- 21 Ağustos 2024
- 18
- 2
- 1
- 36
- Konu Sahibi Fatmahiraa
-
Merhaba neden aynı kitleden ikinci kez biyopsi istediler .Merhabalar yazın Ağrı ile birlikte bir kitle geldi elime. Çok yorucu takipler sonucu biyopsi yapıldı britis 3 kategorisi fibrokistik meme yapısı vs vs hem solda hem sagda kitle var şimdi aynı kitleden tekrar biyopsi istiyor dr biyopsiden sonra göğüsü sıkınca kahve köpüğü renginde akıntı oluyor sıkınca akıntı daha önce de vardı ama süttü üç çocuğumdada vardi varmı başına gelen
Evet sizden de mi istediler ikinci kez anlamadımMerhaba neden aynı kitleden ikinci kez biyopsi istediler .
Yok sonuçlarım gelmedi bekliyorum . Sizden neden biyopsi istediler?Evet sizden de mi istediler ikinci kez anlamadım
Meme BiyopsisiYok sonuçlarım gelmedi bekliyorum . Sizden neden biyopsi istediler?
Meme Biyopsisi
Kitlede büyüme olmuş ama adet dönemlerinde USG yapıldıMerhaba neden aynı kitleden ikinci kez biyopsi istediler .
İnşallah temiz sonuçlar alırsınızKitlede büyüme olmuş ama adet dönemlerinde USG yapıldı
Raporunuzun hepsini yazar mısınız?Merhaba benim bugün ultrasonum vardı sonucu 21 nisanda gösterecegim ancak aklıma takılan bişey var daha önce ki ultrasonlarımda ""MEME PARANKİMLERİ FİBROKİSTİK EKO PATERNİNDEDİR"" YAZIYORDU
bugün girdiğim ultrasonda ""MEME PARAKİMLERİ HETEROJEN FİBROGLANDÜLER EKO PATERNİNDEDİR. ""
ikisinin arasındaki fark nedir heterojen dedigine baktığımda yogun meme dokusu gibi birşey okudum ama anlayamadım bilen varsa yardımcı olabilir mi ?
Her iki taraf cilt cilt altı meme başı ve areolalar normal olarak değerlendirilmiştir.Raporunuzun hepsini yazar mısınız?
Merhabalar 11 gün önce meme de bulunan 3 kitleden meme biyopsisi oldum kitle de büyüme , memede şişlik var . Pazartesi günü doktora gidicem ama korkuyorum böyle bir problem yaşayan var mı ya da normal mi? Ultrason sonucum briads 4 . Sonuç briads 4 olup temiz çıkan var mı
Benim sonuçlarıma da bakabilir misiniz?Raporunuzun hepsini yazar mısınız?
Takip edilecek bir durum. Ama endişe edilecek birşey yok. Ben de brads 3 te idim, 6 ayda bir takip edildim ve şimdi 2 ye düştü. Fibroglandüler yapı olması da bir sorun değil. Kötü bir şey değil yaniHer iki taraf cilt cilt altı meme başı ve areolalar normal olarak değerlendirilmiştir.
Meme parankimleri heterojen fibroglandüler eko paternindedir.
Sağ meme saat 8*9 hizasında areolaya 1 cm mesafede 9×3.5 mm boyutunda lobüle konturlu keskin sınırlı hipoekoik solid lezyon izlendi.
Sağ meme saat 2*3 hizasında 30×15 mm ebatlı içerisinde kistik dejeneratif alanlar bulunan lobüle konturlu keskin sınırlı hipoekoik solid lezyon izlendi.
Sağ meme saat 10 hizasında meme başına 5 cm mesafede 10×4 mm boyutlarında düzgün sınırlı hipoekoik solid lezyon izlendi.
Her iki memede 5 mm küçük bir kaç adet kist izlendi.
Büyüğü sol meme saat 11*12 hizasında meme başına 3 cm mesafede 9*5.5 mm boyutlarında olmak üzere her iki memede bir kaç adet FKD alanı izlendi.
Her iki aksillada patolojik boyut ve lenf nodu izlenmemiştir. BIRADS 3
Sizin raporlarınıza da baktım.6 ay öncesinde saat 11-12 de olan kistler nasıl 5-7 ye yerleşmiş?2024 te 2 usg çekilmişsiniz. 2025 de 1 tane. 2024 te çekildikleriniz birbirini tutuyor ama 2025 i çeken radyolog biraz kafamı karıştırdı. Eğer kötü bir durum olsaydı; bu zamana kadar lenflere yayılırdı. Oysaki lenfleriniz temiz. Biyopsi sonucunuzda kötü bir durum çıkmayacağını düşünüyorum. İnşallah böyle olur. Zaten ayırımı yapabilmek için biyopsi almışlar. Sonuç ne zaman çıkacak?Benim sonuçlarıma da bakabilir misiniz?
Teşekkür ederimSizin raporlarınıza da baktım.6 ay öncesinde saat 11-12 de olan kistler nasıl 5-7 ye yerleşmiş?2024 te 2 usg çekilmişsiniz. 2025 de 1 tane. 2024 te çekildikleriniz birbirini tutuyor ama 2025 i çeken radyolog biraz kafamı karıştırdı. Eğer kötü bir durum olsaydı; bu zamana kadar lenflere yayılırdı. Oysaki lenfleriniz temiz. Biyopsi sonucunuzda kötü bir durum çıkmayacağını düşünüyorum. İnşallah böyle olur. Zaten ayırımı yapabilmek için biyopsi almışlar. Sonuç ne zaman çıkacak?
Sonucum az önce çıktıSizin raporlarınıza da baktım.6 ay öncesinde saat 11-12 de olan kistler nasıl 5-7 ye yerleşmiş?2024 te 2 usg çekilmişsiniz. 2025 de 1 tane. 2024 te çekildikleriniz birbirini tutuyor ama 2025 i çeken radyolog biraz kafamı karıştırdı. Eğer kötü bir durum olsaydı; bu zamana kadar lenflere yayılırdı. Oysaki lenfleriniz temiz. Biyopsi sonucunuzda kötü bir durum çıkmayacağını düşünüyorum. İnşallah böyle olur. Zaten ayırımı yapabilmek için biyopsi almışlar. Sonuç ne zaman çıkacak?
canım gözün aydınnnnn çok güzel… ama ben ne dedim sana… çok sevindimSonucum az önce çıktı
Çok teşekkür ederim canım. Şimdi Dr gidiyorum sonuçları göstermeye.Rabbim tüm haber bekleyenlere sevindirici haberler almayı nasip etsin .canım gözün aydınnnnn çok güzel… ama ben ne dedim sana… çok sevindim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?