- 5 Ocak 2014
- 10.254
- 7.406
- 248
alakası yok ben inanç diye dinden bahsetmedim siz inan diye bunu algıyorsanız sığsınız demekt,r ayrıca araştırsan anlarsın diğer yorumlarımda da bundan bahsettimBen bunu ateistlere karsi hakaret olarak görüyorum. Cümleniz bir nevi "eh madem ateïst, ölüp gitsin" e getiriyorsunuz ve bundan dolayi sizi kibleyecegim, çok saygisizca bir yorum.
Ben videoya bakmadim, bakmak istemedim. Bu video medyada bir "hit" olmus olabilir fakat halen bir canin, bir insanin ölmesi söz konusu. Bunu siz nasil inançli/inançsiz'a ayirabilirsiniz? Sanki inançli insanlar hiç intihar etmiyorlarmida?
Kendi canina kiymak psikolojik bir durumdur, inanç ile alakasi hiç yoktur. Hangi inançtan olursun ol, haplar içmek, kendini asmak için çok derin psikolojik sorunlarin olmasi gerekiyor. Yani insan psikolojisi zaten intihari kaldirmiyor.
Bir adamin intihar etmesindan daha aci bir durum ise, insanlarin o kisiyi yargilamasi. Insanlarin din ayrimi yapmasi, dindar olduklarindan dolayi kendini daha yüksek görüp, ateïstlere hakaret savurmalari. Ayni seyler müslüman birisi için söylense herkes ayaga kalkar "nasil dinime saygisizlik edersin" diyerek. Sanirim birak Türkiye genelinde, bu forumda bile dini özgürlük sadece islam, hatta sünnilik için geçerlidir. Diger mezheplere, dinlere bu saygi, bu özgürlük yoktur...![]()
kible açıkcası çok umrumda değil :)