksek görüp, ateïstlere hakaret savurmalari. Ayni seyler müslüman birisi için söylense herkes ayaga kalkar "nasil dinime saygisizlik edersin" diyerek. Sanirim birak Türkiye genelinde, bu forumda bile dini özgürlük sadece islam, hatta sünnilik için geçerlidir. Diger mezheplere, dinlere bu saygi, bu özgürlük yoktur... :KK14:
kararsız izlememeni gerektirecek trajik bir görüntü yok sohbet eder gibi intihar görüntüsü yok..ayrıca karşımızdakini anlamak adına bir farkındalık yaratabilir..

Lütfen hanımlar, inancımıza şükrederken ateistleri nasılsa inançsız namazı kılınmaz, selası okunmaz, çekip gitmiş işte gibi değerlendirerek rencide etmeyelim.
Aslolan insanın neye inandığı değildir, can taşıyor olmasıdır, onlarda anne baba evladı, onlar derken bile utandım ötekileştirme gibi oldu.
Lütfen sözlerimizin gideceği noktayı hesap edelim.

kararsız izlememeni gerektirecek trajik bir görüntü yok sohbet eder gibi intihar görüntüsü yok..ayrıca karşımızdakini anlamak adına bir farkındalık yaratabilir..

Ne farki olacakmista? Videoyu görünce ben bir can için, bir insan için "eh, zaten inancli degil, dogal buluyorum ölmesini" mi düsünecektim? Ya bu nasil kati ve insanfsiz bir düsünce!!

O adam o videoda ne söyledigi, ne yaptigi önemli degil. Zaten norwegian video'yu konusmuyordu, adamin ateist olmasini konusuyordu. Gerçekten hayretler içinde okuyorum senin tepkini. Sonuçta giden bir can var, evladini kaybetmis bir anne baba var. Yani hangi açidan bakarsan bak, norwegian'nin yazdigi yorum hem intihar eden insanlar için, hem ateistler için son derece saygisizca bir yorumdur!

Ne farki olacakmista? Videoyu görünce ben bir can için, bir insan için "eh, zaten inancli degil, dogal buluyorum ölmesini" mi düsünecektim? Ya bu nasil kati ve insanfsiz bir düsünce!!

O adam o videoda ne söyledigi, ne yaptigi önemli degil. Zaten norwegian video'yu konusmuyordu, adamin ateist olmasini konusuyordu. Gerçekten hayretler içinde okuyorum senin tepkini. Sonuçta giden bir can var, evladini kaybetmis bir anne baba var. Yani hangi açidan bakarsan bak, norwegian'nin yazdigi yorum hem intihar eden insanlar için, hem ateistler için son derece saygisizca bir yorumdur!
kararsız,
ben seni, hassasiyetini anlıyorum arkadaşlar daha dikkatli olacaktır. Video'yu izlemeni tavsiye etmem çünkü aslında Mehmet sakince kendini anlatırken içi haykırmış, seyrettim ve pekçok nokta dikkatimi çekti ama bir kısmını dile getirdim.
İstersen özelden bilahare konuşuruz:)

kararsız,
ben seni, hassasiyetini anlıyorum arkadaşlar daha dikkatli olacaktır. Video'yu izlemeni tavsiye etmem çünkü aslında Mehmet sakince kendini anlatırken içi haykırmış, seyrettim ve pekçok nokta dikkatimi çekti ama bir kısmını dile getirdim.
İstersen özelden bilahare konuşuruz:)

Ben öyle tür videolara bakmak zaten istemem, kaldiramam yani. Orda bir insanin son anlarini seyretmeyi kaldiramam. Video üzerinede çesitli yorumlar var. Bazeleri senin gibi içini anlatmaya çalisan, aci içinde yasayan bir adam gördü, bazeleri ise sadece dine odaklanip, alkol içen, ölümden korkmayan adam gördü.

Benim için bu iki yorumun pek önemi yada faydasi yok. Neticede bir insan canina kiydi. Ben buna çok üzülüyorum. Kendim depresyonun ne oldugunu gayet iyi bilirim, o düsünce tarzinada bir zamanlar pek uzakta degildim. Yani hersey o kadar trajik iken, sadece "eh ateistti, ölsün" demek aciya ancak daha baska bir aci katar.

Tabiki özelden daima konusabiliriz Mune abla :)

Bir insan intihar etmiş,herkes sebebi konusunda fikir yürütüyor.Bende bir müslüman olarak,tek sebep olmasada inançsız olmasının buna katkı sağladığını düşünüyorum.Bu demek değildirki,inançlı biri hiç intihar etmez,intiharı düşünmez.Bu hakaret değil asla,ateistse ölsün demek hiç değil.Sadece bir yorum,bu kadar alıngan olmaya gerek yok diye düşünüyorum.Sonuçta herkes kendi değerlerine,hayat görüşüne,kendi düşünce yapısına göre yorumda bulunuyor.
Ben çok üzüldüm ve etkilendim,bir insan öldü sonuçta asl olan bu.Ve kendi inancım doğrultusunda şu noktada söyleyeceğim tek şey,allah affeder inşallah...

hayır ben zaten bedeni kendisine ait olduğu için onun isteğine göre vasiyetinin yerine getirilmesi gerektiğini doğru olanın bu olduğunu yazdım..her zaman inançlı inançszı arkadaşlarıma saygı duydum..ama bunu yazan daha ağzı süt kokan Norveçli değil..evli barklılarda yazdı..bir gözden geçir istersen..günah keçisi olmasın kız..ben bir kaç yoruma cidden sinirlendim..ama onlara bir şey yazmam onların fikrini değiştirmeyecek bunu biliyorum..alıntılamadım..dostoyevskinin bir sözü..insanlar dünyaya sadece mutlu olmak için gelmemiştir...
ne yapalım intihar vakkası da bir gerçek..sosyal medyada isidin vs katliamlarından sonra bu fazla masumane geldi:KK64:

Back
X