- 13 Temmuz 2015
- 22
- 6
- 1
- Konu Sahibi yagmurluhava
-
"Medeniyet" diye yazmayı öğrendiğimizde gelişeceğiz. Neyse bu sözün sahibini biliyorum, edebiyatım iyidir. Ama Mehmet Akif Ersoy okurken Nazım Hikmet de okutulan bir çocuktum ben. Böyle bir bakış açısıyla büyüdüm. Kimse kimseyi tesettürlü olduğu için medeniyetsiz bulmuyor. Bedeni açmanın da medeniyetle alakası yok. Ötekinin olduğu yerde medeniyet olmaz. Cümlelerimizi iyi seçmeliyiz. Melek Baykal'ın durumuna ya da kadını aşağılayan yüksek kesimdeki erkeklerin durumlarına düşmemek için... Örneğin; kadın kocasına aittir diyenler. Kadın sadece çocuk doğurmalı diyenler. Kısaca budur."Medeniyeniyet dediğin açmaksa bedeni, demekki hayvanlar bizden daha medeni" sözü bana değil Mehmet Akif Ersoy'a aittir. Tesettürlü oldukları için medeniyetsiz kabul edilen bayanların başka bayanların açık oldukları için medeniyetli oldukları gösterilmeye çalışılıyor. Sıkıntı burada zaten biz açık bayanlara hakaret etmiyoruz medeniyet kavramı tesettürlü-kapalı 'dan ibaret değildir. Yada tesettürlü - kapalı kavramını kullanarak bir insanın medeni olup olmadığına karar vermek mümkün değildir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?