Merhaba
Melegim80
Ben de 40 haftalık bebeğimi doğumunu beklerken karnımda kaybettim, yarın 40 gün olacak. Çok üzüldüğünü ve kaybının çok büyük olduğunu biliyorum. Başımız sağolsun.
Benim kontrollerimde hiç bir sorun yoktu; bebek iyiydi. 2 gün içinde kaybetmişim, doğum için hastaneye gittiğimizde öğrendik. Tansiyonum 130/80 di, çok ödemim vardı ve idrarda protein yoktu. O yüzden preeklampsi değil dendi. Ama benim normal tansiyonum gebeliğin ilk başında hep 100/60 ve civarındaydı, 38. Hafta 130/80 olduğunda doktora sormuştum ve bana vücut sıvım ve kan miktarım arttığı için tansiyon yükselmesi olabilir senin değerlerin normal demişti. İdrar testi istemişti, protein yok diye preeklampsi değilsin demişti ama sonradan öğrendim aslında böyle durumlarda normal idrar testi yerine 24 saatlik idrar testi istenmesi gerekirmiş. Çünkü normal idrar testinde protein her zaman görülemeyenilirmiş ama 24 saatlik idrar testi daha güvenilirmiş. Yani bende de tansiyon yüksekliği ve ödem vardı ama idrarda protein olmadığı için preeklampsi üzerinde durulmadı. Belki 24 saatlik idrar testi isteseydi doktorum onda protein çıkacaktı. Bebeğim kurtulur muydu onu bilmiyorum, sonuçta takdiri ilahi var, rabbim böyle nasip etmiş diyorum. Oğlumu çok özlüyorum. Bunları başka arkadaşlara da yardımcı olur belki diye yazdım, doktorunuz unutabilir yada önemseyebilir. Lütfen gebe arkadaşlar son aylarda tamsiyon ve ödem takibi yapsınlar ve doktorlarına 24 saatlik idrar testi için gerekirse baskı yapsınlar.
Bundan sonra ben gebelik için riskli gebelik uzmanına gitmeyi düşünüyorum, perinatalog deniyo. Bir de bebek ölümlerinde yapılan testler var; pıhtılaşma testleri trombofili paneli diye geçiyor. O testleri yaptırman lazım.
Bizim ilacımız yeni bir bebek olacak, o yüzden psikolojini topladığın vakit testlerini yaptır ve gerisini allah'a bırak. Rabbim inşaallah en kısa zamanda kardeşleriyle doldursun kucağımızı.