• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme başı çatlağı ne zaman geçer

sadece soruyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2021
405
280
53
35
bebeğim bugün 4 günlük ilk hastanedeyken emzirirken meme başım çıkmadı silikon uç aldık taktık süt gelmeye başladı ama etrafı hemen minik minik kanadı çatlak çok acıdı. Emzirirken ciddi zorlanıyorum.gebeliğin son haftasına kadar Gümüş kapak ve lansinoh krem kullanıyordum hala kullanıyorum.. bu dertten yaşayıp kurtulan var mı ne kadar sürer acaba bu kötü durum😞

2 ay kadar sürdü 😓 asla kuru kuru vermeyin memeyi sütünüzü sıkıp ovalayip öyle verin nemli olsun . Emzirme sonrası sütünüzü sıkıp ovalayın kurusun açık bırakın hava alsın hatta mümkünse öyle durun . Ve uçsuz emzirin acı yavaş yavaş doğru kavradiginda gecicek. Benimki emzirmeyi doğru pozisyonda yapınca geçti. Yapmanız gereken arkanıza destekle dik şekilde oturmak emzirme yastığına aldığınız bebeği memenize yaklaştırıp yani siz egilmeyin bebeğe bebek memenize götürün ,meme ucunu dudakla burun arasına sürtün bebekler refleks olarak ağızlarını kocaman açtığında memeyi verin. Siyah bölge mümkün olduğunca ağzında olacak yani sadece ucu değil. Bebeğinizin alt ve üst dudakları dışa dönük olmalı . Ve cuk cuk emme sesi gelmeli. Yutkunma. Bu emzirme pozisyonları hakkında bol bol video izleyin bunları düzgün yaptığınızda yaralar çatlaklar geçiyor .

10 günde gecti ama sağ göğsümdeki hassasiyet 2 ay falan her emzirmede vardı çünkü bayağı derin bir yara oluşmuştu orda 🥲

Back
X