Ne güzel bir şey düşünmüşsün canım. Böyle şeyler yapmak hem insanın kendisine iyi gelir hem de evladının anısını o çocuklara yardım ederek yaşatmış olursun...Ben bir doktorum zaten. Rant icin boyle bisey yapmama gerek yok. Paraya ihtiyacim yok çünkü. Tabi ki kendi hikayemi yazacagim. Kitabin son kismina hatira tarzi eklerim diye dusundum. Tamamen duygusal. Ben butun kayip bebekleri kardes görüyorum. Hepsi ayni yerdeler. O yuzden bebegimin kardeslerini daha yakindan anmak isterdim. Paylasmasaniz da sorun yok. Cunku ben bu kitabi cikaracagim. kendi melegimin öyküsünü. parasini da cocuk esirgeme kurumuna bagislarim ya da hayir yaparim. Bu konuda ard niyet aramaniz beni gercekten üzdü.
Bende mimarım ama her girdiğim eve teknik gözle bakmıyorum onunla bi ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Acılarımız aynı ama karnında kaybedenle, o çocukla yaşayan insan aynı şeyleri yaşamaz bence. Ben 3 yaşındayken kaybettim ama 7-10 yaşında kaybedenlw bile aynı şeyi yaşamamışımdır belkide.
Düşünceniz güzel tebrik ederim ama zor bi durum bence, hayata devam edilmeli. Ben 3 seneyi bitiriyorum yeni yeni bu cümleyi söyleyebiliyorum. Verende Allah Alanda Allah..
Allah sabrımızı artırsın. Bir daha yaşatmasın..
Ne güzel bir şey düşünmüşsün canım. Böyle şeyler yapmak hem insanın kendisine iyi gelir hem de evladının anısını o çocuklara yardım ederek yaşatmış olursun...
Özelden ulaşacağım sana... :)
Bir foto bile yok demen nemkadar üzdü bilsen.. bende mesela bi sırt çantasıyla yürümesini bile göremedim diyorum, saçları iyice uzamadı örgü yapamadım, kardeşine okuma yazma öğretemedi boya yaptıramadı vs..Tabi ki ayni olamaz. Allah sabirlar versin. Bizimkiler bebek daha animiz yok. Ben burda bazi yonlerden hatali ve eksik buluyorum kendimi. ve yeniden bir bebek sahibi olmak istiyorum. basaran bu buhranli donemleri atlatanlardan destek ariyorum. okumaya ac hissediyor insan bu donemde. duygulara tercuman olacak biseyler okumak istiyor. en azindan ben oyleydim. ben de yazmak istiyorum kisa da olsa kalici birseyler birakmak istiyorum. cunku bende bir fotosu bile yok.
Merhaba.Uyuyan Adamdan Nefret Merhaba
yazdıklarını okuyunca içime bişey oturdu
cok üzüldüm
3 yasındaymıs basınız sagolsun gercekten
neden nıcın oldu bılmıyorum ama aşırı üzüldüm
6 yasına gırecek bir oglum var gecen aksam ruyamda ona bırsey oldugunu gordum ne gordugumu bıle hatırlamıyorum odasına kac kere gıttım bısey mı oldu bıseymı olacak malummu oldu dıye sureklı onu kontrol ettım.
hanı bazen 1 sn bıle olsa nefes alıyor zannedersın ya , çok seviyoruz
eminim sizde çok sevdiniz , Allah size sabır sabır versin ne diyebilirim kahroldum yazdıklarınızı okuyunca
Merhaba.
Allah güzel günlerini gösterain yavrunuzun inşallah. İmtihan dünyası bi şeyle imtihan ediliyoruz işte. Allah bunları unutturacak dertler vermesin. O göçmenler o savaşta kalan aileler kalan çocuklarını saklamaya çalışıyo neler çekiyolar. Allaha Hamdolsun ki yerinin ne kadar rahat olduğunu biliyoruz. Üstelik çokta şanslı çokta seçilmiş bir aile olduğumuzu düşünüyorum. Şöyle ki,
Allah ruhları yarattığında bazı ruhlar cennette çocuk olarak kalsın diye seçilirmiş, oda seçilmiş anne babaya gönderilirmiş onlarıda kurtarıcak diye.
Üstelik cennette tek ulaşılamayan şey çocuktur. Çünkü tenasül ezvu yoktur üreme mümkün değildir. Erken yaşta çocuğunu kaybeden amne babanın kucağında o çocuklar varken herkes imrenirmiş çünkü diğerleri aynı yaşta olacaklar hep..
Allah onlara ve bu seçilmişliğe layık olanlardan eylesin isyan ettirmesin. Ve kimseye düşmanıma dahi yaşatmasın.
Ve birde şu para kaptıran kişiler derler ya Evlat acısı gibi koydu diye, allah onlara bile vermesin. Ağızlara pelesenk olmuş Allah onlara bile yaşatmasın..
Canım senin daha çok erken atlatman için ama etrafındaki insanlarda derstek yerine köstek oluyor. Bir an önce bişeyler yap. Mesela istanbuldaysan hwmen ismek kurslarına yazıl, belediyelerin psikolojik danışmanlık merkezlerine git. Senin sadece sana ihtiyacın var. Lütfen harekete geç.İnsaAllah obur dunyada kucagimiza alir oper koklariz yavrularimizi suan gozyaslari icinde okudum yazinizi,bu dunyada ben imrenerek bakiyorum yavrusunu openi koklayani gordugumde,icim aciyor kaniyor,kizlarimla doganlar etrafa gulucukler atiyorlar buyuyorlar onlari gordukce kahraliyor bedenim ruhum,
bu cok buyuk bir ACİ kimse yok destek olan bir Allahim bir ben,rabbim ne olur yine nasip et bu sefer dogurup saglikla kucagima almayi nasip et rabbim.
Benim de ilk bebeğim karnımda öldü kalbi durmuşSevgili Melek Anneleri,
3 ay önce 39 hflık oğlumu doğmadan kaybettim. Sonra bu sitede benim gibi acısı olan bir cok anne olduğunu gördüm. Bunun üzerine bu konuyu ele alan bir kitap yazmaya karar verdim. Bu nedenle izniniz olursa sizin meleklerinizden de kitabımda bahsetmek istiyorum. Derleme şeklinde olacak. tek yapmanız gereken aşağıdaki sorulara cevap yazmanız. Cok dağınık olduğundan ancak yeni bir forumla toparlayabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.
1.Bebeğiniz kaç hflık doğdu/ölü doğdu?
2.Cinsiyeti?
3.İsmi?
4.Kaçıncı çocuktu?
5.yaşadıysa kaç gün yaşadı?
6.Ölüm nedeni? belli ise belirtin
7.doğum şekli?sezeryan/normal?
8.bebeğinizi gördünüz mü?
9.ailenizde sizin gibi bebek kaybı öyküsü var mı?
10.tekrar gebe kalmayı ne zaman düşünürsünüz.
11.Tekrar gebe kalan varsa ne kadar süre sonra gebe kaldı ve cinsiyeti
12.bu kaybınızdan sonra sağlıcakla başka bebek kucağına alanınız var mı?
13.Bebeğinize söylemek istediğiniz duygularınız nedir? (burası serbest ve can alıcı kısım. istediğinizi yazın)
bu kadar.
rakam belirterek kısaca cevaplarsanız sevinirim.
Katılanlara şimdiden teşekkür ederim.
4 ay once 5 yillik ozlemle bekledigim ikizlerimi erken dogumla 6.ayima girerken kaybettim..
Normal dogumla dogurdum ikisinide cansiz bedenlerini aldim kucagima,hastaneden herkes yavrulari kucaginda cikti,bense cansiz bedenleriyle ciktim..
Cogul gebelikden kaybetmis olabilirsin dediler,tup bebekti,suan yasamiyorum,hergun aciyla uyanip,cigerim sizliyarak uykuya daliyorum,bir daha hamile kalirmiyim onuda bilmiyorum,Allahim yardim et ne olur((
Ne büyük acı değil mi? Allah sabırlar versin. Canım benim. Dualarım seninle. Sağlıklı bebekler nasip etsin Allah sana. Sabret eminim nasip olacak.
sakın vazgeçme belki biraz olsun için serinler acın hafifler bu kitabı yazarsan hem bizim gibi bu acıyı yaşayan annelere de yalnız olmadığımızı hatırlatmış olursun.Benim kitap yazmamdaki amacım gün ve gün hislerimi acımı kaydedip azaldığında ve yeniden gebe kalmayı nasip ederse Allah ve onu sağsalim kucağıma alabilirsem böyle kötü günlerin ardından güzel günlerin de gelebileceğini belirtmek ve benim gibi acı yaşayan ve yaşayacak olan arkadaşlara moral olmak. Yalnız başlık yanlış evet. melek bebek anneleri olmalıydı. büyük çocuklarını kaybedenlerin acısını ben tahmin bile edemem. Allah sabırlar versin. Bizimkisi kavuşmadan ayrılmak. Kitaptan ne parası kazanılır ki. bence bastırmak için ben para verecem muhtemelen. Böyle bir acıdan para kazanmayı düşünmek aklımın ucuna dahi geldiyse şerefsizim. zaten hevesim de kaçtı vazgeçmek üzereyim
sakın vazgeçme belki biraz olsun için serinler acın hafifler bu kitabı yazarsan hem bizim gibi bu acıyı yaşayan annelere de yalnız olmadığımızı hatırlatmış olursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?