Mehr doğru mu yapılmış?

Milena81

Belki de dünya, başka bir gezegenin cehennemidir.
Kayıtlı Üye
21 Mart 2016
1.705
2.315
133
Herkese iyi akşamlar, hemen konuya gireyim. Çok yakın arkadaşım geçen yıl bu zamanlar evlendi ama hala aklını kurcalayan bir mesele var. Bu arkadaşıma dini nikâh kıyılırken mehr sorulmamış. Arkadaşım daha sonra babasına sormuş bana niye sormadı hoca diye. Babası da "seni çağırmadan önce bana sordu hoca kızınıza altın alındı mı diye, ben de alındı dedim. Hoca da tamam o zaman dedi" demiş. Şimdi kıza altın alınmasıyla mehr kesilmesi aynı şey mi? İkisi birbirinin yerine geçer mi? Yoksa yanlış mı kıyıldı nikâh?

Bu konuda pek bilgim yok ama mihr söylenmedi diye nikah geçersiz olacak değildir herhalde? Zaten erkeğin alım gücüne göre belirleniyor o meblağ. Alım gücüne göre bir miktar belirlesinler olsun bitsin.

Herkese iyi akşamlar, hemen konuya gireyim. Çok yakın arkadaşım geçen yıl bu zamanlar evlendi ama hala aklını kurcalayan bir mesele var. Bu arkadaşıma dini nikâh kıyılırken mehr sorulmamış. Arkadaşım daha sonra babasına sormuş bana niye sormadı hoca diye. Babası da "seni çağırmadan önce bana sordu hoca kızınıza altın alındı mı diye, ben de alındı dedim. Hoca da tamam o zaman dedi" demiş. Şimdi kıza altın alınmasıyla mehr kesilmesi aynı şey mi? İkisi birbirinin yerine geçer mi? Yoksa yanlış mı kıyıldı nikâh?
Canım tam net bi bilgim yok ama bildiğim kadarıyla, mehr kıza sorulur babaya değil. Babaya sorulsa bile baba kızına sormalıdır çünkü peygamber efendimiz sav. Bile kızına sormuş ne mehr istersin diye. Ve mehrin ne olduğu belirlenip hocanında bunu not etmesi gerekir. Siz başka bi hocaya daha danışın bunu canım

Bunu bir hocaya sorun borun bence. En doğru cevap ondadır. Burda çoğunluk tahmin yürütecek. Tıpkı benim şu an yapacağım gibi:) bence geçerlidir. Bunu neye dayanarak söylüyorum siz allahın gözünde evli olmak için birine başvuruyorsunuz o da evilisiniz diyor. O kişi bir yanlışlık yapsa bile allah size evli değilsiniz benim için demezki. Sonuçta siz içinizden gelerek buna niyet edip bu eylemi gerçekleştirmiş olursunuz. Sonuç olarak bence arkadaşınız içini rahat tutsun. Ama tabi bunlaın hepsi BENCE..

Nikah gecersiz degil,geline alinan altindan farkli bir tur tazminat mihr ,allah korusun arkadasiniz bosanirsa gelirtine uygun tazminat vermerlidir dinen esi ,gunumuzde sembolik bir bedel

benim kız kardeşimde 1ay önce dini nikah hoca sordu ama kardeşim istemedi

Alo fetva hattına arayıp sorun. Biz ne söylersek soyleyim yorum olur. 190 di sanirim

Mehr boşanma tazminatıdır

Resmi nikah da olduğuna göre boşanma aşamasında ben mehr istediğim miktarı isterim tazminat istemem mi diyecek

Mehr olarak alınan altın söylenir genelde 6 burma mesela ama hukuk ayrıca altınları da geline verir

Ya konu kapanacak biliorumda , böyle sorulara uyuz oluyorum.kafaya takcak başka bişeymi bulamamış.biraz akıllıca düşünen herkes doğru cevabı zaten bulur kimseye sormaya gerek yok.dini nikah manevi bir olgudur.hocanın rşliğinde Allah huzurunda manevi anlamda izin alınmasıdır.yani asıl amaç budur ,mehir usulen söylenir..resmi nikah varsa ve hoca eşliğinde dualarla evet dendiyse gerisi önemsizdir.bu sorunuzun cevabını 50 ayrı hocaya sorsanız , 50tane aynı cevap alamazsınız.bu işin doğrusu sizin aklınızda saklı.soruya cevap ; tabikide dini nikah geçerlidir....

Şimdiye kadar aklı neredeymiş arkadaşının anlamadım bu mevzular ince mevzular doğru cevabı burada bulabileceğinizi sanmıyorum:(

Herkese teşekkürler. Hiç böyle birşey duyan var mı diye merak etmiştim. Benim de garibime gitti çünkü. En iyisi fetva hattını arayıp sorması galiba Hoppa

Back
X