Meleğimi kaybettim

Melegim80

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2016
86
61
3
Merhaba bebeğim 27 haftalikken kaybettim ve normal doğum yaptım bebegim den öncede 2 düştüğüm var ve hiç çocuğum yok ilk olucak ti.niye buraya yazıyorum çünki doktorlar şikayetlerinin hepsine normal dedi elimde ayağında ödem vardı aşırı baş agrilarim vardı doktor hep normal dedi en son gittiğimde 2 hafta geri kalmış dedi eve geldim çok üzüldüm bir gün sonra artık bebeğim kimildamadi 4 gün sonra gittiğimde preklemsi denildi tansiyon 16 idrarda protein pozitif ve vücudunda ödem vardı ve bebeğim oleli 5 gün olmuştu çok acı hislerini anlatamıyorum tam 7 ay yatarak geçirdim 9 ay nasıl geçecek diyordum ama meleğim 7 ci ayda bıraktı beni geriye alınan giysileri kaldı En kötü teselli sözü de yine olur sorun yine olması değil ki yaşanan kayıp meleğim seni çok seviyorum meleğim kızdı adını bile koymuştuk defne seni çok özlüyorum

Son düzenleme:
Merhaba bebeğim 27 haftalikken kaybettim ve normal doğum yaptım bebegim den öncede 2 düştüğüm var ve hiç çocuğum yok ilk olucak ti.niye buraya yazıyorum çünki doktorlar şikayetlerinin hepsine normal dedi elimde ayağında ödem vardı aşırı baş agrilarim vardı doktor hep normal dedi en son gittiğimde 2 hafta geri kalmış dedi eve geldim çok üzüldüm bir gün sonra artık bebeğim kimildamadi 4 gün sonra gittiğimde preklemsi değildi tansiyon 16 idrarda protein pozitif ve vücudunda ödem vardı ve bebeğim oleli 5 gün olmuştu çok acı hislerini anlatamıyorum tam 7 ay yatarak geçirdim 9 ay nasıl geçecek diyordum ama meleğim 7 ci ayda bıraktı beni geriye alınan giysileri kaldı En kötü teselli sözü de yine olur sorun yine olması değil ki yaşanan kayıp meleğim seni çok seviyorum meleğim kızdı adını bile koymuştuk defne seni çok özlüyorum[/QUO

Kıyamam yaa.. çok üzüldüm. bende 10 haftalık düşük yaptım. buna ragmen cok alısmıstım ve çok üzülmüştüm. seni düşünemiyorum bile. çok üzülmüş olmalısın.canım allah sabır versin . sakın "acaba baska doktora gıtseydim onu hayatta tutabılırmıydım " gibi düşüncelere kapılma. emin ol düşecekse düşüyor. tek tesellisi öbür dünyada bizi bekleyecek oluşları :(

Merhaba bebeğim 27 haftalikken kaybettim ve normal doğum yaptım bebegim den öncede 2 düştüğüm var ve hiç çocuğum yok ilk olucak ti.niye buraya yazıyorum çünki doktorlar şikayetlerinin hepsine normal dedi elimde ayağında ödem vardı aşırı baş agrilarim vardı doktor hep normal dedi en son gittiğimde 2 hafta geri kalmış dedi eve geldim çok üzüldüm bir gün sonra artık bebeğim kimildamadi 4 gün sonra gittiğimde preklemsi değildi tansiyon 16 idrarda protein pozitif ve vücudunda ödem vardı ve bebeğim oleli 5 gün olmuştu çok acı hislerini anlatamıyorum tam 7 ay yatarak geçirdim 9 ay nasıl geçecek diyordum ama meleğim 7 ci ayda bıraktı beni geriye alınan giysileri kaldı En kötü teselli sözü de yine olur sorun yine olması değil ki yaşanan kayıp meleğim seni çok seviyorum meleğim kızdı adını bile koymuştuk defne seni çok özlüyorum

Allah sabır versin. Çok zor yaşadığınız. Böyle ani ölümler olabiliyor maalesef. Allah bir daha yaşatmasın. Tez zamanda sağlıkla yavrunuzu kucağınıza alın inşallah. Yardım alın, kendinizi kapatmayın, içinizde tutmayın. Çalışıyor musunuz? Çalışmıyorsanız kendinizi meşgul tutun bir kursa falan gidin, puzzle yapın, örgü örün ne biliyim kafanızı dolduracak birşeyler yapın.

Aynen öyle ya sen bi can kaybediyorsun hatta canından da öte belki art niyetli söylemiyorlar ama yaşamadıkları için anlamıyorlar A Asmidelimeliss
Merhaba Melegim80 Melegim80
Ben de 40 haftalık bebeğimi doğumunu beklerken karnımda kaybettim, yarın 40 gün olacak. Çok üzüldüğünü ve kaybının çok büyük olduğunu biliyorum. Başımız sağolsun.
Benim kontrollerimde hiç bir sorun yoktu; bebek iyiydi. 2 gün içinde kaybetmişim, doğum için hastaneye gittiğimizde öğrendik. Tansiyonum 130/80 di, çok ödemim vardı ve idrarda protein yoktu. O yüzden preeklampsi değil dendi. Ama benim normal tansiyonum gebeliğin ilk başında hep 100/60 ve civarındaydı, 38. Hafta 130/80 olduğunda doktora sormuştum ve bana vücut sıvım ve kan miktarım arttığı için tansiyon yükselmesi olabilir senin değerlerin normal demişti. İdrar testi istemişti, protein yok diye preeklampsi değilsin demişti ama sonradan öğrendim aslında böyle durumlarda normal idrar testi yerine 24 saatlik idrar testi istenmesi gerekirmiş. Çünkü normal idrar testinde protein her zaman görülemeyenilirmiş ama 24 saatlik idrar testi daha güvenilirmiş. Yani bende de tansiyon yüksekliği ve ödem vardı ama idrarda protein olmadığı için preeklampsi üzerinde durulmadı. Belki 24 saatlik idrar testi isteseydi doktorum onda protein çıkacaktı. Bebeğim kurtulur muydu onu bilmiyorum, sonuçta takdiri ilahi var, rabbim böyle nasip etmiş diyorum. Oğlumu çok özlüyorum. Bunları başka arkadaşlara da yardımcı olur belki diye yazdım, doktorunuz unutabilir yada önemseyebilir. Lütfen gebe arkadaşlar son aylarda tamsiyon ve ödem takibi yapsınlar ve doktorlarına 24 saatlik idrar testi için gerekirse baskı yapsınlar.
Bundan sonra ben gebelik için riskli gebelik uzmanına gitmeyi düşünüyorum, perinatalog deniyo. Bir de bebek ölümlerinde yapılan testler var; pıhtılaşma testleri trombofili paneli diye geçiyor. O testleri yaptırman lazım.
Bizim ilacımız yeni bir bebek olacak, o yüzden psikolojini topladığın vakit testlerini yaptır ve gerisini allah'a bırak. Rabbim inşaallah en kısa zamanda kardeşleriyle doldursun kucağımızı.

Amin canm insallah bende perinatologa gidecem erken dogum sebebim bilinmiyor o yüzden cumaya randevu alcam ve bütün tetkikleri yaptiracam hamile kalmadan önce içim rahat etsin istiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah ve bi daha böyle acılar yaşamayız

Merhaba Melegim80 Melegim80
Ben de 40 haftalık bebeğimi doğumunu beklerken karnımda kaybettim, yarın 40 gün olacak. Çok üzüldüğünü ve kaybının çok büyük olduğunu biliyorum. Başımız sağolsun.
Benim kontrollerimde hiç bir sorun yoktu; bebek iyiydi. 2 gün içinde kaybetmişim, doğum için hastaneye gittiğimizde öğrendik. Tansiyonum 130/80 di, çok ödemim vardı ve idrarda protein yoktu. O yüzden preeklampsi değil dendi. Ama benim normal tansiyonum gebeliğin ilk başında hep 100/60 ve civarındaydı, 38. Hafta 130/80 olduğunda doktora sormuştum ve bana vücut sıvım ve kan miktarım arttığı için tansiyon yükselmesi olabilir senin değerlerin normal demişti. İdrar testi istemişti, protein yok diye preeklampsi değilsin demişti ama sonradan öğrendim aslında böyle durumlarda normal idrar testi yerine 24 saatlik idrar testi istenmesi gerekirmiş. Çünkü normal idrar testinde protein her zaman görülemeyenilirmiş ama 24 saatlik idrar testi daha güvenilirmiş. Yani bende de tansiyon yüksekliği ve ödem vardı ama idrarda protein olmadığı için preeklampsi üzerinde durulmadı. Belki 24 saatlik idrar testi isteseydi doktorum onda protein çıkacaktı. Bebeğim kurtulur muydu onu bilmiyorum, sonuçta takdiri ilahi var, rabbim böyle nasip etmiş diyorum. Oğlumu çok özlüyorum. Bunları başka arkadaşlara da yardımcı olur belki diye yazdım, doktorunuz unutabilir yada önemseyebilir. Lütfen gebe arkadaşlar son aylarda tamsiyon ve ödem takibi yapsınlar ve doktorlarına 24 saatlik idrar testi için gerekirse baskı yapsınlar.
Bundan sonra ben gebelik için riskli gebelik uzmanına gitmeyi düşünüyorum, perinatalog deniyo. Bir de bebek ölümlerinde yapılan testler var; pıhtılaşma testleri trombofili paneli diye geçiyor. O testleri yaptırman lazım.
Bizim ilacımız yeni bir bebek olacak, o yüzden psikolojini topladığın vakit testlerini yaptır ve gerisini allah'a bırak. Rabbim inşaallah en kısa zamanda kardeşleriyle doldursun kucağımızı.

başın sağolsunn .. güzel dileklerine yürekten aminn

Amin canm insallah bende perinatologa gidecem erken dogum sebebim bilinmiyor o yüzden cumaya randevu alcam ve bütün tetkikleri yaptiracam hamile kalmadan önce içim rahat etsin istiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah ve bi daha böyle acılar yaşamayız
Rahim ağzı yetmezliği olabilir mi? Onu da sor mutlaka. Hepimiz sebeplere sarılıp bekliycez işte. Sabır sabır sabır...
Rabbim sabrımızın mükafatını versin inşaallah.

Back
X