meleklerim ve ben 5 kişiyiz

sersev79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
841
48
96
45
Bursa
merhaba arkadaşlarım canlarım çoğunuz biliyorsunuzdur benim canavarların 4 tane olduğunu çarşamba günü hepsini gördüm kalplerini duydum malesef doktorum 2sini alıcam dedi duygusallık yapmak istemiyorum ama allahın verdiği o 4 meleğin hangisine kıyabilirim göz göre göre canlı iken nasıl kalplerini durdurtabilirimki hangi vicdan müsade eder buna onca yıl çocuk hasreti ile beklerken ben ya hep ya hiç diyorum eşimde galiba öyle diyecek bu konuda tecrübesi olanlar yada 4üz bebişlerden haberi olanlar bana bilgi verebilirmi acaba sonuçta çoğul gebeliklerin çoğunda 2-3-4 gözetmeksizin düşük ve kaybetme riski var ama ben bunu günaha girerek yapmak istemiyorum allahım sağlıklı bebekler verir inşallah hepimize sağlıkla ve meleklerinizle kalın........

canım ya ne kadar güzel bi haber ama bi o kadar da zor.günaha girmek işstemiyorsun can kıyarak ama bi tanesi bile zor yer bulurken kendine irileştiğinde 4 ü nasıl yapıcak ki.hayırlısı neyse o olsun.çokkkk zor bi karar hangisine karar vericeksiniz ki.allahım yardımcınız olsun bu konuda bebişlerinizide korusun hayırlı doğumlar diliyorum

benimde transferim yapıldı ve 4 tane transfer edildi canım...allah nasip ederde olursa 4 tane ....allah içimi biliyoya ben kesinlikle aldırırım...2 tane düşüncesi bile zor ki 4 ne demek....bence tereddüt bile etmeden aldır......ilerde zorluklar ve belki onları mahrum edeceğin ilgi....şimdi günah diyoruz...karar sizin bundan sonra.....

canım ya ne kadar güzel bi haber ama bi o kadar da zor.günaha girmek işstemiyorsun can kıyarak ama bi tanesi bile zor yer bulurken kendine irileştiğinde 4 ü nasıl yapıcak ki.hayırlısı neyse o olsun.çokkkk zor bi karar hangisine karar vericeksiniz ki.allahım yardımcınız olsun bu konuda bebişlerinizide korusun hayırlı doğumlar diliyorum

sağolasın canım allah razı olsun büyük ihtimal aldırmayacağım galiba kıyamıyorum bebişlerime rabbim can verdiyse ömür verdiyse onlar yerini bulur diyorum canım herşey allahtan

selmacım sende haklısın tabi kendine göre kulunu yaradan rabbim rızkınıda beraberinde gönderir anamız babamız bizi kimseye muhtaç etmemiş bişeyden mahrum bırakmamış bizde 4 hatta ölen kardeşimle 5 kardeşiz ama çok şükürki hiç bişeyde aklımız kalmadan büyüdük biz çok azimli bi anne babayız herşeyin üstesinden gelebiliriz canım benim gibi o 4 bebişi kıpır kıpır görseydin eminim bu düşüncen birazcık kırılırdı benimkilerin hepsi gelişiyo hani 1-2 tanesi az gelişmiş olsa düşünmeyeceğim ama bi görsen sanki hepsi yaşamak için yarış ediyo birbiriyle o kadar güzellerki gelde kıy bu canlara canım benim öyle yaparım demekle olmuyo işte bende baştan o şekilde düşünüyordum hatta hepsinin tutmayacağını düşünüyordum ama allah böyle uygun görmüş bakmak zaten sorun değil 4 değil 44 bebeğe bakacak ailemiz varda önemli olan benim için onların sadece sağlıklı olması canım

bencede canım aldırma.ömrü varsa rabbim hem hepsini yasatır hemde bakma kolaylığını verir.bebeklere kıymak annenin yasamını tehdit ettiğinde caiz malum.rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin

sağolasın canım allah razı olsun büyük ihtimal aldırmayacağım galiba kıyamıyorum bebişlerime rabbim can verdiyse ömür verdiyse onlar yerini bulur diyorum canım herşey allahtan

böyle düşünüyorsan allahım yardımcın olsun canım.çok zor bi hamilelik dönemi yasayacaksın.kendine çok dikkat et vardır dördüz dünyaya getiren ama sen 4 kere ayakta olacaksın.yemeğine dikkat et.bol bol dinlen hatta yat bebişlerin için hiç kalkma.valla cok dua edicem sana bebişlerine iyi haberlerinni gelişim gelişim asamlarını yaz bize.ama ikisini aldırısanda allahım geri kalnlara can versin saglık versin riskli oluyor biiyorsun.

böyle düşünüyorsan allahım yardımcın olsun canım.çok zor bi hamilelik dönemi yasayacaksın.kendine çok dikkat et vardır dördüz dünyaya getiren ama sen 4 kere ayakta olacaksın.yemeğine dikkat et.bol bol dinlen hatta yat bebişlerin için hiç kalkma.valla cok dua edicem sana bebişlerine iyi haberlerinni gelişim gelişim asamlarını yaz bize.ama ikisini aldırısanda allahım geri kalnlara can versin saglık versin riskli oluyor biiyorsun.

çok sağol arkadaşım oooooo biz 5 kişi çalışıyoz şuan bi sıkıntımız yok çok şükür hafif lekelenmem oldu drum ilk 3 ay normaldir dedi hiç dinlenmedik rabbimde koruyo bizi çok şükür

merhaba arkadaşlarım canlarım çoğunuz biliyorsunuzdur benim canavarların 4 tane olduğunu çarşamba günü hepsini gördüm kalplerini duydum malesef doktorum 2sini alıcam dedi duygusallık yapmak istemiyorum ama allahın verdiği o 4 meleğin hangisine kıyabilirim göz göre göre canlı iken nasıl kalplerini durdurtabilirimki hangi vicdan müsade eder buna onca yıl çocuk hasreti ile beklerken ben ya hep ya hiç diyorum eşimde galiba öyle diyecek bu konuda tecrübesi olanlar yada 4üz bebişlerden haberi olanlar bana bilgi verebilirmi acaba sonuçta çoğul gebeliklerin çoğunda 2-3-4 gözetmeksizin düşük ve kaybetme riski var ama ben bunu günaha girerek yapmak istemiyorum allahım sağlıklı bebekler verir inşallah hepimize sağlıkla ve meleklerinizle kalın........

O kadar güzel söylemişsin ki cnm o güzel atan dört kalbin hangi birine kıyabilir insn bence rabbim yaşasın derse zaten dört elle sarılıyor o minik kalpler ve dördüz doğumlarda oluyor canım tabi seni baya zorluklar bekliyor ama sen böyle güzel düşündükçe Allah sana sabır da verir güçte inşallah hepsini de sağsalim kucağın almak nasip olur ben şu an içimde atan bir tane mink kalp için küçük mucizem için her hareket ettiğinde onu her hşssetiğimde ne kadar kutsal birşey bu annelik duygusu diyorum ve onu kucağıma alacağım kokusunu içime çekeceğim günün iple çekiyorum umarım herşey yolunda gider Rabbim sağsalim dördünüde kucağna almayı nasip etsin:emir_bebek:

:oklava:Bi sağlık problemleri yok demek ki... Sakın aldırma. Onlar için sonuna kadar mücadele et ve elinden geleni yap:)

bencede canım aldırma.ömrü varsa rabbim hem hepsini yasatır hemde bakma kolaylığını verir.bebeklere kıymak annenin yasamını tehdit ettiğinde caiz malum.rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin

çok sağol canım bende o şekilde düşünüyorum çok şükür bi sorunumuz yok şimdilik tabi zorlu olucak ama onlar için herşeye değer hayati tehlikemiz yok allaha şükür niye kıyayımki allahımın gönderdiği o güzel meleklere

O kadar güzel söylemişsin ki cnm o güzel atan dört kalbin hangi birine kıyabilir insn bence rabbim yaşasın derse zaten dört elle sarılıyor o minik kalpler ve dördüz doğumlarda oluyor canım tabi seni baya zorluklar bekliyor ama sen böyle güzel düşündükçe Allah sana sabır da verir güçte inşallah hepsini de sağsalim kucağın almak nasip olur ben şu an içimde atan bir tane mink kalp için küçük mucizem için her hareket ettiğinde onu her hşssetiğimde ne kadar kutsal birşey bu annelik duygusu diyorum ve onu kucağıma alacağım kokusunu içime çekeceğim günün iple çekiyorum umarım herşey yolunda gider Rabbim sağsalim dördünüde kucağna almayı nasip etsin:emir_bebek:

amin canım hepimize nasip etsin rabbim gerçekten onları bu şekilde hissederken onlara kıymak çok canice geliyor bana daha şimdiden içimde kıpırdıyolar sanki diyorum ya hepsi ayrı bi savaş vermiş büyümek için inşallah hep böyle azimli olurlar

sersev, kaç gündür burada kafamı kurcalayan, yok embriyo kalitesi nasıl, yok transfer sonrası ne yedin yok kaç gün yattın kaç gün sonra kalktın gibi bir sürü tartışmayı okuyorum yazıyorum. az önce senin transfer sonrası dolmuşa binip eve gittiğini yatmadığını embryolarının da çok fazla hücreli olmadığını okudum. her şey olacağına varıyor demek ki.:) allah seni ve bebeklerini korusun.

:oklava:Bi sağlık problemleri yok demek ki... Sakın aldırma. Onlar için sonuna kadar mücadele et ve elinden geleni yap:)

allahıma binlerce şükür olsunki yok sağlık sorunumuz olmadanda asla kıyamam ben bebişlerime onlar benden çok mücadele vermişler canım ya ben acaba kaç tane tutucak kalbini duyucakmıyım hiç olmazsa 1 tanecik allahım derken rabbim hepsini bana bağışlamış maşallahları vardı bi görsen hepsi yan yana sanki birbirlerine destek oluyorlar bi arada kalmak için

sersev, kaç gündür burada kafamı kurcalayan, yok embriyo kalitesi nasıl, yok transfer sonrası ne yedin yok kaç gün yattın kaç gün sonra kalktın gibi bir sürü tartışmayı okuyorum yazıyorum. az önce senin transfer sonrası dolmuşa binip eve gittiğini yatmadığını embryolarının da çok fazla hücreli olmadığını okudum. her şey olacağına varıyor demek ki.:) allah seni ve bebeklerini korusun.

evet canım transfer için bilgi edinen arkadaşlara yardımcı olmak istedim moral olur diye yani ben çok dua ettim ama fazla naza çekmedim kendimi ağrılarımı çok fazla dinlemedim çalıştım dinlenmedim gezdim hatta pazara bile çıktım ama dilimden duamı hiç eksik etmedim ve allahıma binlerce şükürki bebeklerim benimle amin arkadaşım cümlemizi ve bebişlerimizi allah korusun

arkadaşım bak ben sana bundan 2 sene önce yaşanmış gerçek bir hikaye anlatıyım...eşimin teyzesinin görümcesi 8 yıllık evli ve çocuğu olmuyordu bu süre zarfında durumlarıda öyle ahımşahım değil para biriktirmişlerdi 8 sene boyunca eşiyle tüp bebek için..sonra tedavisi bittti..doktor dedi maşallah 4 çocuk var karnında ve karar alındı hepsi sağlıklı gidiyor gittiği sürece doğum gerçekleşek...doğdular maşallah hepside 1900 gr ve üstü hiç bir sağlık problemleride olmadı şükür ki..zaman nasıl geçti birde onlaar sor ama bu bir gerçek kızın evi göçebe evi gibi oldu annesi ve kayınvalidesi gece gündüz onda bebeişler artık 2 yaşında ilk bir sene çoooook zahmetli ve koşturmacalı oldu ama sonra ayaklanınca hepsi kediler gibi bir taraftaydı ve kreş havasındaydı ev...şimdide ortaya bir tava kuymak yapıyo annesi kızın hepsi sofranın etrafına diziliyor nasıl yiyorlar ekmekle görmeni isterim bu güzel sahneleri gözünün önüne getir ve kararını ver tatlım allahtanda hep hakkında hayırlısnı iste...sevgiyle kallll:1hug:

Son düzenleme:
sizin ve bebeklerin açısından bir sağlık problemi olmayacaksa alınmasın bence de.

Allah bağışlasın şimdiden.

bebek aldırmanın dinen tek yolu bir doktor heyetinin annenin ölüm riski vardır, hayati tehlikesi vardır kararına varması...bunun dışında hiçbir yolu yok...heyet istenmesinin sebebide sorumluluğu paylaşmak, danışarak hareket ederek çıkan kararın kesinliğidir, çünkü tek başına insan yanlış karar verebilir...ben sana şunu yap bunu yap diyemem ama bir yol açabilirim belki önünde...herşey bizim elimizde değil....bu durum senin için bir imtihansa kaybetmek ister misin?...gönlünü ferah tut...fikirlerin çok önemli...dördünü birden değil her birini ayrı ayrı düşün hangisini gözden çıkarabilirsin?...her biri ayrı ayrı bir can...Allahın verdiği bir can....Rabbim sana kolaylık versin...

sizin bu pozitif tutumunuz ve görüşünüzle bebekleriniz zaten size tutunacaktır. ne kadar güzel maşallah 4 tane birden. inşallah hepsi de sağlıklı doğar.

Allah onlara can vermiş. Dünyada rızkı olan gelecek. ben olsam hiç birine kıyamazdım. Allah hakkında hayırlı olanını versın

Back
X