Canım ablam hoşgelmişsin sefalar getirmişsin nasılsın eyimisin????
Bayrama birlikte girdik zateeee geri kalanının kötü geçmesi ne mimkin?
Sizden sonra izmirdeki ablama gittim el öpmeye malum (ama harçlık vermedi bana

)
Sonrada adapazarına buraları talan ettik misafir eğırladım misafirliklere gittim ohoo gezdim tozdum bol bol ceren hanımla vakit geçirdim şükür.
Senin nasıl geçti ablacım rüzgarcığımın doğum günüsünden resimler bekliyorum haberin olsun....
Çok öpüyorum senide o muzur yakışıklıyıda....
Canıııııııııııımmmmmmmmmmmmmm... valla öyle iyi öyle güzel geldi ki gelişiniz, tadı damağımda :)
Doğum gününde doğru dürüst bir resim bile çekilmedi, küçük görümcemin nişanlısının kucağında hediyelerini açarken resimleri var yavrumun, benimle tek bir kare bile yok, eh ben hizmetle meşguldüm o sırada, neyse söylemeyeyim, sevgili "kocacığım" kameraya bile doğru dürüst çekemedi, sinir oldum o gece... neyse hatırlamak bile istemiyorum
Biz de sizi öptük gülüm :)
ne hava atıp duruyonuz bea görüştünüz diye kıskanacağımızı mı sanıyosunuz heh çok da tın .............. :)
ne havası len, biz hava mava atmayız
Hava atmak ve ben
yazık....
Tanımamışsın beni hiç....
Derdim hava atmak olsaydı gün gün neler yaptığımı yazardım be güzelim
Ama benim o taraklarda bezim olmaz bil bunu....
hehehe... bunu herkes bilir
o zaman ikimize şarkı armağan ediyorum deliler bize deli dediler....

hihuhaaa
oyyy damardan girdin gene tanıdım yeavrum tanımam mı şaka baptım kıskandım çünkü
kıskanç kıskanç :90:
Seninde kutlu olsun ablacım
nasılsın oğluşum nasıl
Ohh ne güzel olmuş canım ne güzel gezmişiniz
sizin için güzel bir bayram olmuş
Canım, sağol iyiyiz :) sizlerde ne var ne yok?
Şekerler herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun
Bizde kuzum ve aşkımla bayramda istanbulu fethettik resmen çok güzel gezdik istanbulda boştu çok güzel oldu bizim için.
Bugünde kuzumun biraz burnu akıyor birde hapşuruyor o yüzden dra gittik artık evimizdeyiz sık sık gelmeye çalışacağım
şimdi nasılsınız?
selam canlarım nasılsınız çok özledim sizi ben kötüydüm ama çok şükür iyim
15 gün önce gece rahatsızlandım karnımda ağrı şikayetiyle acile gittim ağrı kesici serum verip geri yolladılar gece tekrar acile gittim ağrım dinmedi ve gece 12 de ameliyata aldılar...göbek fıtığından fıtık oluşan yerde bağırsak dışarı çıkmış ve kangren olmuş bağırsak onuda almışlar ameliyatta tansiyonum çok yükselmiş ölümün kıyısından döndüm canlarım ama şimdi iyim aras içinde arardılar ayın 14. de gitçez onunda ameliyat işi belli olacak sizler nasılsınız bebişler nasıl
sizi ve bebişleri öpüyorum herkesin geçmiş bayramını kutluyorum....
aaaaaa!!!! çok geçmiş olsun be güzelim

hay Allah ya... Allah bu doktorların eline düşürmesin, eksikliklerini de göstermesin... şimdi nasılsın canım?
günaydın kızalar nasılsınız
filiz abla nur hilal öğretmenler gününüz kutlu olsun kızlar bütün emekleriniz ve çabalarınıza minettarız iyiki varsınız

fatoşcum canım çok çok geçmiş olsun allah şifa versin inşalalh biran önce toparlanırsın arasımızda allahın izniyle atlatıcak bu günleri merak etme herşey çok güzel olucak canım allaha emanet ol kocaman öpüyırum sizi

ablam ben iyiyim şükürler olsun sen nasılsın rüzgar nasıl

nesecim canım hayırlı olsun oğluşu kucakladın rabbim sağlıklı uzun ömürler nasip etsin düşünme sen depresyonu falan bu kadar bekledin herkes yaşıyor nubu galiba al oğluşunu kucağına bu günlerin tadını çıkar kimseyi duyma görme şekerim dünyanın en güzel varlığı kollarının arasındaaa hee bu arada miniğimizin resimlerini bekliyoruz lütfennnçok öpüyorum allaha emanet olun

gülç,nim nasılsın meleğim ceren nasıll
canııııım çok teşekkürler :) iyiyim hayatım, Rüzgar canavarıyla uğraşıyorum, Gülçin gördü işte, bir dakika yerinde durmayan bir canavar :) sen nasılsın güzelim?
ben de kutlayayım nurcum ve filiz ablacım öğretmenler günümüz kutlu olsun
kutlu olsun canııııııım :)
Canım saoalsın. İnşallah kısa zamanda darısı başına...Pazar günü kırkımız çıktı ama dışarıya çıkarıp üşüttüm cahillik işte...Ben de herkesin öğretmenelr gününü kutluyorum. İlk öğretmenelrimiz annelerimizin özellikle...Sen neler yapıyorsun canım? Epeydir haber alamadım senden. Çok sık giremiyorum da lohusalık terlemelerinden grip oldum neti açasım gelmiyor..İnşallah herşey yolundadır.
güzelim beniiiim, teşekkürler :) hmmm aman o terlemeler luhusalıktan sonra da devam ediyor daha benim bir kaç ay oldu biteli o saçma terlemeler, 40 çıkınca falan geçmiyor yani, çok dikkatli olman lazım canım :) bak biz seni merak ediyoruz, sık sık gel kendinden haber ver, oğluşumuzdan haberler ver :) biliyoru fırsat bulmak zor ama merak ediyoruz seni :)
Saolasın Nur'um, demkki herşey insan başınaymış. Doğumdan itibaren bebişin herşeyini üstlenince, yardım alamayınca böyle oluyormuş ama hayırlısı...
Canm veletin keyfi yerinde mi bilmiyorum, apartman gece gündüz ayakta:)) çok nazlı ufacık tıkırtıda sıçrayıp çığlıklar atıyor. Gaz ve kusma hiç tükenmiyor artarak devam ediyor. İnşallah bu çocuğa bakabilirim ben ya...
maşallah ne güzel, sana yardımcı olacak birileri varmıydı? benim eşim saolsun, ufak birşey istesem "ana olmuş ortaya çıkmış bide, ne işe yarıyorsun sen?" diyor. Şu çocuklar duymasındaki Haluk benzeri bir tip. Bu gidişle ikinciyi rüyasında görür anca. Hayırlıısyla bunu bir büyüteyim de...Babasının canına okuyacak oğlum inşallah...
Canım sorma ne gaz ne gaz....Eşime göre süt değil gaz basıyormuşum çocuğa..Ne yapsam geçmiyor, duyduğum herşeyi denedim. Emzirme aralarında, sonrasında hep gazını çıkarıp yatırıyorum, gene de gazdan mıdır nedir kusarak ve gazla uyanıyor. Haliyle uzun uyku uyuyamıyor, sık sık uaynıyor. Ağzından burnundan fışkırıyor kusmuklar..Bu şekilde uyanınca da gene emmek istiyor, bu durumda da sütüm yetmez oluyor. Mama veriyorum özellikle gece sütüm yetmeyip çığlıklar attığında..Ebelere dedim, erkek ebbeklerde normal dedi. Babasına dr'a götürelim diyorum, götürmüyor. Kendi başıma cesaret edip çıkamıyorum henüz. Şehir merkezine uzak oturuyoruz biz. Filiz ablacım şaştım kaldım, tavsiyen varsa dinlerim...Milletin çocukalrı gibi yatır 2-3 saat uyusun yok bizde..Düzen desen hiç yok. kırından sonra düzelir dediler inşallah düzelir..
güzelim benim :) ben özellikle kimseden yardım istememiştim, kendi yöntemlerimle, kendi iç güdülerimle hareket etmek istedim ve en iyisini yaptım diye düşünüyorum... çok zor oldu ama şimdi iyi ki öyle yapmışım diyorum, çünkü diğer türlü her kafadan ayrı bir ses çıkacaktı ve ben sinirlenecektim, kayınvalidem gelmek istediğinde sadece sevmesine izin verdim, altını bile değiştirmesine izin vermedim, çünkü bir yerde okumuştum, anne dışında başka biri bebeğin altını değiştiryorsa eldiven giymeliymiş... eh böyle bir şey teklif edemeyeceğime göre ben yaparım deyip izin vermiyordum kimseye ama inan bana sonradan daha çok keyif alıyorsun, bire bir sen ilgileniyorsun o minicik şeyle :) aman aman aman hele eşinden hiç yardım bekleme.... benim eşim maşallah fosur fosur uyurdu Rüzgar gaz sancıları çekerken geceleri, sırf bu yüzden bir sabah (saat 5.00'di) yataktan kovmuştum :90: toplasan 5 kere kalkmıştır beni eşim yardım etmek için...
oyyy kıyamam kuzuma... şimdi tüm sesler yabancı ona tabii :)
ikinci mi? ben almayayım canım :) Allah Rüzgar'ıma sağlık sıhhat, uzun ömürler versin ama ikinciyi düşünmüyorum ben :)
hayatım gaz sorunu her bebekte farklı... bize metsil iyi gelmişti, babuline sadece bir kaç gün iyi geldi sonra yine depreşti... fakat bir gün şunu keşfettim, mutfakta ocağın üstündeki aspiratör sayesinde bu ağlamalar azaldı, o da tesadüfen keşfettiğim bir şey... bazı bebekler saç kurutma makinesi, bazıları süpürge sesi ile sakinleşirlermiş... kolik sancıları denilen şey işte... nedeni tam olarak belli değil, doktorlar sindirim sistemi doğduklarında tam olarak gelişmediğinden deniyor... ben ayrıca elma yağıyla ayaklarına ve karnına masaj yapıyordum, fena gelmiyordu ya da bana öyle geliyordu bilmiyorum... valla ilk üç ay gerçekten zor ama şimdi bizimki ayaklandı, daha da zormuş... sen de göreceksin ve bu günlerini arayacaksın, hele de Rüzgar gibi muzur ve yaramaz olursa :90:
hadi hadi daha sık gel de anlat bize, özledik bebekleri ya... bizimkiler koca kazık oldular :)
canım hoşgelmişsin güzselim demekki senin paşada gazlı bir bebiş valla bizim cerende de çok gaz sorunu vardı canım yaaaa ne gecem nede gündüzüm vardı yediğini dediğin gibi çıkarırdı sürekli kusardu ama tabii biz bunların hepsinin çaresni bulduk ve hayatımız ancak o zaman düzene girdi. Eğer dediklerime kulak asarda denersen sende faydasını görürsün.
Öncelikle kusma sorunu bebeklerde çok sık görülen geçici bir rahatsızlıktır. Reflüde denebiliyor bu duruma. Biz buna özel tıbbi bir mama ile çözüm bulabildik. Ceren doğduktan sonra bir süre süt ve emme sıkıntımız oldu ve mama verdik o zaman en iyi mama diye milupa aptamil biliyoruz yaa onu veriyorduk ama her seferinde öyle bir kusuyordu ki yavrum yediğinden fazlası çıkıyordu. En son eczanede satılan ve bebeklerin yemek borusuna kaçan mamayı kusmaya sebep olan maddeye etken olarak bir mama bulduk.
Adıda
BEBELAC AR.
Bu mama sadece eczanelerde satılıyor tıbbi mama olarak geçiyor ama içine korku düşmesin tıbbi dedim diye ilaçtan oluşmuyor sadece çocuğun midesi gelişene kadar yardımcı besin olarak veriliyor kusmasını engelliyor. Bence bir eczaneye git bu mamayı al yoksada sipariş et bir kutuyu dene üzerindeki tarife göre yap muhakkak eminim işe yarayacaktır canım.....
İkinci sorun ise gaz ;

Yine kendi tecrübemle yazıyorum canım
gaz bizde o kadar ciddi boyuttaydıki eşim cerenin gazlı döneminde beş kilo verdi stresinden beni ise hiç sorma zombi gibiydim, Gaz için tam dört tane doktor değiştirdik ve hepsi birbirinin aynı şeyleri veriyor zinco metsil damlalar 3/1 fitiller falan bunlarda bizde işe yaramadı.
Bitkisel bir şurup var onuda sağolsun beyazım önermişti tavsiyesi üstüne aldık
BABULİNE bitkisel şurup yarım çay kaşığı şurup yarım çay kaşığı anne sütü yada saf su ile karışıtırp günde üç defa veriyorsun mamalardan önce çocuğa ve mamadan sonrada mutlaka gazını çıkartıyorsun bunu düzenli yaptığında inan ne gaz sancısı kalıyor nede sıkıntısı bebekte mışıl mışıl uyuyor rahatlayıp.
Ayrıca bizede hep kırkı çıkınca geçer birşey kalmaz dediler yalan inanmıyorum ben tamamen batıl inançlar koca karı lafları. biz dört ay yaşadık bu durumu 4 ay boyunca hem tıbb mama verdik (Filiz ablamda çok iyi bilir) hemde babulüne şurup verdik. o yüzden bence sen millete kulak asma bizler burda yeni taze anneleriz biliyorsun bilgiler tecrübeler çok taze. Bence dene dediklerimi canım ama düzenli şekilde bir hafta dene bak bakalım ne oluyor olmadı gel yine yaz başka şeyler düşünürüz....
evet aynen :)
canlarım merhaba nasılsınız okadar çok özledimki sizleri omarım bana kızmıyosunuzdur...
bi aksilik yoktur inşallah nasılsınız
yakında tam katılırım aranıza arasta 14 kasımda yatacak hastaneye....
kıyamam, nasıl oldu haber ver bize
inşallah geçer, o geçer başka dertler başlar dimi? aman Allah bugünümüzü aratmasın da...
Canım bu dediklerini yazdım bir kenara, keşke daha önce sorsaydım sana

( cahillik işte..Nurse Harveys diye bir şurup ve Conformil mama önermişlerdi benim diğer topikte, onları sipariş vermiştim bugün yarın gelir, eğer onlar işe yaramazsa bu dediklerini alırım hemen. Ben de sütüm az olduğu için pre-aptamil veriyordum eşim kakasını zor yaptığını söyledi, dünden beri vermiyoruz ama aç yavrum..inşallah çare olur.
Tecrübeli anneler bişi daha sorucam, benim lohusalık kanamam hala bitmedi, çok geliyor. Sizinki de böyle uzamış mıydı????
valla benim tam 40 gün sürdü... spiralden midir bilmiyorum ama çok düzensizim hala
gel anacım gel, tecrübelerimiz senin hizmetinde :)