Benim oğlumda 5 ayını bitirdi sayılır.Çok gazlıydı ve ben her gece rezene içirirdim,hala içiriyorum.Bir ara da anason içirmiştim,bir zararı olacağını düşünmüyorum ama yine de sen bilirsin.Anason uyku yapar evet ama bizimkini etkilememişti.Bence hiç bir şey yapma ve yat kalk şükret.Benim oğlum 12-1 den önce uyumaz daha uyku düzenide tam oluşmadı bazen 2-3 defa kalkar bazen 10 defa,bazen hiç uyumaz.Ben 3 defa kalkmasına şükredip hep böyle olsa diyorum:)))
Ben de oğluma zamanında içirmiştim ama hiç etkilememişti sonra da vermedim.Anasonun bir zararı olmaz.Tabii ki herşeyin çoğu zarar ama zaten ölçülü veriyosundur.Anason kokusu yoğun olduğu için rakı gibi geliyo vicdan azabı duyma :)) Ama okuduğum kadarıyla zaten güzel bir uyku düzeni var bence vermesen de o uykusunu uyur gibi geliyo yani çok da etkileyen bişey olduğunu düşünmüyorum.1-2 akşam verme yina aynı şekilde uyumaya devam ederse boşua vermezsin.Baktın ki uyanıyo tekrar başlarsın.Ya da azaltarak kesmeyi dene.
benim oğlum 5 aylık çok gazı vardı önceden rezene ya da anason veriyorduk ama pek etkisi olmuyordu. sonra bıraktık. iki gündür rezene anason veriyorum gazı biraz fazla gibi birkaç gündür. daha iyi uyuyor. bizimki milupanın falan da değil. bildiğiniz bitki çayı. annem bize de verirmiş anasonu birşey olmamış:) bizimkilere de olmaz inşallah.
anladıgım kadarıyla bebegın gece 2 kez kalkıyo dıye verıyosun bu cayları ınanılmaz sasırdım ne yalan soyleyım..kızım 2. ayından bu yana bugun tam 5 aylık oldu gece boyunca 5 dk bır uyandı durdu..sabaha kadar 5 kez kalktıgımda benden mutlusu yoktu ben vermedım bu cayları..20 kez kalktıgını bılırım..yada yataga oturup hıc uyumadan nasılsa kalkıcak sımdı dıye bekledıgımı
5 ayında kızım son 1 haftadır anason rezene ve papatya karıstırıp ıcırıyorum 50 cc kadar..Allaha cok sukur 3 kez falan uyanıyor aylardır uyumadan durunca bu gunler bana cennet mısalı.. :)
evet 2 kere kalkiyor gece 12 den sonra
bazan 3 kere
bazanda kalkmasa bile cok mizmizlaniyor ama her zaman degil
ben sadece gece uyuyabilen biriyim
bana herkes gunuz bebek yatinca sende yat diyorlar ama bana göre degil
o zaman ölü gibi kalkiyorum bana agir geliyor
bazilarinin bebekleri 2-3 yasa kadar gece 6-7 kere kalkanlar var
bakin bu normal degil
onlarin bebekleri öyle alismis
benim doktorum artik gece 1 kere kalkmasi gerek dedi
uykunun en kaltelisi gece oluyormus
büyümesi icin
gece tam uyumasi lazim
neyse ben belki abrtiyorum ama amacim gece 1 kere kalkmasi
gece uyku gündüz mamaya alismasi
bunun farkini bilmesi
mesela gece 2-3 kere mama alirsa zaten sabah 20-30 cc icip birakiyor
cocuk ac degil ki
gece doydu yeteri kadar
ama gece 1 kere ictigi zaman
sabah normal cc iciyor
hersey normal devam ediyor
sizde benim caydan veriyorsunuz sanirim
hayret ona ragmen 3 kere kalkyior yinede
cok fazla
benm bebegimde 5 bitti 6. ay icinde
sizin bebeginin gündüz uykusu nasil?ß
ha bu arada ben doktorua daha soramadim
persembe randevumuz var
siz 50 cc veriyorum demissiniz
bunu bir veristemi veriyorsunuz
ve 50 cc normal mi?
bu cayin yan etkisi falan olur muß
bizede doktor önermişti ama verdigim zamanla vermedigim zamanlar arasında bir fark görmedim,ben günde 5 6 çay kaşıgı veriyordum bir kerede,kalanını ben içiyordum,içer içmez o anasonun kokusundan tadından bi uyuşukluk gelirdi :) kızınız maşallah iyi uyuyor,ben uyumuyo uyumuyo dedikçe daha kötü oluyordu zamanla düzeliyor canınızı sıkmayın,sağlıkla büyütün bebişinizi..
Merhaba benim benim oğlumda çok gazlı bi bebekti ne gündüzümüz vardı ne gecemiz ama bahsettiğiniz bu çaydan hiç vermedim, vermeyide düşünmüyorum uzmanlar çocuklara bile bitki çayı verirken çok dikkatli olunması gerektiğini söylüyor kaldı ki 5 aylık bir bebeğe anason vermek garip geldi doğrusu.
Uyku bebeğinizden önce sanırım sizin için çok önemli, ben yarım saatte bir kaltığımı bilirim. Biz yetişkinler bile bazen günümüzde olmazsak saat başı uyanırız, doktorunuz gecede 1 kere kalkabilir dedi diye bu kadar programlamayın bebeğinizi. Her bebek kendine özgüdür.
saf anason versende olur yani ne zarari varki, zararli olmasi rakida bulundugunu iicn mi düsünüyorsun ? rakinin zarari alkolden olsa gerek , anasonda degildir herhal :)
bencede gece uyumasi gerekir ve de öyle alistirmaya bak sen. bu tarz caylari ben ilk yeni dogdunda vermek istemistim gazi daha cok ama , eczaci önermedi bize..
ama 5 aylik bi bebek iicn bi zarari olmaz ki artik ek besine bile gecmistir.
yani emse anliycam da emmeyen bir cocuk gece belki susasiyor olabilir. ama gece su icmekte bi aliskanliga dönüsebilir.
sen doktoruna danis en iyisi
valla benım ıcın dr un soylemıs olması bı anlam ıfade etmıyor zıra her dr bambaska bısey soyluyor...
ben ıı geceler cayını aldım verdım ama bı farklılık olmadı..sonrada sadece aktardan papatya rezeene ve anason aldım kı bunların 3 ude bebeklerde kullanılabılıyor..bunu bılmeyen yok artık..suyun ıcıne kattıgınız mıktarı abartmadıgınız surece yan etkısıde olacagını dusunmuyorum..ayrıca ıı geceler cayının arkasında 100 cc den bahsedılıyor degılkı 50 cc..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?