yaa vayde sevindim yorumunaBence merkezde farklılık oluyor ilk bir hafta evet zorlanıyorsun daha sonra rahat oluyorsunuz ben tam uç hafta oldu 8aylık bebeğim rahatlıkla kaldırıyorum doktorumda bir hafta demişti gerçi benim çok şükür sancı falan olmadı bu konuda şanslıyım rahat işlerimi yapabiliyorum bir haftadan sonra
Gecmis olsun iki ameliat kolay deil drene ramen kan toplanmasi da olabiliyirmus demek insallah kimsenin basina gelmez ..bügun ameliyatımın 6.günü ve öncelikle Allah kas altı ameliyat olanlara yardım etsin diyorum :) Kas üstü 300 cc yuvarlak takıldı,ameliyattan önce 350 konusmustuk 300 ü anca almısım :) 2 gün ardarda ameliyata girdim sağ gögsüm diren e ragmen kan topladı ertesi sabah hemen ameliyata alındım.bandajlarım,bantlarım,direnlerim hepsi alındı korsenin rahatsızlıgı kaldı birtek..Doktorum cok küçülme olmaz dedi , ne kadar küçülme olcak merak ediyorum? Allah yaptıranlara sabır,yaptırcak olanlara da cesaret versin inşallah :)
Canim bogazicinde benden pesin olarak istedi telefonda belkide yurtdisida oldugum icindir bir gorus bence indirim de yapiyorlarSuan aklimda iki yer var öncelik devlet hastanesiyle gorusecegim sisli etfalle. Nedense aklima daha cok yatiyor. Ikinci olarakta bogazici tip merkezi var aklimda ama sorum şu; implant parasi pesin ödeniyor biliyorum ama bogazici tip merkezinde taksit imkani var mi? Ya da etfalde Illa kredi kartiyla mi taksit olmasi gerekiyor yoksa hastane taksiti yapiliyor mu? Kredi kartim var ama limiti dusuk o sebeple sormak istedim en azindan aranizda bilen varsa tabi?
simdiden tesekkurler
Gecmis olsun canim guzel guzel anlatmissin tsk ederim doktorun kimdi ve kac cc takildi sana ?Merhaba,
Nisan 2014'te göğüs büyültme ameliyatı oldum. Deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Yıllardır süren aşılama ve tüp bebek tedavileri yaşadım. Hepsi başarısızlıkla sonuçlandı. Bu arada göğüs büyültme ameliyatı da olmak istiyordum ama tedaviler yüzünden hep erteliyordum. (aslında ertelememe gerek yokmuş, sonra anladım:) ) Son başarısız tedaviden sonra dedim ki sıra artık göğüslerimde. Hastaneye doktorumla görüşmeye ilk gittiğimde, zaten kararlı olduğum için hemen ameliyat gününe karar verdik. Tabii ki aklımdaki soruları ve süreci sordum. Bana daha önce bu ameliyatı geçirenlerin fotoğraflarını gösterdi. Beğendiğim göğüsleri gösterdim ona.
Ameliyat günü sabah hastaneye giriş yapıp, odanıza alınıyorsunuz. Anestezi uzmanı gelip rutin sorular soruyor. Sonra doktorunuz geliyor ve üzerinizde kalemle çizim yapıyor. Ameliyat odasına girip anesteziyi aldıktan sonrasını zaten hissetmiyorsunuz. Ameliyatım iki saate yakın sürdü. Benim protezlerim kas altına yerleştirildi. Damla protezin uygun olacağını söylemişti doktorum. Net ölçülere de ameliyatta sizi oturur duruma getirip karar verdiklerini belirtmişti. Benim doktoruma söylediğim şuydu: göğüslerimi vücudumun izin verdiği kadar büyültmek istiyorum, ama kocaman, yapay dursun istemiyorum.
Ameliyattan sonra anestezinin etkisiyle 2 saat kadar daha yarı baygın yarı uyur vaziyetteydim. O kısımları yarım yamalak hatırlıyorum. Örneğin doktorum odaya gelip, ağrına 1-10 arasında numara ver demiş. 10 demişim ama hatırlamıyorum. Dolayısıyla ağrı çektiğimi de hatırlamıyorum. Annem yanımdaydı hep, o anlattı.
2 saat sonra iyice ayılınca ağrıyı hissetmeye başlıyorsunuz. Ancak dayanılmayacak bir ağrı kesinlikle değil. Tabii ki ilk 3-4 gün hatta bir hafta hareket etmekte, oturup kalkmakta zorlanıyorsunuz ama o zaman bile iyi ki ameliyat olmuşum diyordum.
Ameliyattan çıktığımda göğüs kafesim kalın bir sargıyla sıkıca sarılı idi. Her iki göğsümün yanından, koltuk altı hizamdan diren çıkıyordu. 3-4 gün içinde o direnler de çıkarıldı. Diren çıkarma işlemini de hissetmiyorsunuz.
Kalın sargının çıkması 15 günü buldu. benim protezlerim meme başının altından yerleştirilmişti. Sargının çıkmasından sonra her hafta başında yara izlerine bir bant takıyordum. Suyla çıkmıyor, dolayısıyla istediğiniz kadar banyo yapabilirsiniz. 5-6 hafta kadar bu bantları uyguladım. Sonra da bir krem verdi doktorum, onu kullandım.
Şu an göğüslerimin hem şekli hem boyutu tam olarak istediğim gibi. Eski push-up sütyenlerimin hepsini büyük bir zevkle attım ve harika iç çamaşırları aldım. Yaz tatilinde denize girmek de başka bir keyif idi.
Tabii ki yara izi var, ancak bu izin geçmesi için en az bir yıl gerekiyormuş. Üstelik bence tamamen kaybolmayacak ama meme başı üzerinde farkedilmeyecek hale gelecek diye ümit ediyorum.
Doktorunuz ameliyattan önce ve sonra fotoğraflarınızı bir kaç açıdan çekiyor. Tabii ki kafanızı çekmiyor, endişelenmeyin.
Ameliyattan sonra 3-4 kere kontrole çağırdı. sertleşme olup olmadığına baktı. Bazı vücutlar tepki verebiliyor proteze. Çok şükür bende hiçbir sorun çıkmadı.
Tabii ki bunlar benim deneyimlerim, mutlaka süreci benden daha kolay veya daha zor yaşayanlar olmuştur. Hepinize mutluluklar dilerim...
Gecmis olsun iki ameliat kolay deil drene ramen kan toplanmasi da olabiliyirmus demek insallah kimsenin basina gelmez ..
Ama hallolsmus ne mutlu sana
Dualarin icin tsk ederim kendi adima resimlerin varmi kas ustu merak ettim acikcasi ?
Meme dokun varmiydi senin
Anladim canim sporcu oldugun icin kas ustu tercih etmis doktorun :)meme dokum bir avuc kadardı ama sporcu oldugum için pektoral kasım vardı yani gögüs üstlerim boş değildi ,ufak damla gögüse sahiptim yani :) fotograf cekmedim hiç ama cekince size özelden haber veririm tabi ki :)
Canim bogazicinde benden pesin olarak istedi telefonda belkide yurtdisida oldugum icindir bir gorus bence indirim de yapiyorlar
Canim 4000 tl ye anlasan var cok az kalmis birikmeyeInsallah vardir taksit 3.500tl biriktirebildim suan fiyatlarda artis varmis diye okudum taksit yapmazlarsa beklemem gerekecek
bügun ameliyatımın 6.günü ve öncelikle Allah kas altı ameliyat olanlara yardım etsin diyorum :) Kas üstü 300 cc yuvarlak takıldı,ameliyattan önce 350 konusmustuk 300 ü anca almısım :) 2 gün ardarda ameliyata girdim sağ gögsüm diren e ragmen kan topladı ertesi sabah hemen ameliyata alındım.bandajlarım,bantlarım,direnlerim hepsi alındı korsenin rahatsızlıgı kaldı birtek..Doktorum cok küçülme olmaz dedi , ne kadar küçülme olcak merak ediyorum? Allah yaptıranlara sabır,yaptırcak olanlara da cesaret versin inşallah :)[öncelikle geçmiş olsun çok çok ilk 6 gün en zorudur bundan sonra çok daha iyi olursun merak etme.bende de 300cc var 2 ay bitti ameliyat olalı küçülme demeyelimde şişlik gidiyor aslında daha güzel oluyor
seni ekliyorum resimlerime bakabilirsin eski halide varçok teşekkür ederim :)) meme dokunuz ne kadardı peki
Canim 4000 tl ye anlasan var cok az kalmis birikmeyegunay hanimla sIkI pazarlik yap
bügun ameliyatımın 6.günü ve öncelikle Allah kas altı ameliyat olanlara yardım etsin diyorum :) Kas üstü 300 cc yuvarlak takıldı,ameliyattan önce 350 konusmustuk 300 ü anca almısım :) 2 gün ardarda ameliyata girdim sağ gögsüm diren e ragmen kan topladı ertesi sabah hemen ameliyata alındım.bandajlarım,bantlarım,direnlerim hepsi alındı korsenin rahatsızlıgı kaldı birtek..Doktorum cok küçülme olmaz dedi , ne kadar küçülme olcak merak ediyorum? Allah yaptıranlara sabır,yaptırcak olanlara da cesaret versin inşallah :)
Kiz 24 aralik ben oluyorum ameliatimi sende olsana benimle ayni gun memedas oluruzaralik sonu 4000 yaparim ben o parayi umarim. Ilk gorusmeyi yapayim da ozaman rahay edecegim. Tesekkur ederim canim epilasyona yazildim bisure once o da bir mecburiyet biraz oraya akittim parayi:) simdiki aklim olsaydi keske:)))
Kiz 24 aralik ben oluyorum ameliatimi sende olsana benimle ayni gun memedas oluruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?