Melisa'm

Ayy çok tatlı ya maşşallah.Ben kuşları çok severim daha önce muhabbet kuşuyla cennet papağanı beslemişliğim var. Ama benim papağan çok yabani çıktı 1 yıldan fazla baktım bana mısın demedi. Bir türlü anlaşamadık.

Bir de çok acayip bi kikirdemesi vardı kuşun en sonunda gittim kuşçuya onu muhabbet kuşuyla takas ettim kaydirigubbakcemile3

O kuşada ne olduğunu sakın sorma :a015:

valla merak ettin ne oldu muhabbet kusuna bu arada papağanınız çok ğüzel bende uzun yıllar baktım saglıklı olduğu tüğlerinden belli

Allahmmmm bu ne güzellik bu ne şekerlikk bayıldımöldüm bittim süper yaa harikaaaa
ee bişi sorucam bu büyücekmi yoksa hep bu boyamı kalıcakk ???
yaa bendede iki tane muabbet kuşu vardı kaçtılar balkondan :'((
nyse kader ,, alıcam şmdi tekrr kuş ama bnu gördkten snra papanmı alsam diormmmm
ama bu büyücekse :S bunlardn alamam
büyürse öpemem çnkü

canım bu zaten ırıce bıraz. fotografta pek belli olmamış. ilgi göstereceğinizi tahmın etmediğimden tek foto koymuştum.şimdi bıkaç tane daha koydum. melisa yavru değil 4 yaşlarında. seda arkadaşım papagan alacaksan sana sultan papaganları sıddetle onerıyorum. hanı yanakları turuncu olanlar. bu melisanın bakımı çok zor açıkcası ve oldukça pahalı sayılır. ama bedavada verseler alma:) sabah akşam meyvelerle beslenir. yedıgın herseyden onada vermek zorundasın en sevdigi seylerden bırı brokoli corbası ve yogurttur. öter öter öter zıvanadan çıkarsın çünkü beynıne işler çıglıkları. kulakların çınlar. misafirlerin geldiğinde karanlıkta oturmak zorundasın çünkü lamba yandıgı takdırde melisada sohbete dahıl olur ve konuşulan hiçbirseyden anlamazsın)
o yuzden hayvanları hele kuşları sevıyorsan kesinlikle SULTAN PAPAGANI al. arkadaşımda var adı Tülin. ama tülinin hiç böyle huyları yoktur. çok edepli terbıyelı saygılı bır kuştur.ailesinden gelen bır yapıymış:) yanı sultan papaganlarının hepsi oyle. alırsın sapka bıle takarsın kafasına o kadar uysal.

renkleri cok güzel ya...
benim ismim Melisa oldugu icin dikkatimi cekti basliginiz...
allah uzun ömür versin adasima-tatlicadiarzu-

cok şeker renkler muhteşem Allah özenerek yaratmıs:1closedeyes:

tırnakları batmıyormu peki kolunuza kondugunda:1shok:

batıyor tabı. ama kafaya kondugu zaman çok acıtıyor:) bır kere tırnak makasıyla kısaltmıştım çok ıyı olmuştu ama şuanda onuda yapamıyorum çok hareketli ve kendini tutturmuyor. fotografları bıle çok zor çekebılıyorum.yerınde durmuyor çünkü.

küllümango sen sultan papağanı önermişin ama 17 yıldır var car car ötüyor sadece kukuvi kukuvi diyebiliyor..gerçi ben çocuktum cahildim vakit ayıramadım ondan yabani kaldı-konuşamıyorlar..

evet sultan papaganlarıda otuyor ama melisa kadar değil kesinlikle. melisa durmaksızın çıglık ata ata deyım yerındeyse cıyak cıyak otuyor. hiç bir sekilde susturamazsın sabah 6 gibi hava aydınlanmaya başladıgında otmeye başlıyor. ben 3 yıldır yanı aldıgımdan beri kulak tıkaçlarıyla uyumak zorundayım evde mısafır geldiğinde karanlıkta oturmak zorundayım duşun yanı canım. ama sultan papaganlarının otuşleri o derece rahatsız edıcı değil. hem ne guzel kukuvı de dıyormuş:)

merhaba arkadaslar ben 2 gün önce sultan papagani aldik yaklasik 7 aylik belki daha fazla bir erkek. Ama geldiginden beri hicbirsey yemedi su ictiginide görmedim.Sadece zeminde bi iki yem kabugu gördüm.Ve ayni zamanda geldiginde hafif isaldi ama simdi baya bi isal zorla yapiyor ve cok yapiskan bir diskisi var yaparken uzuyor ve piste kokuyor cok .Lütfen bana yardim edin daha alismadan hasta oldu ne yapabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…